Franse wijnen

Frankrijk

Italië

Spanje

Zuid-Afrika

Australië

Argentinië

Frankrijk is werelwijd waarschijnlijk het meest bekende land op culinair gebied.Frankrijk staat natuurlijk op de eerste plaats bekend om om de franse keuken, maar dat geld zeker ook voor haar wijnen. 

Bij eten uit de Franse keuken drink je in de eerste plaats natuurlijk een mooi Franse wijn. Maar soms past een Italiaanse wijn ook prima hoor althans dat denk wij bij Pastamammamia.nl :-D.

Op deze pagina treft u een verzameling Franse wijnen aan. De wijnen worden aangeboden door onze affiliate partners. U bekijkt de wijn hier maar rekent af bij onze partners. Eventuele vragen en/of opmerkingen dient u dan ook aan onze partner in kwestie te richten. 

Iedereen die ook maar enigzins iets van wijn weet, weet ook dat Frankrijk tot de grootste wijn producenten van de wereld behoort. En ondanks dat Italië meer wijn per jaar produceert zijn het toch de Franse wijnen die het meest tot de verbeelding spreken. 

De wijnbouwcultuur is waarschijnlijk ontstaan in het gebied ten zuiden van de Kaukasus en in het Oost-Anatolië. De eerste wijnbouw in Frankrijk is te danken aan Griekse kolonisten uit Klein-Azië die in de 6e eeuw v. Chr. de handelsnederzetting Massilia (Marseille) stichtten en er ook enkele wijngaarden aanlegden. De wijnbouwcultuur van Noord-Frankrijk en andere delen van Midden- en Noordwest-Europa werd door de Romeinen ontwikkeld.

Tegenwoordig is Europa veruit de belangrijkste wijnproducent. Waarbij Italië en Frankrijk de belangrijkste productielanden zijn geworden. 

Assortiment Franse wijnen