Cannelloni Alla Besciamella

Cannelloni Alla Besciamella of zoals wij zouden zeggen Cannelloni met Bechamel is een klassiek Italiaans gerecht. De Cannelloni zijn kokertjes van pasta deeg die worden gevuld met in dit geval spinazie en kalfsvlees. We gaan voor dit gerecht ook de oven gebruiken dus eigenlijk is het een gerecht il forno (uit de oven). De cannelloni kokertjes kun je uiteraard kant en klaar kopen in de winkel maar je kan uiteraard ook zelf Cannelloni maken. Wij gebruiken in dit recept zelf gemaakt pasta deeg.

Dit recept is berekend op 4 personen
De voorbereiding voor dit gerecht neemt ongeveer 40 minuten in beslag
De bereiding zelf heeft ongeveer 45 minuten nodig.
Per portie komen de calorieën in dit gerecht niet verder dan 742 calorieën

Wat heb je nodig Cannelloni Alla Besciamella

  • Boter, om de ovenschaal mee in te vetten en voor in de schaal
  • 300 gram Spinazie
  • 200 gram Kalsvlees gebraden
  • Plak gekookte ham
  • 30 gram geraspte Parmezaanze kaas
  • 1 ei losgeklopt
  • 1 eetlepel olie
  • 500 gram pasta velletjes
  • 475 milliliter Bechamel
  • Zout
  • Peper

Omdat dit een al Forno (uit de oven) gerecht is , gaan we als eerste de oven voorverwarmen op 200° C. Als de oven aanstaat vetten we een ovenschaal in met boter. Rol nu het pasta deeg uit en en snijd hier vierkantjes van 10 bij 10 cm uit. Neem dan een grote pan water en breng dit aan de kook. Doe de spinazie blaadjes hier in om de blaadjes te laten slinken. Laat de blaadjes goed uit lekken alvorens je ze fijn gaat snijden / hakken.

Hak of maal het kalfsvlees en de ham fijn tot je een soort grof gehakt hebt. Voeg de spinazie en de Parmezaanse kaas toe evenals het ei. Breng de vulling op smaak met zout en peper.

Zet een grote pan water op en breng dit aan de kook met zout en de olie. Leg hier de pasta vellen in maar doe dit in stappen. Met andere woorden niet alles velletjes tegelijk anders houd je een klomp pasta vellen over waar je niets meer mee kan. De vellen komen boven drijven wanneer deze gaar zijn. Schep de vellen met een schuimspaan uit het water en laat ze uitlekken op een schone theedoek. Je kunt ook een stuk bakpapier gebruiken.

Knutselen

Nu komt het leukste maar ook lastigste klusje, we gaan knutselen. Leg de velletjes op een platte ondergrond en verdeel de vulling over de pasta velletjes. Je zou de vulling in een spuitzak kunnen doen om zo mooie rolletjes vulling te maken. Gebruik de spuitzak in dat geval zonder spuitmondje. Overigens is dit ook de handigste methode mocht je Cannelloni pasta kant en klaar in de winkel hebben gehaald maar toch gebruikt maakt van dit recept voor de vulling. Als je de vulling hebt verdeeld rol je de Cannelloni velletjes op . Wees voorzichtig en knijp niet in de rolletjes anders komt alle vulling eruit en kun je opnieuw beginnen.

Neem de ingevette ovenschaal en leg de Cannelloni naast elkaar in de schaal. Giet de Bechamelsaus over de Cannelloni en verdeel wat blokjes boter over de Cannelloni. Nu mag de Cannelloni de oven in voor ongeveer 20 minuten. Laat de Cannelloni even een beetje afkoelen voor je het gerecht serveert. Als garnering kun je er Parmezaanse kaas over heen strooien en misschien een spinazie blaadje voor de kleur.

Buon Apetito

Meer Cannelloni recepten vind u hier

  • Triangle Pizzasnijder 10 cm RVS

    Triangle Pizzasnijder 10 cm RVS

    23.95
    Bestellen
  • Triangle 1946 Spaghetti lepel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Spaghetti lepel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Spies lelie voor grill en oven 25cm

    Triangle Spies lelie voor grill en oven 25cm

    9.95
    Bestellen
  • Triangle Zeef 18cm puntig en fijnmazig

    Triangle Zeef 18cm puntig en fijnmazig

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Spiesen voor grill en oven 4 delige set met ring

    Triangle Spiesen voor grill en oven 4 delige set met ring

    16.49
    Bestellen
  • Triangle Saladetang 28cm lang van roestvrij staal

    Triangle Saladetang 28cm lang van roestvrij staal

    14.99
    Bestellen
  • Triangle Rasp voor Parmezaan met handig opvangbakje

    Triangle Rasp voor Parmezaan met handig opvangbakje

    22.95
    Bestellen
  • Triangle 1946 Soeplepel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Soeplepel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Armand Schreyer Sylvaner Alsace

    Armand Schreyer Sylvaner Alsace

    10.49
    Bestellen
  • Aanbieding! Wijnpakket Pierre Baptiste Chardonnay & Merlot-Cabernet Sauvignon

    Wijnpakket Pierre Baptiste Chardonnay & Merlot-Cabernet Sauvignon

    39.99
    Bestellen
  • Weingut Michel Sauvignon Blanc Fruchtig

    Weingut Michel Sauvignon Blanc Fruchtig

    9.98
    Bestellen
  • Aanbieding! Twee keer Dries Wijnpakket

    Twee keer Dries Wijnpakket

    47.99
    Bestellen