Fettuccine ai Proscuitto e Piselli of Fettuccine met ham en doperwten in het Nederlands is een vrij simpel pastarecept. Dit pastarecept werkt prima als voorgerecht maar kan ook zeker als hoofdgerecht worden geserveerd. Alle ingrediënten zijn in iedere supermarkt verkrijgbaar dus dat is lekker makkelijk.

De voorbereiding vraagt: 5 tot 10 minuten
De bereiding vraagt: ongeveer 15 minuten
Dit pastarecept is berekend op: 3 tot 6 personen

Wat heb je nodig voor Fettuccine ai Proscuitto e Piselli ?

  • 350 tot 400 gram verse Fettucine
  • 50 gram Boter
  • 1 fijngehakte kleine ui
  • ongeveer 200 gram verse of diepvries doperwten
  • 100 ml Kippenbouillon
  • 1/2 theelepel kristalsuiker
  • 175 ml droge witte wijn
  • 75 gram proscuitto of gekookte ham en stukjes gesneden
  • 115 gram Parmezaanse kaas
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Zout

De bereiding

We beginnen met het smelten van de boter in een niet al te grote pan. Als de boter klaar is met bruisen voegen wij de fijngesneden ui toe. Fruit de ui aan tot deze zacht is maar zonder te verkleuren. Voeg dan de doperwten toe samen met de bouillon en de suiker. Breng het geheel op smaak met zout en vers gemalen zwarte peper.

Breng dit geheel aan de kook en draai dan het vuur lager. Laat de saus zachtjes pruttelen voor een minuut of 3 tot 5. Als doperwten eenmaal zacht zijn giet je de witte wijn erbij. Draai de warmte bron omhoog en breng alles weer aan de kook. Laat de saus even door koken tot de alcohol verdampt is.

Zet intussen een grote pan water met ruim zout op en breng die ook aan de kook. Voeg de Fettucine toe. Afhankelijk van het feit of je verse of gedroogde Fettucine gebruikt kook je de Fettucine naar aanwijzing op de verpakking tot deze al dente of beetgaar is.

Als de pasta bijna klaar is voeg je de ham aan de saus toe. Voeg ook ongeveer een derde van de Parmezaanse kaas toe. Al roerend verwarm je het gerecht. Proef de saus even en waar nodig en breng je deze op smaak met zwarte peper en eventueel wat zout.

Giet nu de pasta af en doe deze in een (liefst voorverwarmde) schaal of kom. Voeg de saus en schep deze rustig om tot alle Fettucine bedekt is met saus. Strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover heen en dien het gerecht direct en heet op.

Buon Apetito

Meer pastarecepten met Fettucine vind u hier

  • Triangle 1946 Spaghetti lepel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Spaghetti lepel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Pizzasnijder 10 cm RVS

    Triangle Pizzasnijder 10 cm RVS

    23.95
    Bestellen
  • Triangle Dresseernaald diameter 4 cm en 23 cm lang

    Triangle Dresseernaald diameter 4 cm en 23 cm lang

    6.99
    Bestellen
  • Triangle Rasp voor Parmezaan met handig opvangbakje

    Triangle Rasp voor Parmezaan met handig opvangbakje

    22.95
    Bestellen
  • Triangle Rasp groot met handig opvangbakje

    Triangle Rasp groot met handig opvangbakje

    22.95
    Bestellen
  • Triangle Spies voor grill en oven met ring 20 cm lang

    Triangle Spies voor grill en oven 20 cm lang met ring

    3.95
    Bestellen
  • Triangle Pincet met knik multifunctioneel roestvrij 35cm

    Triangle Pincet met knik multifunctioneel roestvrij 35cm

    14.95
    Bestellen
  • Triangle Pincet met knik multifunctioneel 15cm

    Triangle Pincet met knik multifunctioneel 15cm

    7.95
    Bestellen
  • Aanbieding! Domaine du Vallon Plan de Dieu Côtes du Rhône Villages

    Domaine du Vallon Plan de Dieu Côtes du Rhône Villages

    7.49
    Bestellen
  • Oro Italiano Bianco

    Oro Italiano Bianco

    10.59
    Bestellen
  • Aanbieding! Casa Safra Cava Brut Rosado

    Casa Safra Cava Brut Rosado

    5.99
    Bestellen
  • Aanbieding! Skoonuitsig Prestige Chardonnay

    Skoonuitsig Prestige Chardonnay

    5.49
    Bestellen