conchiglie-alla-amatriciana-pasta-met-pancetta-tomaten-en-parmezaanse-kaas

Conchiglie alla Amatriciana is een variant op bijvoorbeeld Spaghetti alla Amatriciana. In dit geval gebruiken wij Conchiglie schelpjes voor dit recept.

Van origine is deze saus afkomstig uit de stad Amatrice (in de bergachtige provincie Rieti in de regio Lazio), en is een van de bekendste pastasauzen in de hedendaagse Romeinse en Italiaanse keuken. De Italiaanse regering heeft het een traditioneel agro-alimentair product van Lazio genoemd.

Algehele bereidingstijd ligt rond 40 minuten
Dit recept is berekend op 4 personen

Wat heb je nodig voor Conchiglie a’lla Amatriciana ?

  • Ongeveer 50 gram in blokjes gesneden pancetta
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • ¼ theelepel gemalen rode peper
  • ¼ theelepel zout
  • 400 gram Conchiglie Rigate (pasta met kleine schelpen)
  • 8 theelepels geraspte verse Parmezaanse kaas

Verhit een grote pan op middelhoog vuur. Voeg dan de Pancetta blokjes toe en bak deze ongeveer 2 minuten of tot ze mooi goudbruin zijn. Vervolgens voeg je nu de ui en knoflook toe. Draai het vuur omlaag tot middelmatige warmte en fruit ongeveer 7 minuten of tot de ui lichtbruin is. Nu is het tijd om de tomaten, rode peper en zout toe te voeg. Laat de saus rustig door pruttelen zonder deksel voor een minuut of 30.

Terwijl de saus zachtjes staat te pruttelen, zet je een ruime pan op met water en zout (je kan het zout ook weglaten omdat de pancetta in de saus ook al zout bevat en het anders misschien te zout wordt) en brengt deze aan de kook. Voeg de pasta toe en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking tot de pasta beetgaar of al dente is. Als de pasta gaar is giet je deze af en doet deze dan terug in de pan. Voeg nu de saus toe en schep alles rustig om tot alle pasta bedekt is met een laagje saus. Schep de pasta in (liefst voorverwarmde) kommen of diepe borden en bestrooi het gerecht met Parmezaanse kaas.

Buon Apetito

Meer recepten met Conchiglie kunt u hier vinden

  • Triangle Rasp voor Parmezaan met handig opvangbakje

    Triangle Rasp voor Parmezaan met handig opvangbakje

    22.95
    Bestellen
  • Triangle Spies voor grill en oven met ring 20 cm lang

    Triangle Spies voor grill en oven 20 cm lang met ring

    3.95
    Bestellen
  • Triangle Spiesen voor grill en oven 4 delige set

    Triangle Spiesen voor grill en oven 4 delige set

    54.95
    Bestellen
  • Triangle Juliënnesnijder extra fijn van roestvrij staal

    Triangle Juliënnesnijder extra fijn van roestvrij staal

    10.99
    Bestellen
  • Triangle FinalTouch Pinspoon pincet met lepel

    Triangle FinalTouch Pinspoon pincet met lepel

    14.49
    Bestellen
  • Triangle 1946 Spaghetti lepel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Spaghetti lepel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle 1946 Schuimspaan met grove maas roestvrijstaal

    Triangle 1946 Schuimspaan met grove maas roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Blikopener met vleugel

    Triangle Blikopener met vleugel

    8.49
    Bestellen
  • Vallée d'Or Loire Sauvignon Blanc

    Vallée d'Or Loire Sauvignon Blanc

    9.29
    Bestellen
  • Oro Italiano Ultima Edizione Vino Rosso

    Oro Italiano Ultima Edizione Vino Rosso

    10.59
    Bestellen
  • Weingut Büchin Weissburgunder

    Weingut Büchin Weissburgunder

    11.98
    Bestellen
  • Aanbieding! Wijnpakket Merlot & Cabernet Sauvignon

    Wijnpakket Merlot & Cabernet Sauvignon

    42.99
    Bestellen