Tortellini con Proscuitto of zoals wij zouden zeggen Tortellini met ham is een zeer simpel pasta gerecht dat ook nog eens snel klaar is. Hoogst waarschijnlijk heb je de ingrediënten voor dit pasta recept wel ergens in de voorraadkast liggen. Alleen daarom al is dit een perfect pastarecept voor wanneer je net van je werk komt en toch lekker wilt eten.
Dit pasta recept is berekend op 4 personen
Wat heb je nodig voor Tortellini con Proscuitto ?
- 250 gram Tortellini alle carne (Tortellini met vlees/gehakt vulling)
- 2 Eetlepels Olijfolie
- 1/2 grote ui in blokjes gesneden
- 125 gram Proscuitto of gekookte ham in blokjes gesneden
- 150 ml gezeefde Pomodori uit blik (Pasata)
- 100 ml Panna di Cucina of kookroom
- Ongeveer 100 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
- Vers gemalen zwarte peper
- Zout
Begin met het koken van de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking of tot de pasta beetgaar of al dente is.
Terwijl de pasta kookt verhit je de olie in een ruime koekenpan of hapjespan. Als de olie eenmaal op temperatuur is voeg je de uien toe. Fruit de uien op laag vuur tot de uien en glazig zacht zijn. Voeg nu de Proscuitto toe en bak deze al roerend mee tot deze licht goudbruin begint te kleuren.
Voeg nu de gezeefde Pomodori of Pasata toe. Gebruik het lege pakje van de pasata om deze te vullen met water en giet dit er bij in de pan. Roer alles goed door en breng de saus op smaak met vers gemalen zwarte peper en zout naar smaak. Breng de saus aan de kook en draai dan het vuur laag. Laat de saus enkele minuten zachtjes door pruttelen terwijl je geregeld door de saus roert. De saus zal langzaam aan dikker worden. Als de saus enigszins is ingekookt voeg je vervolgens de Panna di Cucina of kookroom toe. Roer de room goed door de saus en verwarm deze tot aan bijna het kookpunt. Laat de saus nu niet koken maar allen warm worden.
Giet intussen de pasta af en laat deze even uitlekken. Voeg nu de pasta toe aan de saus en schep alles voorzichtig om, je wilt niet de pasta stuk maken dus doe dit met beleid. Strooi vervolgens een goed hand geraspte Parmezaanse kaas in de pan en roer alles nog eens goed door. Proef het gerecht en waar nodig breng je het no op smaak met wat peper en/of zout.
Dien het gerecht op in (liefst voorverwarmde) kommen of diepe borden. Garneer het gerecht met de overgebleven Parmezaanse kaas.
Buon Apetito
Meer recepten met Tortellini kunt u hier vinden
-
Triangle Vleespincet 35cm met siliconen dopjes
€17.95 Bestellen -
Triangle Pincet multifunctioneel roestvrij staal 20cm
€8.49 Bestellen -
Triangle Zeef 15cm
€15.95 Bestellen -
Triangle Essential Gember-rasp
€21.49 Bestellen -
Triangle Zeef 23cm
€22.95 Bestellen -
Triangle Essential Gevogelteschaar 10 cm vezelversterkt polyamide heft
€29.95 Bestellen -
Triangle Draadsnijder voor kaas en fondant 24 cm breed
€18.99 Bestellen -
Triangle 1946 Spatel exta flexibel roestvrijstaal
€19.95 Bestellen