farfale-gorgonzola

Farfalle alla Crema di Gorgonzola of meer op zijn Hollands Farfalle met Gorgonzola saus is een simpel licht zoete saus met een noot-achtig tintje door de Gorgonzola. De saus doet het bij uitstek goed bij wat langere pasta soorten zoals bijvoorbeeld spaghetti, Trenette of Linguine maar werkt dus ook prima met Farfalle.

Wat heb je nodig ?

  • 350 gram gedroogde Farfalle
  • 175 gram Gorgonzola zonder korst en in blokjes gesneden of gebrokkeld
  • 150 ml Panna da Cucina of kookroom
  • snufje kristalsuiker
  • 2 thelepels fijngehakte Peterselie
  • Verse salie blaadjes 9 deels in stukjes deels hele blaadjes voor de garnering
  • Vers gemalen zwarte peper
  • zout

Wij beginnen met het opzetten en aan de kook brengen van een grote pan water met zout die wij aan de kook brengen. Als het water eenmaal kookt voeg je de Farfalle toe die je kookt volgens de aanwijzingen op de verpakking tot ze beetgaar of Al dente is.

Terwijl de pasta kookt doen wij de Gorgonzola en de room in een middelgrote pan. Voeg ook de suiker toe en een flinke hoeveelheid gemalen zwarte peper. Verwarm de room langzaam aan totdat de Gorgonzola is gesmolten. Blijf voortdurend roeren om aanbakken of aankoeken aan de pan te voorkomen. Als de kaas gesmolten is neem je de pan van het vuur.

Intussen is de pasta ook zo een beetje gaar dus die gieten we af in een vergiet en laten deze goed uitlekken. Doe dan de pasta terug in de pan en voeg de saus eraan toe.

Tot slot voeg je de gehakte salie blaadjes toe en meng je alles op een middelhoog vuur tot alle pasta bedekt is met de saus. Proef nu het gerecht en breng het waar nodig op smaak met wat zout en gemalen zwarte peper.

Verdeel de pasta over vier (liefst voorverwarmde kommen of diepe borden) en garneer het gerecht met wat salie blaadjes. Dien het gerecht direct en heet op.

Mangiare Gustoso