Fettucine Met Worst En Balsamico

Fettuccine met worst en balsamico of Fettuccine con salsiccia all’aceto balsamico is een gerecht dat bomvol smaak zit en dat is onder andere door de Balsamicoazijn. Balsamico is super veelzijdig en wordt op uiteenlopende manieren gebruikt. Door de geschiedenis heen werd het vooral over schilfers Parmezaanse kaas, Risotto’s en Kalfsoesters gesprenkeld. Maar Balsamico doet het ook prima in salades. Of voor de echte durfal, probeer aarbeien ijs met balsamico.

De voorbereiding van dit gerecht vraagt ongeveer 15 minuten
De bereiding vraagt 30 minuten
Per portie heeft dit gerecht ongeveer 405 calorieën.
Dit recept is berekend op 4 personen.

Wat hebben we nodig Fettuccine met worst en balsamico

  • 2 eetlepels boter (ongeveer 30 gram)
  • 1 kleine ui gesneden in dunne ringen
  • 80 gram ontvelde en verkruimelde Italiaanse droge worst
  • 200 gram Italiaanse tomatenblokjes uit blik en uitgelekt
  • 2 of 3 takjes marjolein of oregano, neem wat extra voor de garnering
  • 350 tot 450 gram verse fettuccine
  • 1 eetlepel Balsamicoazijn
  • zout
  • Peper

De bereiding

We beginnen met het smelten van de boter in een grote ondiepe pan zoals een koekenpan of een hapjespan op een laag vuur. Als de boter gesmolten is voegen wij daar de uien ringen aan toe die we op laag vuur aan fruiten tot dat de uien glazig en zacht zijn. Nu is het tijd om de worst erbij te doen die wij ongeveer 10 minuten meebakken terwijl je af en toe roert. Voeg dan de tomatenblokjes toe samen met de marjolein of oregano en breng alles op smaak met zout en peper. Laat het geheel nog 10 minuten zachtjes door bakken.

In de tussentijd nemen wij een grote pan water met zout en die brengen wij aan de kook. Als het water kookt doen wij de fetuccine erbij en koken die voor ongeveer 2-3 minuten tot ze al dente of beetgaar zijn. Neem nu een soeplepel en houd ongeveer 120 ml van het kookvocht van de pasta apart. Giet de rest van de fetuccine af.

Roer nu de pasta rustig door de tomaten-worst saus en zorg dat de pasta aan alle kanten bedekt is door de saus. Als de pasta te droog lijkt te worden kun je de saus aanlengen met een scheutje van het pasta kookvocht. Neem nu een schaal of diep bord (liefst voorverwarmd) en doe de fettuccine en saus hier in. Sprenkel nu de balsamicoazijn over het gerecht en garneer het met een takje marjolein of oregano. Dien het gerecht direct op.

Buon Apetito

Meer recepten met Fetttuccine vind u hier

  • Triangle Pincet multifunctioneel van roestvrij staal 15cm

    Triangle Pincet multifunctioneel van roestvrij staal 15cm

    7.95
    Bestellen
  • Triangle Zeef 18cm puntig en fijnmazig

    Triangle Zeef 18cm puntig en fijnmazig

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Pizzasnijder 10 cm RVS

    Triangle Pizzasnijder 10 cm RVS

    23.95
    Bestellen
  • Triangle Vleespincet 30cm met siliconen dopjes

    Triangle Vleespincet 30cm met siliconen dopjes

    12.49
    Bestellen
  • Triangle Keukenschaar van roestvrij staal

    Triangle Keukenschaar van roestvrij staal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle 1946 Schuimspaan met grove maas roestvrijstaal

    Triangle 1946 Schuimspaan met grove maas roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle 1946 Spaghetti lepel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Spaghetti lepel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle 1946 Soeplepel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Soeplepel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Clos du Pavillon Les Vignes de Parsac Montagne Saint-Émilion

    Clos du Pavillon Les Vignes de Parsac Montagne Saint-Émilion

    14.99
    Bestellen
  • Niedermann Müller-Thurgau Lieblich

    Niedermann Müller-Thurgau Lieblich

    8.49
    Bestellen
  • Domaine la Gemiere les Montées Blanches Sancerre

    Domaine la Gemiere les Montées Blanches Sancerre

    21.98
    Bestellen
  • Aanbieding! Peter Flemming Estates Zinfandel

    Peter Flemming Estates Zinfandel

    5.49
    Bestellen

2 Replies to “Fettuccine met worst en balsamico – Fettuccine con salsiccia all’aceto balsamico”

  1. Wat voor soort worst is dat? Ik ga naar Italie en wil dit kopen. Hoe het het daar?

    1. @Y.Minderhout op zich is er niet echt één specifieke worst die hiervoor wordt gebruikt. In principe kun je dit met elk soort droge Italiaanse worst maken. Cacciatore salami is een droge worst die je zeker kunt krijgen in Italië en die zeer goed bruikbaar is. Maar ook soorten als Salami barot di langa of Salami tartufo zou je hiervoor kunnen gebruiken. Dit zijn maar wat ideetjes maar in principe werkt elke droge worst.

      Ik hoop dat je daar iets aan hebt en veel plezier in Italië 😉

Comments are closed.