Liguine ai Proscuitto e Mascarpone

Linguine ai Proscuitto e Mascarpone of Linguine met ham en Mascarpone, dit recept wordt normaal gesproken gemaakt met Panna di Cucina, echter in dit recept vervangen wij dat door gebruik te maken van Mascarpone. Mascarpone is eigenlijk een kaassoort dus je vangt twee vliegen in een klap met dit recept. Omdat Mascarpone een dikke en stevig van structuur heeft is deze kaassoort prima geschikt voor gebruik in sauzen. Dat maakt van dit recept een heerlijk smaakvol enigszins decadent aanvoelend gerecht. En het is ook nog eens super snel klaar.

De voorbereiding en bereidingstijd samen ligt rond de 10 tot 15 minuten voor dit recept.
Dit recept is berekend op 6 personen

Wat heb je nodig voor Linguine ai Proscuitto e Mascarpone?

  • 25 gram boter
  • 150 gram Mascarpone
  • 90 gram gekookte ham gesneden in dunne reepjes.
  • 2 eetlepels melk
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas
  • Extra Parmezaanse kaas om er bij te serveren
  • 300 tot 400 gram verse Linguine
  • Gemalen zwarte peper
  • Zout

De bereiding

Wij beginnen met het smelten van de boter en dat doen wij in een middelgrote pan. Doe dit op een laag vuur want we willen niet dat de boter kleurt of verbrand. Als de boter gesmolten is doen wij de Mascarpone, Melk en de ham erbij en roeren dit goed door net zolang tot de Mascarpone helemaal gesmolten is.Voeg er nu 1 eetlepel Parmezaanse kaas en toe en breng het geheel op smaak met een ruime hoeveelheid zwarte peper. Zorg dat alles goed door elkaar geroerd is.

In de tussentijd hebben wij een pan water aan de kook gebracht waaraan wij wat zout hebben toegevoegd. Wanneer het water kook voegen wij daar de Linguine aan toe. Omdat deze vers is kookt deze zeer snel al dente dus je moet er even bij blijven voor het beste resultaat, waar heb ik dat eerder gehoord :-). Kook de pasta in 2 tot 3 minuten al dente of beetgaar.

Giet de pasta nu af en laat deze goed uitlekken. Doe hem vervolgens in een (liefst voorverwarmde) schaal of kom en giet hier de saus overheen. Voeg ook het restant van de Parmezaanse kaas toe en roer het geheel voorzichtig maar wel goed door.

Breng het geheel nu op smaak met peper en zout en serveer het gerecht direct. Serveer de overige Parmezaanse kaas ernaast.

Buon Apetito, eet smakelijk

Meer recepten met Linguine vind u hier

  • Triangle Pincet met knik multifunctioneel 15cm

    Triangle Pincet met knik multifunctioneel 15cm

    7.95
    Bestellen
  • Triangle Juliënne Rasp met handig opvangbakje

    Triangle Juliënne Rasp met handig opvangbakje

    22.95
    Bestellen
  • Triangle Zeef 23cm

    Triangle Zeef 23cm

    22.95
    Bestellen
  • Triangle Pincet met knik multifunctioneel roestvrij 35cm

    Triangle Pincet met knik multifunctioneel roestvrij 35cm

    14.95
    Bestellen
  • Triangle Keukenschaar van roestvrij staal

    Triangle Keukenschaar van roestvrij staal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle 1946 Serveerlepel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Serveerlepel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle 1946 Sauslepel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Sauslepel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Spies voor grill en oven met ring 30 cm lang

    Triangle Spies voor grill en oven 30 cm lang met ring

    3.99
    Bestellen
  • Domaine de la Jasse 'La Quintessence' Kist

    Domaine de la Jasse 'La Quintessence' Kist

    79.95
    Bestellen
  • Aanbieding! Stevig

    Stevig, Zacht en Romig Wijnpakket

    65.99
    Bestellen
  • Acantus Rosado

    Acantus Rosado

    8.29
    Bestellen
  • Revenant 'Wild Ferment' Syrah

    Revenant 'Wild Ferment' Syrah

    10.49
    Bestellen