spaghetti-con-seppie-e-piselli

Spaghetti con Seppie e Piselli of zoals wij in Nederland zouden zeggen spaghetti met pijlinktvis en doperwten is oorspronkelijk een Toscaans pasta recept. De combinatie van deze ingrediënten maakt dit een zeer smaakvol pasta recept met een eigen twist.

De voorbereiding voor dit recept vraagt ongeveer 10 minuten.
De algehele bereidingstijd ligt tussen 35 en 40 minuten.
Dit recept is berekend op vier personen.

Wat heb je nodig aan ingrediënten voor Spaghetti con Seppie e Piselli?

Ingredienten

  • 450 gram schoongemaakte verse pijlinktvis
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine fijngehakte ui
  • 400 gram Pomodori blokjes uit blik
  • 1 fijngehakte teen knoflook
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • 2 theelepels fijngesneden verse rozemarijn
  • 115 gram diepvries doperwten
  • 350 tot 400 gram verse of gedroogde Spaghetti
  • 1 eetlepel verse fijngehakte gladde peterselie
  • Gemalen zwarte peper
  • zout

De bereiding

Wij beginnen met het in ringen snijden van de hoed van de pijlinktvis. Snijd deze in gelijkmatige stukken van ongeveer 5 mm breed. Hak vervolgens de tentakels klein.

Als je daar mee klaar bent zet je een pan op een laag vuur waar in je de olijfolie verhit. Voeg daar de fijngehakte ui en toe en bak deze voor een minuut of 5 tot de ui zacht en glazig is.

Voeg nu de inktvis toe samen met de tomaten, de knoflook, de rode wijnazijn en een theelepel kristalsuiker aan toe. Voeg dan de fijngesneden rozemarijn toe en brengt het geheel aan de kook, roer het geheel wel steeds om dit om aanbranden te voorkomen. Eenmaal aan de kook doe je een deksel op de pan en laat je het geheel zachtjes koken. Als de saus zo een 20 minuten heeft gekookt voeg je de doperwten toe. Roer ook deze goed door de saus en laat de saus nog 10 minuten zachtjes door pruttelen.

Terwijl de doperwten in de saus op temperatuur komen nemen wij een grote pan water met zout en brengen deze aan de kook. Eenmaal aan de kook voeg je de spaghetti toe. kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze al dente of beetgaar is.

Giet de pasta af en doe deze in een (liefst voorverwarmde) kom of schaal. Giet vervolgens de saus over de spaghetti heen en bestrooi deze met de fijngehakte peterselie. Schep nu alles goed maar voorzichtig door elkaar en server de pasta direct.

Bij vis en zeevruchten gerechten wordt meestal witte wijn gedronken. Bij inktvis hangt de keuze van de wijn vaak af van de bereidingswijze. In dit geval zou een mooie Toscaanse La Bestia Bianco dan ook zeker niet uit de toon vallen.

Mangiare Gustoso

  • Triangle Pincet multifunctioneel roestvrij staal 20cm

    Triangle Pincet multifunctioneel roestvrij staal 20cm

    8.49
    Bestellen
  • Triangle Mandoline met roestvrijstalen mes en geleider

    Triangle Mandoline met roestvrijstalen mes en geleider

    44.95
    Bestellen
  • Triangle Spies degen voor grill en oven 27cm

    Triangle Spies degen voor grill en oven 27cm

    10.95
    Bestellen
  • Triangle Spies lelie voor grill en oven 30cm

    Triangle Spies lelie voor grill en oven 30cm

    9.95
    Bestellen
  • Triangle 1946 Soeplepel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Soeplepel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Rasp zeer fijn met handig opvangbakje

    Triangle Rasp zeer fijn met handig opvangbakje

    22.95
    Bestellen
  • Triangle 1946 Spatel Nylon exta flexibel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Spatel Nylon exta flexibel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Pincet met knik multifunctioneel roestvrij 35cm

    Triangle Pincet met knik multifunctioneel roestvrij 35cm

    14.95
    Bestellen
  • Wijnpakket Calle Principal Edicion Limitada - 6 flessen + karaf

    Wijnpakket Calle Principal Edicion Limitada – 6 flessen + karaf

    59.99
    Bestellen
  • Weingut Michel Spätburgunder Trocken QbA Nahe

    Weingut Michel Spätburgunder Trocken QbA Nahe

    Bestellen
  • Domaine de Gry-Sablon Fleurie AOP

    Domaine de Gry-Sablon Fleurie AOP

    Bestellen
  • Domaine Michelas Saint-Jemms 'La Chasseliere' Crozes Hermitage

    Domaine Michelas Saint-Jemms 'La Chasseliere' Crozes Hermitage

    Bestellen