Pappardelle Ai Funghi - Pappardelle Met Paddestoelen

Pappardelle ai Funghi of Pappardelle met paddenstoelen is een heerlijk herfstachtig gerecht perfect voor de tijd van het jaar. Pappardelle is een brede variant van Tagliatelle. De stroken pasta deeg zijn ongeveer 1 tot 1,5 cm breed. In dit recept gebruiken wij vers gemaakt pasta deeg en snijden de Pappardelle met de hand of met de pasta machine, maar je zou ook Pappardelle uit de winkel kunnen gebruiken hoewel dit niet direct ten goede komt van de smaak.

Dit is super simpel en snel te maken. Rijk gevulde pasta met heerlijke Porcini paddenstoelen bij ons beter bekend als eekhoorntjesbrood. Mocht je geen Porcini’s kunnen krijgen kun je ook kastanje champignons gebruiken.

Dit recept is geschikt voor 4 personen.
De bereidingstijd is om en nabij 20 minuten.
Het aantal calorieën per portie is 480 calorieën.

Wat heb je nodig Pappardelle Ai Funghi:

  • 5-6 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 500 gram verse Porcini’s of kastanje champignons
  • 500 gram verse Pappardelle
  • 1 klein bosje bladpeterselie
  • zout
  • Peper
  • geraspte Parmezaanse kaas, voor de garnering

De bereiding

Wij beginnen met het verhitten van 4-5 eetlepels olie in een grote koekenpan. Doe daar de knoflook bij en bak deze langzaam me tot deze begint te kleuren. Haal nu de knoflook uit de olie en voeg de Porcinni’s toe samen met wat zout om het geheel op smaak te brengen. Bak nu de Porcini’s voor 2 tot 3 minuten op hoog vuur. Zet nu het vuur laag en laat de Porcinni’s langzaam nog een minuut of 10 door pruttelen met een deksel op de pan.

Intussen zetten we een grote pan water met zout op en brengen dit aan de kook. Als het water kookt voeg je 1 eetlepel olie toe samen met de Pappardelle. Kook de Pappardelle 2 tot 3 minuten tot deze al dente of beetgaar zijn. Als de pasta gaar is nemen we ongeveer 60 milliliter van het kookvocht van de pasta en dit voegen we aan de Porcini’s toe, de rest van het water gieten we af. Doe nu de Pappardelle bij de Porcini’s en bak deze een paar seconden met de Porcini’s mee. Doe nu de peterselie erbij en breng het geheel verder op smaak met peper en indien nodig nog wat zout.

Serveer de Pappardelle in een diepe voorverwarmde borden en bestrooi het gerecht nog met de Parmezaanse kaas. Dien het gerecht direct op op.

Buon Apetito

Meer recepten met Pappardelle vind u hier

  • Triangle Draadsnijder voor kaas en fondant 24 cm breed

    Triangle Draadsnijder voor kaas en fondant 24 cm breed

    18.99
    Bestellen
  • Triangle Rasp 2-zijdig met handig opvangbakje

    Triangle Rasp 2-zijdig met handig opvangbakje

    22.95
    Bestellen
  • Triangle Pincet multifunctioneel van roestvrij staal 15cm

    Triangle Pincet multifunctioneel van roestvrij staal 15cm

    7.95
    Bestellen
  • Triangle Essential Gember-rasp

    Triangle Essential Gember-rasp

    21.49
    Bestellen
  • Triangle 1946 Spaghetti lepel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Spaghetti lepel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Rasp voor Parmezaan met handig opvangbakje

    Triangle Rasp voor Parmezaan met handig opvangbakje

    22.95
    Bestellen
  • Triangle Mandoline met roestvrijstalen mes en geleider

    Triangle Mandoline met roestvrijstalen mes en geleider

    44.95
    Bestellen
  • Triangle Zeef 15cm

    Triangle Zeef 15cm

    15.95
    Bestellen
  • Los Nobles Ribera del Duero

    Los Nobles Ribera del Duero

    12.99
    Bestellen
  • Aanbieding! Wijnpakket Primitivo & Negroamaro

    Wijnpakket Primitivo & Negroamaro

    44.99
    Bestellen
  • Antica Viti Prosecco Extra Dry

    Antica Viti Prosecco Extra Dry

    10.49
    Bestellen
  • Finca Santa Bella Chardonnay

    Finca Santa Bella Chardonnay

    7.98
    Bestellen