Lasagna Bolognese is een traditioneel recept dat door veel Nederlanders wekelijks wordt gegeten. De bereidingstijd bedraagt ongeveer 30 tot 60 minuten. Het duurt vrij lang, omdat het nog in de oven moet.

Wat heb je nodig?

Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

  • 1/2 a 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 500 gram rundergehakt
  • Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, majoraan, peterselie, paprikapoeder)
  • 1 laurierblaadje
  • 3 kleine blikjes tomatenpuree
  • 1 blik gepelde tomaten in stukjes
  • 1 pakje gezeefde tomaten
  • 1 pak voorgekookte lasagnevellen
  • olijfolie, 2 bolletjes mozzarella
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 500 ml. koude melk
  • 50 gram geraspte kaas
  • suiker
  • peper en zout

Bereidingswijze Lasagna Bolognese

Snipper de ui en stop deze in een grote koekenpan. Fruit de ui met wat olijfolie en vul het halverwege aan met de fijngesneden knoflook. In een kleine braadpan kun je de tomatenpuree verwarmen. Blijf dit roeren, anders brandt het aan. Je kunt nu de ui, knoflook en olie aan het mengsel toevoegen. In een grote koekenpan kun je nu gehakt klaarmaken met wat zout en peper. Voeg het toe aan het tomatenpureemengsel. Voeg nu de tomaten toe en breng het op smaak met de kruiden. Laat het een half uur op laag vuur sudderen met de deksel op de pan. Ondertussen kun je de oven voorverwarmen op 180 graden Celsius.

Laat de boter smelten en voeg er bloem aan toe. Het wordt dan een soort klont en dat hoort zo. Voeg er een scheutje melk aan toe en roer het goed door. Laat het koken totdat je een lekkere dikke saus hebt. Breng het nu op smaak met zout en peper.

Nu kun je de eerste lasangavellen in de ovenschaal leggen. Bedek het nu met de bachamelsaus, dan weer bladen, dan de bolognesesaus, dan de mozzarella of plakken kaas. Je kunt dit weer herlaen met een laag lasagnavellen, met saus en kaas. Stop het nu ongeveer 45 minuten in de oven. Als de kaaskorst goudbruin is, kun je smullen! Laat het nog even afkoelen voordat je het reserveert.