Farfalle Grand estate

Farfalle Grand Estate of Zomerse Farfalle is een heerlijke frisse pastasalade. Farfalle is een Italiaanse pastavorm. Farfalle is Italiaans voor vlinders (de “e” aan het eind van het woord geeft aan dat het om het meervoud gaat van farfalla).

In het Nederlands worden ze ook wel strikjes of vlindertjes genoemd. Hoewel het misschien nog een beetje vroeg is met dit toch zomerse gerecht wilden wij jullie dit toch niet onthouden.

De voorbereiding voor dit gerecht vraagt ongeveer 20 minuten
De algehele kooktijd bedraagt ongeveer 30 minuten
Dit recept is berekend op 4 personen

Wat heb je nodig ?

  • 2 eetlepels Olijfolie bijvoorbeeld Nicolas Alziari
  • Olijfolie
  • 1 lente uitje fijngehakt
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 6 verse blaadje Basilicum, gescheurd
  • 1 eetlepel Marjoraan ook fijngehakt
  • 2 jonge courgette’s en dunne reepjes of schijfjes gesneden
  • 1 gele paprika, van zaadjes ontdaan en in dunne reepjes gesneden
  • 1 aubergine in de dunne reepjes gesneden
  • 2 dl droge witte wijn
  • 350 tot 400 gram Farfalle
  • Zout
  • Peper

De bereiding

Wij beginnen met het verhitten van de olijfolie in een grote pan. Voeg daar de lente ui, knoflook, marjoraan en basilicum toe en bak alles op een laag vuur voor een minuut of 5. Blijf wel af en toe roeren om aanbakken te voorkomen.

Doe vervolgens de aubergine, courgette en paprika er bij in de pan en roer alles even goed door. Giet vervolgens de droge witte wijn erbij en laat terwijl je rustig roet de alcohol verdampen. Als de alcohol is verdampt doen we er zout en peper bij om het geheel op smaak te brengen. Laat nu de groenten zachtjes door pruttelen tot zij beetgaar zijn , dit duurt een 20 tot 25 minuutjes.

In de tussen tijd zetten wij een grote pan water met zout op en brengen die aan de kook. Doe vervolgens de Farfalle daarbij en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze beetgaar of al dente zijn. Als de Farfalle gaar is gieten wij die af en laten hem uitlekken.

Doe de uitgelekte Farfalle nu in de pan bij de groenten en schep het geheel voorzichtig om. Doe het gerecht nu in een voorverwarmde schaal en dien het gerecht direct op. Garneren met wat gescheurde basilicum blaadjes

Buon Apetito

Meer recepten met Farfalle vind u hier

  • Triangle Keukenschaar van roestvrij staal

    Triangle Keukenschaar van roestvrij staal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Draadsnijder voor kaas en fondant 24 cm breed

    Triangle Draadsnijder voor kaas en fondant 24 cm breed

    18.99
    Bestellen
  • Triangle Zeef 18cm puntig en fijnmazig

    Triangle Zeef 18cm puntig en fijnmazig

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Zeef 23cm

    Triangle Zeef 23cm

    22.95
    Bestellen
  • Triangle 1946 Serveerlepel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Serveerlepel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Keukentang van roestvrij staal 24 cm

    Triangle Keukentang van roestvrij staal 24 cm

    8.95
    Bestellen
  • Triangle Essential Gember-rasp

    Triangle Essential Gember-rasp

    21.49
    Bestellen
  • Triangle Spies lelie voor grill en oven 30cm

    Triangle Spies lelie voor grill en oven 30cm

    9.95
    Bestellen
  • Aanbieding! Castillo Santa Paulina Reserva Chardonnay Curicó Valley

    Castillo Santa Paulina Reserva Chardonnay Curicó Valley

    5.99
    Bestellen
  • Aanbieding! Terre di Virgilio Amarone della Valpolicella DOCG

    Terre di Virgilio Amarone della Valpolicella DOCG

    13.94
    Bestellen
  • Domaine de Gry-Sablon Beaujolais-Villages AOP

    Domaine de Gry-Sablon Beaujolais-Villages AOP

    10.99
    Bestellen
  • Le Triomphe Sauvignon Blanc Pays d'Oc IGP

    Le Triomphe Sauvignon Blanc Pays d’Oc IGP

    7.99
    Bestellen