bavette-alle-vongole-e-zucchine

Bavette alle Vongole e Zucchine of Bavette met Venusschelpen en courgettes geeft een zeer smakelijke combinatie van zee en land. Dit zomerse gerecht is perfect als eerste gang maar kan ook als hoofdgerecht gegeten worden natuurlijk. Bavette met Venusschelpen en courgettes is een echte klassieke. Het recept houd rekening met de seizoenen in termen van ingrediënten. Het perfecte gerecht voor een diner met kaarslicht en een mooi glas wijn en als het even kan een perfecte plek op het strand om de zonsondergang te bekijken.

De voorbereiding voor dit gerecht vraagt ongeveer 30 minuten
De algehele bereidingstijd ligt rond de 45 minuten
Dit recept is berekend op 4 personen

Wat heb je nodig ?

  • 800 gram Venusschelpen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 fijngehakte sjalot
  • 1 hele teen knoflook
  • 1/2 vers chilipepertje van zaadjes ontdaan en fijn gesneden
  • 300 gram Courgette in reepjes gesneden
  • 1 eetlepel verse blad peterselie fijngehakt
  • 1 dl witte wijn (bijvoorbeeld deze witte Pinot Grigio)
  • 3 tomaten ontveld en van pitjes ontdaan en klein gesneden
  • 350 tot 400 gram gedroogde Bavette
  • Zout
  • gemalen zwarte peper

De bereiding

We beginnen met het weggooien van Venusschelpen die kapot zijn of die niet direct sluiten als je er me een mes of vork een scherpe tik op geeft. Neem een droge koekenpan of hapjespan en doe daar de rest van de venusschelpen in en verwarm deze voor een minuut of 5. Na 5 minuten moeten alle schelpen open staan. De schelpen die niet open gaan gooi je weg. Haal nu vervolgens alle schelpen leeg en leg de inhoud apart.

Zet nu een pan op het vuur en doe daar de olie, sjalot , chilipeper en knoflook teen bij en verwarm dit op laag vuur voor een minuut of 5 net zo lang dat de sjalot zacht en glazig is. Haal nu de knoflook teen er uit en gooi deze weg, deze heeft zijn werk gedaan en al zijn smaak afgegeven aan de olie.

Voeg nu de Venusschelpen toe samen met de courgette en peterselie en bak deze voor een minuut of 5. Doe vervolgens de witte wijn erbij en laat de alcohol verdampen. Voeg dan de tomaten toen en breng alles op smaak met peper en zout waar nodig. Laat de saus nu nu op een laag vuur zachtjes door pruttelen en inkoken.

Intussen zet je een pan op met ruim water en zout die je vervolgens aan de kook brengt. Doe hier de Bavette bij en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking tot zij beetgaar oftewel Al dente is. Giet de Bavette af en laat deze uitlekken. Voeg nu de Bavette toe aan de saus en schep het geheel voorzichtig door zodat alle pasta bedekt is met saus.

Mangiare Gustoso, eet smakelijk