conchiglie di mare

Conchiglie di mare of Conchiglie met zeevruchten is een warme pasta salade met Sint Jakobsschelpen, Garnalen, Mosselen, rucola en Conchiglie. Het pasta recept wordt op smaak gebracht met geroosterde paprika’s, chilipeper en balsamicoazijn.

Di mare betekent in het Nederlands letterlijk vruchten van de zee. Pastarecepten met zeevruchten komen dan ook veelal uit de kust streken van Italië waar men de zee als een belangrijke voedselbron ziet.

Wat heb je nodig voor Conchiglie di Mare ?

  • 8 grote verse Sint Jakobsschelpen
  • 8 grote mediterrane garnalen , van darm ontdaan en schoongemaakt
  • 12 grote mosselen
  • 300 tot 350 gram gedroogde conchiglie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 15 gram boter
  • 120 ml droge witte wijn
  • 90 gram Rucola waar van de steeltjes zijn verwijderd
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Zout

Voor het maken van de vinaigrette heb je nodig:

  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 15 ml balsamico azijn
  • 1 stuk geroosterde paprika uit pot, uitgelekt en fijn gehakt
  • 1 teen knoflook uit de knoflook pers
  • 2 eetlepels heldere honing, naar smaak

De voorbereiding

Om te beginnen gaan wij de Sint Jakobsschelp van zijn baar of Coraille ontdoen. Als je dat hebt gedaan snijd je de Sint Jakobsschelpen in 2 of 3 stukken. Bestrooi met wat peper en zout naar smaak.

Dan gaan mij de garnalen schoonmaken. Haal het darm kanaal weg en spoel de garnaal goed schoon.

Dan is het de beurt aan de mosselen. Spoel de mosselen af onder schoon koud water. Gooi alle mosselen die kapot zijn weg. Mosselen die open blijven staan geef je een tik met de achterkant van bijvoorbeeld een mes op de schaal. Als de mossel zich sluit is hij goed als de mossel open blijft staan gooi je hem weg.

Zet een pan met wat water op en voeg daar wat zout aan toe. Voeg de mosselen toe en breng alles weer aan de kook met een deksel op de pan. Laat de mosselen koken voor een minuut of 7 tot 8. Schud de mosselen geregeld om. 
In een koekenpan smelten wij wat boter en daar bakken wij de garnalen in tot zij gaar en mooi roze zijn. 

Het maken van de vinaigrette

Om de vinaigrette te maken doet u de olijfolie in een kom en daar voeg je de balsamico azijn, de fijngesneden gerookte paprika, de knoflook en de chilipeper aan toe. Schep dit door elkaar en voeg dan de honing toe. Klop alle nu goed door elkaar tot alles samen is gekomen tot een mooie emulsie.

Zet intussen een grote pan water met zout op en doe daar de Conchiglie bij. Kook de Conchiglie nu volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze beetgaar is of al dente. Giet de Cochiglie al deze klaar is af en laat uitlekken.

Neem nu een grote koekenpan en laat daar de boter in smelten. Als de boter stopt met schuimen weet je dat hij op temperatuur is. Voeg de helft van de Sint Jakobsschelpen toe samen met de helft garnalen en de helft van de mosselen. Bak deze voor een minuut of 2 en haal ze dan uit de pan. Doe ze in een kom en dek de kom af om alles warm te houden. Herhaal deze stap met de rest van de Sint Jakobsschelp, garnalen en mosselen.

Giet nu de wijn bij het overgebleven bakvet en terwijl je goed blijft roeren kook je de saus in tot je een enkele eetlepels saus over hebt. Haal de pan van het vuur maar houd de saus wel warm onder een deksel op de pan.

Intussen is de pasta klaar om te worden afgegoten. Giet de pasta af en doe deze in een (liefst voorverwarmde) schaal of kom. Voeg de Sint Jakobsschelpen , de garnalen en de mosselen aan de pasta toe samen met de Ricola, de ingekookte saus en voeg ook de vinaigrette toe. Schep alles goed om zo dat alles bedekt is met de saus en vinaigrette. Dien het gerecht direct en warm op en presto, Conchiglie di mare.

Buon Apetito

Meer pastarecepten met conchiglie vind u hier

  • Triangle Pincet met knik multifunctioneel roestvrij 35cm

    Triangle Pincet met knik multifunctioneel roestvrij 35cm

    14.95
    Bestellen
  • Triangle Essential Gember-rasp

    Triangle Essential Gember-rasp

    21.49
    Bestellen
  • Triangle Saladetang 28cm lang van roestvrij staal

    Triangle Saladetang 28cm lang van roestvrij staal

    14.99
    Bestellen
  • Triangle Spiesen voor grill en oven 4 delige set

    Triangle Spiesen voor grill en oven 4 delige set

    54.95
    Bestellen
  • Triangle Spies voor grill en oven met ring 30 cm lang

    Triangle Spies voor grill en oven 30 cm lang met ring

    3.99
    Bestellen
  • Triangle Pincet multifunctioneel roestvrij staal 20cm

    Triangle Pincet multifunctioneel roestvrij staal 20cm

    8.49
    Bestellen
  • Triangle Rasp voor Parmezaan met handig opvangbakje

    Triangle Rasp voor Parmezaan met handig opvangbakje

    22.95
    Bestellen
  • Triangle Pincet met dubbele knik 15cm

    Triangle Pincet met dubbele knik 15cm

    7.95
    Bestellen
  • Goldish Pink Sparkling Rosé

    Goldish Pink Sparkling Rosé

    6.49
    Bestellen
  • Villa de Adnos Bobal-Tempranillo XL-pakket (12 flessen)

    Villa de Adnos Bobal-Tempranillo XL-pakket (12 flessen)

    6.29
    Bestellen
  • Aanbieding! Skoonuitsig Prestige Chardonnay

    Skoonuitsig Prestige Chardonnay

    5.49
    Bestellen
  • Aanbieding! Calle Principal Cabernet Sauvignon-Tempranillo Edicion Limitada

    Calle Principal Cabernet Sauvignon-Tempranillo Edicion Limitada

    5.99
    Bestellen