conchiglie-alla-amatriciana-pasta-met-pancetta-tomaten-en-parmezaanse-kaas

Conchiglie alla Amatriciana is een variant op bijvoorbeeld Spaghetti alla Amatriciana. In dit geval gebruiken wij Conchiglie schelpjes voor dit recept.

Van origine is deze saus afkomstig uit de stad Amatrice (in de bergachtige provincie Rieti in de regio Lazio), en is een van de bekendste pastasauzen in de hedendaagse Romeinse en Italiaanse keuken. De Italiaanse regering heeft het een traditioneel agro-alimentair product van Lazio genoemd.

Algehele bereidingstijd ligt rond 40 minuten
Dit recept is berekend op 4 personen

Wat heb je nodig voor Conchiglie a’lla Amatriciana ?

  • Ongeveer 50 gram in blokjes gesneden pancetta
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • ¼ theelepel gemalen rode peper
  • ¼ theelepel zout
  • 400 gram Conchiglie Rigate (pasta met kleine schelpen)
  • 8 theelepels geraspte verse Parmezaanse kaas

Verhit een grote pan op middelhoog vuur. Voeg dan de Pancetta blokjes toe en bak deze ongeveer 2 minuten of tot ze mooi goudbruin zijn. Vervolgens voeg je nu de ui en knoflook toe. Draai het vuur omlaag tot middelmatige warmte en fruit ongeveer 7 minuten of tot de ui lichtbruin is. Nu is het tijd om de tomaten, rode peper en zout toe te voeg. Laat de saus rustig door pruttelen zonder deksel voor een minuut of 30.

Terwijl de saus zachtjes staat te pruttelen, zet je een ruime pan op met water en zout (je kan het zout ook weglaten omdat de pancetta in de saus ook al zout bevat en het anders misschien te zout wordt) en brengt deze aan de kook. Voeg de pasta toe en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking tot de pasta beetgaar of al dente is. Als de pasta gaar is giet je deze af en doet deze dan terug in de pan. Voeg nu de saus toe en schep alles rustig om tot alle pasta bedekt is met een laagje saus. Schep de pasta in (liefst voorverwarmde) kommen of diepe borden en bestrooi het gerecht met Parmezaanse kaas.

Buon Apetito

Meer recepten met Conchiglie kunt u hier vinden

  • Triangle 1946 Sauslepel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Sauslepel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Spies lelie voor grill en oven 25cm

    Triangle Spies lelie voor grill en oven 25cm

    9.95
    Bestellen
  • Triangle Zeef 15cm

    Triangle Zeef 15cm

    15.95
    Bestellen
  • Triangle Draadsnijder voor kaas en fondant 24 cm breed

    Triangle Draadsnijder voor kaas en fondant 24 cm breed

    18.99
    Bestellen
  • Triangle 1946 Spatel Nylon exta flexibel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Spatel Nylon exta flexibel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Spiesen voor grill en oven 4 delige set met ring

    Triangle Spiesen voor grill en oven 4 delige set met ring

    16.49
    Bestellen
  • Triangle Spiesen voor grill en oven 4 delige set

    Triangle Spiesen voor grill en oven 4 delige set

    54.95
    Bestellen
  • Triangle Pizzasnijder 12 cm RVS

    Triangle Pizzasnijder 12 cm RVS

    25.95
    Bestellen
  • Peter Flemming Estates Merlot

    Peter Flemming Estates Merlot

    Bestellen
  • Villa Trevi Prosecco DOC Treviso Vino Spumante Extra Dry

    Villa Trevi Prosecco DOC Treviso Vino Spumante Extra Dry

    Bestellen
  • Weingut Michel Grauburgunder Trocken Nahe QW

    Weingut Michel Grauburgunder Trocken Nahe QW

    Bestellen
  • Château Tour de Bossuet Lalande de Pomerol AOP

    Château Tour de Bossuet Lalande de Pomerol AOP

    Bestellen