raviolli-di-branzino

Raviolli Di Branzino of Raviolli met Zeebaars is een voorgerecht wat voor de echte visliefhebber zo ongeveer hemels is. Je kan dit gerecht opdienen als voorgerecht maar ook als lunch gerecht is het nog steeds heerlijk. Het is wel een iets ingewikkelder recept maar niet echt heel moeilijk.

De voorbereiding neemt ongeveer 25 minuten in beslag waar nog wel ± 30 minuten bij komt om het deeg te laten rusten.
De bereiding zelf kost ongeveer 20 minuten
Het recept is gemaakt voor 4 personen en bevat om en nabij 610 calorieën.

Wat heb je nodig

Voor het maken van de pasta

350 gram bloem type 00
150 gram Durum meel
3 hele eieren plus 4 eidooiers.

Voor de vulling heb je nodig

700 gram ontvelde en gefileerde zeebaars
Olijfolie om in te bakken
Het sap van 1 hele citroen
40 gram Mascarpone
1 eetlepel heel fijn gehakte bieslook
Zout
Peper

En voor de saus heb je nodig

90 boter
Verse grof gehakte bieslook

De bereiding

We gaan beginnen met het zeven van de twee soorten bloem boven een grote kom of een groot schoon werkblad. Maak met je hand nu een kuiltje in het midden van de bloem en breek daar de eieren in samen met de eidooiers. Meng nu rustig en geleidelijk de bloem en de eieren en kneed dit tot een mooi glad en elastisch deeg. Het deeg is goed gekneed als het elastisch aanvoelt, de gluten hebben dan hun werk gedaan. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het rusten voor ongeveer 30 minuten.

Intussen hakken of snijden we de zeebaars fijn. Maak het niet te fijn want de kans op aanbranden wordt dan vergroot. Daarnaast een beetje een bite is helemaal niet erg. Bak de zeebaars nu langzaam in olie op een zeer laag vuur. Bak de zeebaars voor een minuut of 10. Breng op smaak met zout en peper. Als de zeebaars gaar is zet je het vuur uit en laat je de vis afkoelen. Als de vis is afgekoeld voegen wij het citroensap toe samen met de mascarpone en de bieslook. Meng het geheel goed door elkaar.

Nu gaan wij het pasta deeg uitrollen tot een lange dunne lap deeg. Trek een denkbeeldige lijn over de lengte van de pasta lap en verdeel op een helft de vulling door kleine hoopjes op gelijkmatige afstand van elkaar te maken. Vouw nu de pasta lap over de vulling en druk het pasta deeg zachtjes aan rondom de vulling. Probeer zoveel mogelijk alle lucht uit de Raviolli te drukken om zo te voorkomen dat de Raviolli open barst tijdens het koken. Als het deeg niet blijft plakken kun je het met een kwastje met water bestrijken en dan nog eens aan te drukken. Als je in het bezit bent van een pasta wieltje kun je dit gebruiken om de Raviolli mee uit te snijden. Bij gebrek aan pastawieltje doet een scherp mes ook wonderen.

Breng nu een grote pan water met zout aan de kook. Doe de Raviolli hierin en laat deze 3 tot 4 minuten door koken tot ze al dente(beetgaar) zijn. Het is waarschijnlijk het makkelijkst om ook hier de Raviolli in stappen te koken en dus niet alles in 1 pan. Schep de Raviolli met een schuimspaan uit het water en laat ze goed uit lekken. Intussen verhit je de boter in een pan met de grof gehakt bieslook en verhit daar de Raviolli opnieuw in.

Server het gerecht direct en schenk de botersaus over de Raviolli

Mangiare Gustoso