bavette alle vongole e zucchine

Bavette alle Vongole e Zucchine of Bavette met Venusschelpen en courgettes geeft een zeer smakelijke combinatie van zee en land. Dit zomerse pasta gerecht is perfect als eerste gang maar kan ook als hoofdgerecht gegeten worden natuurlijk. Bavette alle Vongole e Zucchine is een echte klassieke. Het recept houd rekening met de seizoenen in termen van ingrediënten. Het perfecte gerecht voor een diner met kaarslicht en een mooi glas wijn en als het even kan een perfecte plek op het strand om de zonsondergang te bekijken.

De voorbereiding voor dit gerecht vraagt ongeveer 30 minuten
De algehele bereidingstijd ligt rond de 45 minuten
Dit pastarecept is berekend op 4 personen

Wat heb je nodig Bavette alle Vongole e Zucchine ?

  • 800 gram Venusschelpen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 fijngehakte sjalot
  • 1 hele teen knoflook
  • 1/2 vers chilipepertje van zaadjes ontdaan en fijn gesneden
  • 300 gram Courgette in reepjes gesneden
  • 1 eetlepel verse blad peterselie fijngehakt
  • 1 dl witte wijn (bijvoorbeeld een witte Pinot Grigio)
  • 3 tomaten ontveld en van pitjes ontdaan en klein gesneden
  • 350 tot 400 gram gedroogde Bavette
  • Zout
  • gemalen zwarte peper

De bereiding

We beginnen met het weggooien van Venusschelpen die kapot zijn of die niet direct sluiten als je er me een mes of vork een scherpe tik op geeft. Neem een droge koekenpan of hapjespan en doe daar de rest van de venusschelpen in en verwarm deze voor een minuut of 5. Na 5 minuten moeten alle schelpen open staan. De schelpen die niet open gaan gooi je weg. Haal nu vervolgens alle schelpen leeg en leg de inhoud apart.

Zet nu een pan op het vuur en doe daar de olie, sjalot , chilipeper en knoflook teen bij en verwarm dit op laag vuur voor een minuut of 5 net zo lang dat de sjalot zacht en glazig is. Haal nu de knoflook teen er uit en gooi deze weg, deze heeft zijn werk gedaan en al zijn smaak afgegeven aan de olie.

Voeg nu de Venusschelpen toe samen met de courgette en peterselie en bak deze voor een minuut of 5. Doe vervolgens de witte wijn erbij en laat de alcohol verdampen. Voeg dan de tomaten toen en breng alles op smaak met peper en zout waar nodig. Laat de saus nu nu op een laag vuur zachtjes door pruttelen en inkoken.

Intussen zet je een pan op met ruim water en zout die je vervolgens aan de kook brengt. Doe hier de Bavette bij en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking tot zij beetgaar oftewel Al dente is. Giet de Bavette af en laat deze uitlekken. Voeg nu de Bavette toe aan de saus en schep het geheel voorzichtig door zodat alle pasta bedekt is met saus.

Mangiare Gustoso, eet smakelijk

  • Triangle Pincet met knik multifunctioneel roestvrij 35cm

    Triangle Pincet met knik multifunctioneel roestvrij 35cm

    14.95
    Bestellen
  • Triangle Spiesen voor grill en oven 4 delige set

    Triangle Spiesen voor grill en oven 4 delige set

    54.95
    Bestellen
  • Triangle 1946 Spatel Nylon exta flexibel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Spatel Nylon exta flexibel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Vleespincet 30cm met siliconen dopjes

    Triangle Vleespincet 30cm met siliconen dopjes

    12.49
    Bestellen
  • Triangle FinalTouch Pinspoon pincet met lepel

    Triangle FinalTouch Pinspoon pincet met lepel

    14.49
    Bestellen
  • Triangle Special Golfsnijder

    Triangle Special Golfsnijder

    9.95
    Bestellen
  • Triangle Spies voor grill en oven met ring 25 cm lang

    Triangle Spies voor grill en oven 25 cm lang met ring

    3.95
    Bestellen
  • Triangle Essential Gember-rasp

    Triangle Essential Gember-rasp

    21.49
    Bestellen
  • Froix Gamay Vin de France

    Froix Gamay Vin de France

    7.99
    Bestellen
  • Sicanelli Nero d'Avola Sicilia DOC

    Sicanelli Nero d'Avola Sicilia DOC

    8.49
    Bestellen
  • Pierre Baptiste Sauvignon Blanc

    Pierre Baptiste Sauvignon Blanc

    7.99
    Bestellen
  • Añares Rioja DOCa Gran Reserva

    Añares Rioja DOCa Gran Reserva

    13.99
    Bestellen