Maccheroni ai Quattro Formaggio

Maccheroni ai Quattro Formaggio of Macaroni met 4 soorten kaas in het Nederlands is een zeer luxe en rijk gerecht van Maccharoni en 4 soorten kaas uit de oven. Dit gerecht kan prima worden geserveerd bij een informele maaltijd en gaat prima samen met een tomatensalade met basilicum.

De voorbereiding voor dit gerecht vraagt een minuut of 10
De algehele kooktijd ligt rond de 40 minuten
Het onderstaande recept is berekend op 4 personen

Wat heb je nodig voor Maccheroni ai Quattro Formaggio ?

  • 250 gram korte Maccheroni of Macaroni
  • 50 gram Boter
  • 50 gram Bloem
  • 600 ml Melk
  • 100 ml Panna di Cucina of room
  • 100 ml droge witte wijn
  • 50 gram geraspte Gruyère of Emmentaler
  • 50 gram Fontina in kleine blokjes gesneden
  • 50 gram Gorgonzola verkruimeld
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout
  • Zwarte peper

De bereiding

Waar wij mee beginnen is het voorverwarmen van de oven op 180° C

Vervolgens zetten wij een grote pan water op met zout en brengen deze aan de kook. Doe er dan de Maccheroni bij en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking tot de pasta beetgaar of al dente is. 

De pasta opzetten

Terwijl de pasta kookt zetten wij een pan op waar wij de boter in smelten. Neem hiervoor een middelgrote pan. Doe vervolgens de bloem bij de boter en verhit dit terwijl je goed roert voor een minuut of 1 tot 2. De bloem moet even garen voordat je er vervolgens beetje bij beetje de melk aan toevoegt. Blijf goed doorroeren om aanbranden te voorkomen.

De saus bereiden

Voeg nu de room toe en roer deze goed door. Nu voeg je de wijn toe allemaal terwijl je nog steeds alles goed roert. Blijf roeren en breng de saus aan de kook totdat de saus inkookt of dikker wordt. Haal nu de pan van het vuur.

Voeg nu al roerend de gruyère toe gevolgd door de Fortina en gorgonzola en tot slot de Parmezaanse kaas. Roer het geheel goed door zodat je zeker bent dat alle kaas goed vermengd is. Houd wat Parmezaanse kaas over om over het gerecht te strooien voor het de oven in gaat. Nu is het tijd om de saus te proeven en als dit nodig is op smaak te brengen met wat peper en zout.

Intussen is de pasta ook klaar en is het tijd om de pasta af te gieten. Laat de pasta even goed uitlekken en doe hem vervolgens in een al dan niet ingevette ovenschaal. Strooi nu het restant van de Parmezaanse kaas over het gerecht. Zet de schaal in de oven en bak het gerecht af in ongeveer 25 tot 30 minuten of tot het gerecht goudbruin is. Dien het gerecht direct en heet op.

Buon Apetito

  • Triangle Pincet met dubbele knik 15cm

    Triangle Pincet met dubbele knik 15cm

    7.95
    Bestellen
  • Triangle 1946 Serveerlepel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Serveerlepel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Kruidenschaar in doos

    Triangle Kruidenschaar in doos

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Pincet met knik multifunctioneel roestvrij 35cm

    Triangle Pincet met knik multifunctioneel roestvrij 35cm

    14.95
    Bestellen
  • Triangle Zeef 15cm

    Triangle Zeef 15cm

    15.95
    Bestellen
  • Triangle FinalTouch Pinspoon pincet met lepel

    Triangle FinalTouch Pinspoon pincet met lepel

    14.49
    Bestellen
  • Triangle Pizzasnijder 10 cm RVS

    Triangle Pizzasnijder 10 cm RVS

    23.95
    Bestellen
  • Triangle Dresseernaald diameter 4 cm en 23 cm lang

    Triangle Dresseernaald diameter 4 cm en 23 cm lang

    6.99
    Bestellen
  • Barão de Vilar Ruby Port

    Barão de Vilar Ruby Port

    Bestellen
  • Heritage d'Or Saint-Véran AOP

    Heritage d’Or Saint-Véran AOP

    Bestellen
  • Château Vieux Lavergne Saint-Émilion AOC Grand Cru

    Château Vieux Lavergne Saint-Émilion AOC Grand Cru

    Bestellen
  • Château Fourcas Dupré Listrac-Médoc AOP

    Château Fourcas Dupré Listrac-Médoc AOP

    Bestellen