Brodo di Quadrucci e Piselli

Brodo di Quadrucci e Piselli of Pastavierkantjes en doperwten in bouillon is een vrij dikke soep vindt zijn oorsprong in Lazio in het Noorden van Italië. Hier wordt deze soep gemaakt met verse zelfgemaakte pasta en verse doperwten. Onze versie van deze heerlijke soep gaat echter met zijn tijd mee omdat wij kant en klare pasta gebruiken in diepvries doperwten en dat doen wij om tijd te besparen.

Dit snelle gerecht vraagt een minuut of 10 aan voorbereiding
De algehele kooktijd ligt rond 20 tot 25 minuten
Dit recept is gebaseerd op 4 personen

Wat heb je nodig voor Brodo di Quadrucci e Piselli ?

  • 2 eetlepels boter
  • 50 gram Pancetta of anders ontbijtspek die wij grof snijden
  • 1 Kleine ui fijngehakt
  • 1 bleekselderij stengel fijngehakt
  • 400 gram diepvries doperwten
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1-2 stengels gladde Peterselie fijngehakt
  • 1 liter Kippebouillon
  • 300 gram verse lasagne vellen
  • ongeveer 50 gram Proscuitto crudo (Parmaham) in blokjes gesneden
  • Zout
  • Gemalen zwarte peper
  • Vers geraspte Parmezaanse kaas om ernaast te serveren

De bereiding

Om te beginnen gaan wij de boter smelten in een ruime pan en daar voegen wij de Pancetta aan toe samen met de bleekselderij en de ui. Dit bakken wij voor een minuut of 5 terwijl we voortdurend roeren. Doe dit bij voorkeur op een laag vuur.

Bij de volgende stap voegen wij de doperwten toe die wij al roeren een minuut of 3 tot 4 meebakken. Roer nu de tomaten puree erdoor heen samen met de platte peterselie. Voeg dan de bouillon toe en breng het op smaak met zout en peper. Wees wel voorzichtig met met het toevoegen van zout omdat later de Proscuitto ook nog zout zal toevoegen. Breng dit nu aan de kook en laat het met de deksel op de pan zachtjes door koken voor een minuut of 10.

In de tussentijd snijden wij de lasagne vellen in vierkantjes van ongeveer 2 x 2 cm. Als de bouillon op smaak is doen wij de pasta vierkantjes erbij. Breng nu de bouillon weer aan de kook en laat deze zachtjes door koken voor een minuut of 2 tot 3 of tot de pasta beetgaar of al dente is. Roer nu de Proscuitto door de bouillon.

Dien het gerecht heet op in het liefst voorverwarmde soepkommen. Server de Parmezaanse kaas ernaast zodat men dit zelf nog kan toevoegen als garnering.

Buon Apetito

Meer Italiaanse soepen vind u hier

  • Triangle Theezeef fijnmazig 8cm

    Triangle Theezeef fijnmazig 8cm

    8.95
    Bestellen
  • Triangle 1946 Spatel exta flexibel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Spatel exta flexibel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Keukentang van roestvrij staal 24 cm

    Triangle Keukentang van roestvrij staal 24 cm

    8.95
    Bestellen
  • Triangle Rasp zeer fijn met handig opvangbakje

    Triangle Rasp zeer fijn met handig opvangbakje

    22.95
    Bestellen
  • Triangle Juliënne Rasp met handig opvangbakje

    Triangle Juliënne Rasp met handig opvangbakje

    22.95
    Bestellen
  • Triangle 1946 Schuimspaan met grove maas roestvrijstaal

    Triangle 1946 Schuimspaan met grove maas roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Zeef 15cm

    Triangle Zeef 15cm

    15.95
    Bestellen
  • Triangle Rasp groot met handig opvangbakje

    Triangle Rasp groot met handig opvangbakje

    22.95
    Bestellen
  • Aanbieding! Oro Italiano Chianti

    Oro Italiano Chianti

    7.99
    Bestellen
  • San Silvano Chardonnay

    San Silvano Chardonnay

    6.49
    Bestellen
  • Jean Baptiste Audy Haut-Médoc

    Jean Baptiste Audy Haut-Médoc

    10.49
    Bestellen
  • Aanbieding! MER Rosé Probeerpakket (3 flessen)

    MER Rosé Probeerpakket (3 flessen)

    23.49
    Bestellen