maccheroni-ai-quattro-formaggio

Een zeer luxe en rijk gerecht van Maccharoni en 4 soorten kaas uit de oven. Dit gerecht kan prima worden geserveerd bij een informele maaltijd en gaat prima samen met een tomatensalade met basilicum.

De voorbereiding voor dit gerecht vraagt een minuut of 10
De algehele kooktijd ligt rond de 40 minuten
Het onderstaande recept is berekend op 4 personen

Wat heb je nodig


Ingredienten

250 gram korte Maccheroni of Macaroni
50 gram Boter
50 gram Bloem
600 ml Melk
100 ml Panna di Cucina of room
100 ml droge witte wijn (bijvoorbeeld deze Spinelli Pecorino )
50 gram geraspte Gruyère of Emmentaler
50 gram Fontina in kleine blokjes gesneden
50 gram Gorgonzola verkruimeld
75 gram geraspte Parmezaanse kaas
Zout
Zwarte peper

Waar wij mee beginnen is het voorverwarmen van de oven op 180° C

Vervolgens zetten wij een grote pan water op met zout en brengen deze aan de kook. Doe er dan de Maccheroni bij en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking tot de pasta beetgaar of al dente is. 

Terwijl de pasta kookt zetten wij een pan op waar wij de boter in smelten. Neem hiervoor een middelgrote pan. Doe vervolgens de bloem bij de boter en verhit dit terwijl je goed roert voor een minuut of 1 tot 2. De bloem moet even garen voordat je er vervolgens beetje bij beetje de melk aan toevoegt. Blijf goed doorroeren om aanbranden te voorkomen.

Voeg nu de room toe en roer deze goed door. Nu voeg je de wijn toe allemaal terwijl je nog steeds alles goed roert. Blijf roeren en breng de saus aan de kook totdat de saus inkookt of dikker wordt. Haal nu de pan van het vuur.

Voeg nu al roerend de gruyère toe gevolgd door de Fortina en gorgonzola en tot slot de Parmezaanse kaas. Roer het geheel goed door zodat je zeker bent dat alle kaas goed vermeng is. Houd wat Parmezaanse kaas over om over het gerecht te strooien voor het de oven in gaat. Nu is het tijd om de saus te proeven en als dit nodig is op smaak te brengen met wat peper en zout.

Intussen is de pasta ook klaar en is het tijd om de pasta af te gieten. Laat de pasta even goed uitlekken en doe hem vervolgens in een al dan niet ingevette ovenschaal. Strooi nu het restant van de Parmezaanse kaas over het gerecht. Zet de schaal in de oven en bak het gerecht af in ongeveer 25 tot 30 minuten of tot het gerecht goudbruin is. Dien het gerecht direct en heet op.

Mangiare Gustoso