Farfalle Grand estate

Farfalle Grand Estate of Zomerse Farfalle is een heerlijke frisse pastasalade. Farfalle is een Italiaanse pastavorm. Farfalle is Italiaans voor vlinders (de “e” aan het eind van het woord geeft aan dat het om het meervoud gaat van farfalla).

In het Nederlands worden ze ook wel strikjes of vlindertjes genoemd. Hoewel het misschien nog een beetje vroeg is met dit toch zomerse gerecht wilden wij jullie dit toch niet onthouden.

De voorbereiding voor dit gerecht vraagt ongeveer 20 minuten
De algehele kooktijd bedraagt ongeveer 30 minuten
Dit recept is berekend op 4 personen

Wat heb je nodig ?

  • 2 eetlepels Olijfolie bijvoorbeeld Nicolas Alziari
  • Olijfolie
  • 1 lente uitje fijngehakt
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 6 verse blaadje Basilicum, gescheurd
  • 1 eetlepel Marjoraan ook fijngehakt
  • 2 jonge courgette’s en dunne reepjes of schijfjes gesneden
  • 1 gele paprika, van zaadjes ontdaan en in dunne reepjes gesneden
  • 1 aubergine in de dunne reepjes gesneden
  • 2 dl droge witte wijn
  • 350 tot 400 gram Farfalle
  • Zout
  • Peper

De bereiding

Wij beginnen met het verhitten van de olijfolie in een grote pan. Voeg daar de lente ui, knoflook, marjoraan en basilicum toe en bak alles op een laag vuur voor een minuut of 5. Blijf wel af en toe roeren om aanbakken te voorkomen.

Doe vervolgens de aubergine, courgette en paprika er bij in de pan en roer alles even goed door. Giet vervolgens de droge witte wijn erbij en laat terwijl je rustig roet de alcohol verdampen. Als de alcohol is verdampt doen we er zout en peper bij om het geheel op smaak te brengen. Laat nu de groenten zachtjes door pruttelen tot zij beetgaar zijn , dit duurt een 20 tot 25 minuutjes.

In de tussen tijd zetten wij een grote pan water met zout op en brengen die aan de kook. Doe vervolgens de Farfalle daarbij en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze beetgaar of al dente zijn. Als de Farfalle gaar is gieten wij die af en laten hem uitlekken.

Doe de uitgelekte Farfalle nu in de pan bij de groenten en schep het geheel voorzichtig om. Doe het gerecht nu in een voorverwarmde schaal en dien het gerecht direct op. Garneren met wat gescheurde basilicum blaadjes

Buon Apetito

Meer recepten met Farfalle vind u hier

  • Triangle Spiesen voor grill en oven 4 delige set met ring

    Triangle Spiesen voor grill en oven 4 delige set met ring

    16.49
    Bestellen
  • Triangle Vleespincet 35cm met siliconen dopjes

    Triangle Vleespincet 35cm met siliconen dopjes

    17.95
    Bestellen
  • Triangle Pizzaschaar in de Italiaanse kleuren 24

    Triangle Pizzaschaar in de Italiaanse kleuren 24,5 cm

    24.95
    Bestellen
  • Triangle 1946 Spatel exta flexibel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Spatel exta flexibel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle 1946 Serveerlepel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Serveerlepel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Zeef 18cm puntig en fijnmazig

    Triangle Zeef 18cm puntig en fijnmazig

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Zeef 15cm

    Triangle Zeef 15cm

    15.95
    Bestellen
  • Triangle Juliënne Rasp met handig opvangbakje

    Triangle Juliënne Rasp met handig opvangbakje

    22.95
    Bestellen
  • AUT von Waldschütz Grüner Veltliner

    AUT von Waldschütz Grüner Veltliner

    11.98
    Bestellen
  • Aanbieding! Wijnpakket Casa Safra Gran Reserva & Verdejo

    Wijnpakket Casa Safra Gran Reserva & Verdejo

    34.99
    Bestellen
  • Aanbieding! Willow Bridge Dragon Fly Chardonnay

    Willow Bridge Dragon Fly Chardonnay

    9.99
    Bestellen
  • Finca Santa Bella Malbec Black Label

    Finca Santa Bella Malbec Black Label

    14.99
    Bestellen