Fettuccine ai Proscuitto e Piselli of Fettuccine met ham en doperwten in het Nederlands is een vrij simpel pastarecept. Dit pastarecept werkt prima als voorgerecht maar kan ook zeker als hoofdgerecht worden geserveerd. Alle ingrediënten zijn in iedere supermarkt verkrijgbaar dus dat is lekker makkelijk.

De voorbereiding vraagt: 5 tot 10 minuten
De bereiding vraagt: ongeveer 15 minuten
Dit pastarecept is berekend op: 3 tot 6 personen

Wat heb je nodig voor Fettuccine ai Proscuitto e Piselli ?

  • 350 tot 400 gram verse Fettucine
  • 50 gram Boter
  • 1 fijngehakte kleine ui
  • ongeveer 200 gram verse of diepvries doperwten
  • 100 ml Kippenbouillon
  • 1/2 theelepel kristalsuiker
  • 175 ml droge witte wijn
  • 75 gram proscuitto of gekookte ham en stukjes gesneden
  • 115 gram Parmezaanse kaas
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Zout

De bereiding

We beginnen met het smelten van de boter in een niet al te grote pan. Als de boter klaar is met bruisen voegen wij de fijngesneden ui toe. Fruit de ui aan tot deze zacht is maar zonder te verkleuren. Voeg dan de doperwten toe samen met de bouillon en de suiker. Breng het geheel op smaak met zout en vers gemalen zwarte peper.

Breng dit geheel aan de kook en draai dan het vuur lager. Laat de saus zachtjes pruttelen voor een minuut of 3 tot 5. Als doperwten eenmaal zacht zijn giet je de witte wijn erbij. Draai de warmte bron omhoog en breng alles weer aan de kook. Laat de saus even door koken tot de alcohol verdampt is.

Zet intussen een grote pan water met ruim zout op en breng die ook aan de kook. Voeg de Fettucine toe. Afhankelijk van het feit of je verse of gedroogde Fettucine gebruikt kook je de Fettucine naar aanwijzing op de verpakking tot deze al dente of beetgaar is.

Als de pasta bijna klaar is voeg je de ham aan de saus toe. Voeg ook ongeveer een derde van de Parmezaanse kaas toe. Al roerend verwarm je het gerecht. Proef de saus even en waar nodig en breng je deze op smaak met zwarte peper en eventueel wat zout.

Giet nu de pasta af en doe deze in een (liefst voorverwarmde) schaal of kom. Voeg de saus en schep deze rustig om tot alle Fettucine bedekt is met saus. Strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover heen en dien het gerecht direct en heet op.

Buon Apetito

Meer pastarecepten met Fettucine vind u hier

  • Triangle Juliënnesnijder extra fijn van roestvrij staal

    Triangle Juliënnesnijder extra fijn van roestvrij staal

    10.99
    Bestellen
  • Triangle Spies voor grill en oven met ring 20 cm lang

    Triangle Spies voor grill en oven 20 cm lang met ring

    3.95
    Bestellen
  • Triangle 1946 Sauslepel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Sauslepel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle 1946 Spatel Nylon exta flexibel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Spatel Nylon exta flexibel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle 1946 Spatel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Spatel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Keukentang van roestvrij staal 24 cm

    Triangle Keukentang van roestvrij staal 24 cm

    8.95
    Bestellen
  • Triangle Draadsnijder voor kaas en fondant 24 cm breed

    Triangle Draadsnijder voor kaas en fondant 24 cm breed

    18.99
    Bestellen
  • Triangle 1946 Spatel exta flexibel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Spatel exta flexibel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Vallée d'Or Pouilly-Fumé AOP

    Vallée d’Or Pouilly-Fumé AOP

    Bestellen
  • F. Colin-Barollet Saint-Véran AOP

    F. Colin-Barollet Saint-Véran AOP

    Bestellen
  • Quintus Gran Reserva Cabernet Sauvignon Maipo Valley

    Quintus Gran Reserva Cabernet Sauvignon Maipo Valley

    Bestellen
  • Casa Roja Tinto

    Casa Roja Tinto

    Bestellen