spaghetti con gamberetti ai pernod

Spaghetti ai Gamberetti con Pernod of zoals wij dat hier zouden noemen Spaghetti met garnalen en Pernod is een recept dat je rustig tot de modernere recepten mag rekenen. Ook in Italië word er in de keuken lustig op los geïnnoveerd en dit is en recept dat daar uit voortkomt. Het zijn de anijsachtige smaak van Pernod en de dille die blijken zeer goed te combineren met elkaar.

De recept is gemaakt met Spaghetti maar probeer dit ook eens met bijvoorbeeld Penne. Verder kunt u uiteraard de Pernod vervangen door wijn en de dille door Basilicum.

Voorbereiding: ongeveer 10 minuten
Bereiding: 10 tot 15 minuten
Berekend op: 4 personen

Wat heb je nodig voor Spaghetti ai Gamebertti con pernod

  • 200 ml Panna da Cucina of room
  • 250 ml Visbouillon
  • 350 gram gedroogde Spaghetti of bijvoorbeeld Penne
  • 30 tot 45 ml Pernod of andere wijn
  • 225 gram Gepelde gekookte garnalen(in het geval van diepvries, eerst ontdooien en goed droogdeppen
  • 2 eetlepels gehakte Dille, plus extra voor de garnering
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Zout

Neem een middelgrote pan of steelpan en doe daar de room en de visbouillon in. Breng dit nu rustig aan de kook en draai dan het vuur lager. Laat nu de saus zachtjes door pruttelen terwijl je af en roert om aanbranden te voorkomen.

Zet intussen een grote pan water met ruim zout op en breng ook die aan de kook. Als het water kookt voeg dan de Spaghetti of andere pasta toe. kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze al dentee of beetgaar is.

Als de saus tot bijna de helft is gereduceerd voegt u de garnalen aan de saus toe. Breng vervolgens de saus op smaak met vers gemalen zwarte peper en zout. Laat de garnalen langzaam warm worden in de saus.

Giet nu de pasta af en doe deze in een (liefst voorverwarmde) schaal of kom. Giet de saus over de pasta en bestrooi met de fijngehakte dille. Meng de pasta goed door elkaar en dan het gerecht dan direct op. Garneer met wat gehakte dillen of een takje.

Buon Apetito

Meer Spaghetti recepten vind u hier