Farfalle-alla-Carbonara-di-Piselli

Farfalle Carbonara met erwten of zoals je dat in het Italiaans zegt, Farfalle Carbonara di Piselli is een unieke variant op een klassiek Italiaans gerecht Spaghetti Carbonara. Het is een recept van de wereldberoemde chef kok Jamie Oliver en zijn grote vriend Antonio Carlliccio die laat zien hoe je de Carbonara saus maakt (R.I.P.).
Meer Italiaans dan dit krijg je een recept natuurlijk niet met deze topper in de Italiaanse keuken.

Zoals gezegd is dit een variant op de klassieker maar wat is er dan anders aan vraag jij je misschien af. Heel simpel, het verschil zit hem puur in de soort pasta die hier gebruikt wordt en de toegevoegde doperwten. De saus word hier bereid door Antonio en is de saus zoals de klassieker zou moeten zijn.

Het is snel en makkelijk en zoals bij veel recepten van Jamie is ook dit weer een gerecht dat je binnen 15 minuten op tafel kunt zetten. Het zit bommetje vol smaak en is echt super simpel om te bereiden. Dit gerecht is voor vier personen en is relatief snel klaar.

Wat heb je nodig voor Farfalle Carbonara met erwten?

  • 220g Farfalle of als je de klassieker wilt maken, Spaghetti of Spaghettoni (de grootste spaghetti)
  • 25 g Guanciale (de wang van het varkens) of pancetta (Italiaans spek) in kleine blokjes gesneden.
  • een handje diep gevroren doperwten
  • 2 el olijfolie
  • 2 eieren
  • 50 g Parmezaanse kaas (of oude pecorino, een pittige schapenkaas) vers geraspt.
  • Vers gemalen zwarte peper.

Bereidingswijze Farfalle Carbonara met erwten

Breng als eerste een grote pan met water aan de kook. Voeg hier zout aan toe en voeg daarna de Farfalle aan de pan toe. Volg nu de instructies van de verpakking. Klop nu het ei in een bak en voeg hier wat zout en peper aan toe. Je kunt de Guanciale of Pancetta apart bakken in een braadpan tot goudkleurig kleurt. De laatste anderhalve minuut kun je de erwten toevoegen aan de pan.

Giet de Farfalle af en voeg het toe aan de pan met het spek. Voeg de saus toe die je eerder al had gemaakt. Verwarm het geheel nog even samen en strooi eventueel wat Parmezaanse kaas over het gerecht. Je kunt het nu serveren.

Het onderstaande filmpje laat voornamelijk zien hoe de Carbonara saus wordt bereid

Buon Apetito

Meer recepten voor Farfalle vind u hier

  • Triangle Keukentang 38 cm van roestvrij staal

    Triangle Keukentang 38 cm van roestvrij staal

    11.99
    Bestellen
  • Triangle Zeef 23cm

    Triangle Zeef 23cm

    22.95
    Bestellen
  • Triangle Pincet met dubbele knik 21cm

    Triangle Pincet met dubbele knik 21cm

    9.49
    Bestellen
  • Triangle Mandoline met roestvrijstalen mes en geleider

    Triangle Mandoline met roestvrijstalen mes en geleider

    44.95
    Bestellen
  • Triangle Vleespincet 35cm met siliconen dopjes

    Triangle Vleespincet 35cm met siliconen dopjes

    17.95
    Bestellen
  • Triangle Spies degen voor grill en oven 27cm

    Triangle Spies degen voor grill en oven 27cm

    10.95
    Bestellen
  • Triangle 1946 Spatel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Spatel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Essential Gember-rasp

    Triangle Essential Gember-rasp

    21.49
    Bestellen
  • La Douce France Wijnpakket Rood

    La Douce France Wijnpakket Rood

    99.99
    Bestellen
  • Aanbieding! Artis Muscat Alcoholvrij

    Artis Muscat Alcoholvrij

    8.99
    Bestellen
  • Weingut Büchin Spätburgunder

    Weingut Büchin Spätburgunder

    11.29
    Bestellen
  • San Silvano Chardonnay

    San Silvano Chardonnay

    6.49
    Bestellen