trenette-agli-scampi

Trenette met Langoustines of Trenette agli Scampi is een snel en simpel recept. Je zet dit gerecht in 20 minuten op tafel. Voor hen die niet weten wat Trenette is dit zijn lange slierten pasta die heel erg op Linguine lijken maar iets platter zijn en maximaal 1 cm breed. Trenette komt oorspronkelijk uit de streek Ligurië en wordt veelal met pesto opgediend. Dit recept neemt Trenette en gaat daarmee een iets andere kant op namelijk naar zeevruchten als Langoustines.

Langoustines zijn, anders dan veel mensen denken, geen garnalen maar kreeftachtigen. De langoustine (of scampi op zijn Italiaans) is een kleine kreeftachtige met een rozig pantser en twee scharen. Daarnaast wordt de langoustine ook wel eens Noorse kreeft genoemd. De beste langoustines worden namelijk in koud water gevangen.

Dit recept is geschikt en berekend op 4 personen.
De voorbereidingstijd voor dit gerecht is ongeveer 10 minuten.
De kooktijd ligt om en nabij 10 minuten.

Wat heb je nodig

3 Eetlepels Olijfolie
1 teen knoflook
1 chilipeper
350 gram Langoustines, gepeld en als nodig ontdooid
350 gram verse Trenette
Zout
Bladpeterselie fijn gehakt voor de garnering

De bereiding

We beginnen met het verhitten van de olie in een koekenpan. Fruit hierin de teen knoflook en de chilipeper in een paar minuten licht bruin. Zorg dat de knoflook niet te donker wordt want dan wordt hij bitter en dat is absoluut niet lekker. Blijf voortdurend roeren. Haal nu de teen knoflook en de chilipeper uit de pan, je kunt deze weggooien, je hebt ze niet meer nodig. Neem nu de Langoustines samen met wat zout en bak deze voor 3 tot 5 minuten.

Intussen zetten we een pan ruim water met zout op en brengen die aan de kook. Doe de Trenette hierin en kook deze tot ze beetgaar of al dente is. Laat de de Trenette uitlekken in een vergiet en zorg dat het meeste water is weggelekt. Doe nu de Trenette in de koekenpan bij de Langoustines en schep deze goed door, zodat de Trenette aan alle kanten een laagje olijfolie heeft. Dien de Trenette op in een diep voorverwarmd bord of een voorverwarmde kom en garneer het gerecht met de fijngehakte blad peterselie. Dien het gerecht direct op.

Mangiare Gustoso