keukengereedschap

Het belang van goed keukengereedschap is groter dan je in eerste instantie zou denken. Het belang van goed gereedschap is iets wat je bijvoorbeeld een timmerman of een metaalbewerker maar ook zeker de chef kok niet hoeft te vertellen. Goed gereedschap is het halve werk zei mijn vader altijd en dat geld zeker ook voor keukengereedschap.

Stel je voor je moet een tomaat in schijfjes snijden maar jouw keukenmes is bot. Wat er dan gebeurd is dat de tomaat niet in schijfjes word gesneden maar dat je hem totaal in elkaar drukt tijdens jouw snij pogingen. Met als resultaat dat je een grote tomaten smurrie op je snijplank hebt liggen. 

Goed keukengereedschap voldoet aan relatief hoge kwaliteitseisen. Ga maar eens op zoek naar een professioneel koksmes. Je zult zien dat je die niet zo heel makkelijk vind en als je er al een vind dan moet je wel zorgen dat je een redelijk gevulde portemannaie hebt. Goed gereedschap komt niet goedkoop dat is absoluut een feit.

Goedkoop is vaak duurkoop

In het verleden heb ik wel eens een messensetje gehaald bij Blokker. Dat zag er op het eerste gezicht goed uit ware het niet dat het kwalitatief echt niets waard was. De lemmeten waren veel te dik en slijpen was onbegonnen werk. De prijs was natuurlijk aantrekkelijk daarom ging ik voor die set maar ik geloof dat ik nog nooit ergens anders zoveel spijt van heb gehad als van die messenset. De moraal van dat verhaal is natuurlijk dat goedkoop vaak duurkoop wordt.

Als je een beetje serieus in de keuken bezig bent dan wil je dus goed keuken gereedschap en dat begint natuurlijk met een koksmes. Het koksmes is waarschijnlijk het meest gebruikte mes in de keuken dus dat moet goede kwaliteit zijn. Een goed koksmes is scherp en blijft dat ook voor langere tijd. Dit geld overigens voor elk ander mes net zo.

Solingen

Maar wat is dan een goed koksmes ? Er is een plaatsje in Duitsland genaamd Solingen. Sinds ik mij kan herinneren kocht mijn moeder keukengereedschappen die gemaakt waren in Solingen. Dat is niet zonder reden. Het metaal dat in Solingen word gemaakt en gebruikt is van hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast word er een speciale slijpwijze toegepast waardoor jouw messen zo scherp worden als een scheermes. Er komen dan ook ongelofelijk veel merken messen en ander keukengereedschap uit de Streek rondom Solingen.

Keukengereedschap van Triangle Triangle-solingen

Een van de merken waarvan wij denken dat je die niet mag missen is het merk Triangle. Triangle wordt gemaakt in Solingen en voldoet aan die hoge eisen die in de keuken worden gesteld. Het gehele assortiment van Triangle kun je bij ons vinden in de webshop.

Als je houd van koken en dit een beetje serieus neemt dan kunnen wij je alleen maar aan raden om te zorgen voor het juiste gereedschap. Je zult in eerste instantie misschien schrikken van de prijs van jouw nieuwe investering maar wij beloven je dat je het uiteindelijk meer dan waard vind. De keukengereedschappen van Triangle zijn van goede kwaliteit en niet veel te hoog geprijsd.

Triangle Koksmes 18cm
Triangle Koksmes

Waar het naast duurzaamheid en kwaliteit om draait als het om keukengereedschap gaat is de vraag hoe het in de hand ligt. Een goed koksmes is bijvoorbeeld zo uitgebalanceerd dat het goed in de hand ligt en het gewicht gelijkmatig is verdeeld. Als je een vinger onder het midden van het mes houd kun je het mes zo makkelijk balanceren op jouw vinger. Dit lijkt onbelangrijk maar je zult merken dat het niet onbelangrijk is. Als een mes niet lekker in de hand ligt werkt het niet lekker en is er misschien ook wel meer kans dat je jezelf er mee snijdt.

Daarnaast moet een goed mes scherp zijn en dat ook voor langere tijd blijven. Tijdens het gebruik zal jouw mes wel iets van zijn scherpte verliezen maar een goed mes laat zich makkelijk aanscherpen met een aanzet staal.

Naast duurzaamheid moet goed keukengereedschap ook makkelijk te reinigen zijn. Als je bijvoorbeeld een koksmes hebt met een houten handvat dan weet je eigenlijk al dat je dit niet in de afwas machine kan zetten want dat gaat ten kosten van je mes. Een houten handvat kan ook splijten als er water onder blijft zitten waardoor er bacteriën kunnen verzamelen in het handvat. Dit gebeurd bij goedkope messen met houten handvatten natuurlijk eerder dan bij een goede kwaliteit mes. Toch kies ik om reden van hygiëne liever voor een kunststof handvat maar dat is een persoonlijke keuze.

 • Triangle 1946 Spatel Nylon exta flexibel roestvrijstaal

  Triangle 1946 Spatel Nylon exta flexibel roestvrijstaal

  19.95
  Bestellen
 • Triangle Draadsnijder voor kaas en fondant 24 cm breed

  Triangle Draadsnijder voor kaas en fondant 24 cm breed

  18.99
  Bestellen
 • Triangle Spies voor grill en oven met ring 30 cm lang

  Triangle Spies voor grill en oven 30 cm lang met ring

  3.99
  Bestellen
 • Triangle Keukenschaar van roestvrij staal

  Triangle Keukenschaar van roestvrij staal

  19.95
  Bestellen
 • Triangle Juliënnesnijder extra fijn van roestvrij staal

  Triangle Juliënnesnijder extra fijn van roestvrij staal

  10.99
  Bestellen
 • Triangle 1946 Serveerlepel roestvrijstaal

  Triangle 1946 Serveerlepel roestvrijstaal

  19.95
  Bestellen
 • Triangle Pincet multifunctioneel roestvrij staal 20cm

  Triangle Pincet multifunctioneel roestvrij staal 20cm

  8.49
  Bestellen
 • Triangle Zeef 15cm

  Triangle Zeef 15cm

  15.95
  Bestellen