pappardelle met konijn in tomatensaus

Pappardelle met konijn in tomatensaus of zo als we in het Italiaans zouden zeggen Pappadelle al sugo di Coniglio is een recept uit midden Italië en dan met name uit Toscane. Het is niet direct een heel moeilijk recept hoewel het wel enige voorbereiding vraagt ook al is dat niet veel. Maar zoals met alles in de Italiaanse keuken het gerecht met liefde is gemaakt dan proef je dit zeker terug in jouw gerecht.

De voorbereiding vraagt een kleine 10 minuten.
De bereiding van het gerecht vraagt ongeveer 35 minuten
Het aantal calorieën ligt per portie rond de 520

Dit recept is berekend op 4 personen

Wat heb je nodig ?

3 eetlepels olijfolie
1 fijngesnipperde ui
1 stengel Bleekselderij ontdaan van harde draden/nerven en fijngesneden
2-3 takjes verse bladpeterselie fijngehakt
1 teen knoflook fijngehakt
500 gram konijn uitgebeend en in stukjes gesneden. ( tam konijn is lekker maar wild konijn geeft nog net even meer smaak aan dit gerecht)
50 milliliter droge witte wijn
350 gram Passata (gezeefde tomaten)
Hete groentebouillon voor het aanlengen van de saus wanneer nodig.
350 – 450 gram verse Pappardelle
zout
Zwarte peper

De bereiding

We beginnen met het verhitten van de olie in een ondiepe steelpan of hapjes pan op een zeer laag vuur. Daar doen we de ui, de bleekselderij en de knoflook bij en dat roeren wij even door. Voeg zout en zwarte peper naar smaak toe en bak dit alles ongeveer 10 minuten, nog steeds op een laag vuur.

Doe nu het konijnen vlees erbij en bak dit in ongeveer 5 minuten goudbruin. Schenk vervolgens de wijn erbij, draai het vuur iets hoger en laat zo de alcohol verdampen. Wanneer de alcohol is verdampt roeren wij de passate (gezeefde tomaten) erdoor en laten dan alles rustig doorkoken voor ongeveer een minuut of 20. Als de saus te dik wordt kun deze aanlengen met de hete groentebouillon.

Zet intussen een grote pan op met water en zout en breng dit aan de kook. Als het water kookt gaat de Papardelle erbij. Kook de Papardelle voor 2 tot 3 minuten tot ze al dente of beetgaar zijn. Giet dan de Pappardelle af en voeg ze bij de hete saus. Schep alles goed door zodat de Papardelle aan alle kanten bedekt is met de saus. Dien het gerecht direct heet op.

Mangiare Gustoso