lasagna-di-mare

Lasagne di Mare of lasagne met zeevruchten is een rijk maar wel machtig gerecht. Het is ook zeker niet het goedkoopste recept dat wij konden vinden maar de smaak maakt dat allemaal helemaal goed. Het gerecht is prima geschikt als hoofdgerecht.

Wat heb je nodig aan ingrediënten ?

  • 4 – 6 verse Sint Jakobsschelpen
  • 450 gram gepelde reuzengarnalen
  • 1 teen geperste knoflook
  • 75 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 600 ml warme melk
  • 100 ml panna da Cucina (kan je ook vervangen door kookroom)
  • 100 ml droge witte wijn (bijv: een mooie Pinot Grigio)
  • 2 zakjes Saffraanpoeder
  • een flinke mespunt Cayenne peper
  • 130 gram dungesneden Fontina kaas
  • 75 gram Parmezaanse kaas versgeraspt
  • 6 tot 8 Lasagne vellen
  • Gemalen zwarte peper
  • Zout

De bereiding

Om te beginnen gaan wij eerst de oven voorverwarmen op 190 graden Celsius of 375 Fahrenheit.

Snijd vervolgens de garnalen, corails ** en de Sint Jakobsschelpen in stukjes en bestrooi deze in een kom of schaal met knoflook en zout naar smaak.

** Corails zijn de eitjes van kreeftachtigen in wording. Bij een rauwe kreeft ziet dit er uit als een groene massa die tijdens het koken rood kleurt. **

Neem nu ongeveer de helft van de boter en smelt deze in een pan. Voeg daar de garnalen, corails en Sint Jakobsschelpen aan toe. Bak dit op een matig vuur voor een minuut of 1 a 2 of tot de garnalen roze kleuren. Neem nu de vis met een schuimspaan uit de pan en zet deze apart.

Neem nu de rest van de boter en smelt deze in een pan op een laag vuurtje. Voeg nu de bloem toe en verhit het geheel een minuut of 1 a 2 . Draai het vuur nu omhoog en begin om beetje bij beetje de reeds hete melk toe te voegen. Roer na elke toevoeging de saus stevig door. Blijf de saus roeren tot deze mooi glad is. Voeg dan de panna da Cucina, de saffraan, Cayennepeper en wijn door de saus en breng de saus op smaak met gemalen zwarte peper en zout. De saus is nu klaar en kan van het vuur worden gehaald.

Neem nu een ovenschaal en doe daar ongeveer een derde van de saus in. Leg nu de helft van de de reepjes Fontina over de saus en bestrooi het geheel met een derde van de Parmezaanse kaas. Leg hier de helft van het vis mengsel overheen en verdeel dit gelijkmatig. Bedek het geheel nu met lasagne vellen en herhaal het bovenstaande. Eindig jouw lasagne met een laag saus bedekt met Parmezaanse kaas.

Zet de schaal in de oven en bak de lasagne in ongeveer 30 tot 40 tot de bovenkant goudbruin gekleurd is. Laat de lasagne voor het opdienen ongeveer 10 minuten rusten.

Mangiare Gustoso

Een beetje hulp bij de wijn

Aangezien wijn kopen nogal een persoonlijke aangelegenheid is hebben wij hier voor u wat ideetjes geplaatst. Als u meer wijn zoekt kunt u uiteraard altijd terecht bij onze wijnen in de webshop.