bavette-primaverili

Bavette is een kleine droge pastasoort die ontstaan is in Genua, Noord Italië. Vertaald vanuit het Italiaans betekent Bavette zoiets als kleine draden. Bavette lijkt veel op spaghetti ware het niet dat zij is afgeplat. De strengen zijn ongeveer 25 centimeter lang, 1 millimeter dik en 5 millimeter breed. Daarnaast lijkt Bavette ook wel een beetje op Linguine welke u dus ook prima als vervanging kunt gebruiken.

Bavette en de aanverwante Bavettine worden traditioneel met een saus zonder vlees geserveerd, zoals bijvoorbeeld pesto, maar ook groente en vissauzen passen prima bij Bavette en Bavettine.

De voorbereiding voor dit recept is ongeveer 30 minuten
De algehele bereidingstijd ligt rond 30 minuten
Dit recept is berekend op 4 personen

Wat heb je nodig ?
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 klein gesneden lente uitjes
  • 400 gram vers gedopte doperwten
  • 400 gram klein gesneden groene asperges
  • 1 1/2 dl heet water
  • 350 tot 400 gram Bavette eventueel te vervangen door Linguine
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • zout
  • Peper

We binnen met het opzetten van een grote pan met water en zout en brengen die aan de kook. Intussen nemen wij een ondiepe pan bijvoorbeeld een koekenpan en smelten daar in de helft van de boter samen met de olie.

Voeg de lente uitjes toe en fruit deze tot zij glazig zijn, laat de lente uitjes niet kleuren of bruin worden. Dit duurt ongeveer een minuut of 3 tot 5. Voeg nu de doperwten en asperges toe. Voeg vervolgens Peper en zout naar smaak toe en schenk dan de 1 1/2 dl heet water erbij.

Breng dit geheel aan de kook en laat het zachtjes door pruttelen voor een minuut of 25. Controleer nu of de Bavette intussen gaar is. De Bavette is klaar als zij beetgaar of al dente is. Giet dan de Bavette af en laat ze uitlekken. Voeg de pasta nu bij de doperwten en asperges mix en roer alles rustig door.

Meng nu de rest van de boter er door heen samen met de Parmezaanse kaas. Dien het gerecht direct en heet op.

Wijntip: Een mogelijke goede wijnkeuze bij dit recept zou deze Montebelle Bianco Pinot Grigio kunnen zijn

Mangiare Gustoso