Brodo di Quadrucci e Piselli

Brodo di Quadrucci e Piselli of Pastavierkantjes en doperwten in bouillon is een vrij dikke soep vindt zijn oorsprong in Lazio in het Noorden van Italië. Hier wordt deze soep gemaakt met verse zelfgemaakte pasta en verse doperwten. Onze versie van deze heerlijke soep gaat echter met zijn tijd mee omdat wij kant en klare pasta gebruiken in diepvries doperwten en dat doen wij om tijd te besparen.

Dit snelle gerecht vraagt een minuut of 10 aan voorbereiding
De algehele kooktijd ligt rond 20 tot 25 minuten
Dit recept is gebaseerd op 4 personen

Wat heb je nodig voor Brodo di Quadrucci e Piselli ?

  • 2 eetlepels boter
  • 50 gram Pancetta of anders ontbijtspek die wij grof snijden
  • 1 Kleine ui fijngehakt
  • 1 bleekselderij stengel fijngehakt
  • 400 gram diepvries doperwten
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1-2 stengels gladde Peterselie fijngehakt
  • 1 liter Kippebouillon
  • 300 gram verse lasagne vellen
  • ongeveer 50 gram Proscuitto crudo (Parmaham) in blokjes gesneden
  • Zout
  • Gemalen zwarte peper
  • Vers geraspte Parmezaanse kaas om ernaast te serveren

De bereiding

Om te beginnen gaan wij de boter smelten in een ruime pan en daar voegen wij de Pancetta aan toe samen met de bleekselderij en de ui. Dit bakken wij voor een minuut of 5 terwijl we voortdurend roeren. Doe dit bij voorkeur op een laag vuur.

Bij de volgende stap voegen wij de doperwten toe die wij al roeren een minuut of 3 tot 4 meebakken. Roer nu de tomaten puree erdoor heen samen met de platte peterselie. Voeg dan de bouillon toe en breng het op smaak met zout en peper. Wees wel voorzichtig met met het toevoegen van zout omdat later de Proscuitto ook nog zout zal toevoegen. Breng dit nu aan de kook en laat het met de deksel op de pan zachtjes door koken voor een minuut of 10.

In de tussentijd snijden wij de lasagne vellen in vierkantjes van ongeveer 2 x 2 cm. Als de bouillon op smaak is doen wij de pasta vierkantjes erbij. Breng nu de bouillon weer aan de kook en laat deze zachtjes door koken voor een minuut of 2 tot 3 of tot de pasta beetgaar of al dente is. Roer nu de Proscuitto door de bouillon.

Dien het gerecht heet op in het liefst voorverwarmde soepkommen. Server de Parmezaanse kaas ernaast zodat men dit zelf nog kan toevoegen als garnering.

Buon Apetito

Meer Italiaanse soepen vind u hier

  • Triangle Pizzasnijder 12 cm RVS

    Triangle Pizzasnijder 12 cm RVS

    25.95
    Bestellen
  • Triangle Essential Gevogelteschaar 10 cm vezelversterkt

    Triangle Essential Gevogelteschaar 10 cm vezelversterkt polyamide heft

    29.95
    Bestellen
  • Triangle Juliënnesnijder extra fijn van roestvrij staal

    Triangle Juliënnesnijder extra fijn van roestvrij staal

    10.99
    Bestellen
  • Triangle Spies voor grill en oven met ring 25 cm lang

    Triangle Spies voor grill en oven 25 cm lang met ring

    3.95
    Bestellen
  • Triangle 1946 Spatel exta flexibel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Spatel exta flexibel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Blikopener met vleugel

    Triangle Blikopener met vleugel

    8.49
    Bestellen
  • Triangle Draadsnijder voor kaas en fondant 24 cm breed

    Triangle Draadsnijder voor kaas en fondant 24 cm breed

    18.99
    Bestellen
  • Triangle 1946 Spatel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Spatel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Aanbieding! Castillo Santa Paulina Reserva Chardonnay Curicó Valley

    Castillo Santa Paulina Reserva Chardonnay Curicó Valley

    5.99
    Bestellen
  • Aanbieding! Terre di Virgilio Amarone della Valpolicella DOCG

    Terre di Virgilio Amarone della Valpolicella DOCG

    13.94
    Bestellen
  • Domaine de Gry-Sablon Beaujolais-Villages AOP

    Domaine de Gry-Sablon Beaujolais-Villages AOP

    10.99
    Bestellen
  • Le Triomphe Sauvignon Blanc Pays d'Oc IGP

    Le Triomphe Sauvignon Blanc Pays d’Oc IGP

    7.99
    Bestellen