italiaanse vlag in een glas

De Italiaanse Vlag in een glas

De Italiaanse vlag in een glas wordt gezien als een amuse en wordt bijvoorbeeld bij ons kerstmenu gebruikt

Wat heb je nodig

15gr verse basilicum + nog wat kleine blaadjes voor de garnering
1 teentje knoflook
2el pijnboompitten
1eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
1 bol buffelmozzarella
250 milliliter slagroom
4 pomodori tomaten
1 sjalotje
olijfolie extra vergine
olijfolie om in te bakken
versgemalen zwarte peper
zeezout

De eerste stap die we gaan doen is het maken van de verse Pesto.
Doe de basilicum, knoflook, pijnboompitten en geraspte Parmezaanse kaas in een vijzel en maal dit helemaal fijn, heb je geen vijzel dan kun je ook een keukenmachine gebruiken. Als alles tot een pasta is gevijzeld voeg je langzaam de Extra Vergine Olijfolie toe, circa 4 eetlepels. Breng de pesto op smaak met zout en peper. Stap 1 is klaar, dat ging snel he en dit kan je dus makkelijk al een dag van te voren doen.

De volgende stap is de Mozarella mouse.
Snijd de mozzarella in grove stukken. Doe deze samen met de slagroom in de keukenmachine en maal totdat je een mooie dikke mousse hebt gekregen.
Let wel op dat je niet te lang mixt, want dan kan het gaan schiften. Dus controleer tussentijds meerdere malen de dikheid van de mousse. Breng de mozzarella mousse op smaak met zout en peper. En dat was stap 2, het is aan te raden de mousse op de dag zelf vers klaar te maken en niet al een dag van te voren.

En de laatste stap voor de Amuze.
Ontvel de tomaten, maak het jezelf door deze bovenop kruislings in te snijden en even in kokend water te leggen. Vervolgens verwijderen wij dan de zaadjes uit de tomaat omdat daar te veel vocht in zit en snijden we de rest van de tomaat in kleine blokjes. Neem nu de sjalot en versnipper deze. Neem nu een pan en verhit daarin wat olijfolie en fruit de sjalotjes zachtjes aan tot deze glazig zijn. Doe de tomatenblokjes erbij en laat het geheel circa 10 minuten zachtjes bakken. Als de tomaat mooi zacht is breng je het geheel op smaak met zout totdat de tomaat mooi zacht is geworden.  En dat was stap 3 laat terwijl je met de rest van je menu verder gaat de saus langzaam afkoelen.