fettuccine-al-alfredo

Fettuccine All’Alfredo
Dit is waarschijnlijk een van de meest bekende gerechten uit de Italiaanse keuken. Toch zal niet iedereen bekend zijn met Fettuccine.

Fettuccine (Italiaans voor ‘kleine linten’) is een pasta die populair is in met name de Romaanse keuken. Het is een platte dikke noedel, gemaakt van ei en bloem. Fettuccine is vergelijkbaar met tagliatelle maar breder. Fettucine wordt over het algemeen zelf gemaakt of vers verkocht. Mocht je dus geen Fettuccine kunnen vinden kun je hier dus Tagliatelle voor gebruiken.

Wat heb je nodig ?

Ingredienten
50 Gram boter
200 ml panna da cucina of room
50 gram geraspte Parmezaanse kaas met daarnaast genoeg voor de garnering
350 tot 400 gram verse Fettuccine of Tagliatelle
Zout
Gemalen zwarte peper

De Bereiding
Wij beginnen met het smelten van de boter in een grote pan zoals bijvoorbeeld een hapjespan. Als de boter gesmolten is (niet laten bruinen) voeg je de room toe. Laat dit terwijl je steeds roert zachtjes doorkoken voor een minuut of 5. Voeg nu de Parmezaanse kaas toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Draai het vuur onder de pan nu uit.

De pasta koken
Neem nu een grote pan en vul deze met water en doe daar zout bij. Breng dit aan de kook. Voeg de Fettuccine of Tagliatelle aan toe en kook deze tot hij al dente of beetgaar is. Of als je het gekocht hebt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de pasta beetgaar is giet je hem af en laat de pasta even goed uitlekken.

Zet de pan met roomsaus weer op een laag vuur en voeg de pasta toe. Roer het geheel rustig om tot alle pasta voorzien is van een jasje van roomsaus. BMaak het grecht nu af op smaak als dit nog ndig is en dien het dan direct op. Server de overige geraspte Parmezaanse kaas in een apart kommetje ernaast.

Het mag duidelijk zijn dit een gerecht dat zo minimaal aan ingredienten bevat vraagt om kwaliteit. Gebruik bijvoorbeeld ongezouten boter en Parmezaanse kaas van hoge kwaliteit.

Een kaastip: De beste Parmezaanse kaas is de Parmigiano-Reggiano. Als deze naam niet op de korst staat is het geen echte Parmigiano-Reggiano.

Wat drink je bij bij dit gerecht ?
In ieder geval een mooie witte wijn, wij denken dan bijvoorbeeld aan een mooie Maniero di Federico Greco Bianco