Linguine met Broccoli en Pancetta - Linguine broccoletti e pancetta

Linguine met Broccoli en Pancetta of zoals de Italianen dat noemen Linguine Broccoletti e Pancetta is een gerecht dat is ontstaan ergens in het noord-westen van Italië in de streek Ligurië. Linguine of vrij vertaald tongetjes lenen zich bij uitstek voor gerechten met sauzen op basis van olijfolie. Zo ook dit gerecht wat misschien niet direct een klassieker is als bijvoorbeeld Linguine al Pesto Genovese maar toch wel een zeer lekker en makkelijk te bereiden gerecht is.

De voorbereiding voor dit gerecht vraagt ongeveer 30 minuten.
De kooktijd ligt ook rond de 30 minuten.
Dit recept is berekend op 4 personen

Wat heb je nodig Linguine met Broccoli en Pancetta?

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 120 gram Pancetta of spek
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 600 gram Broccoli roosjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1,5 dl groente bouillon
  • 350 gram Linguine
  • 40 Gram Parmezaanse kaas geraspt
  • zout en eventueel peper

De bereiding

Wij beginnen met het verhitten van de olijfolie in een pan waar wij de Pancetta of spek in bakken op een middelhoog vuur en voor een minuut of 4 a 5, blijf wel af en toe roeren om aanbakken te voorkomen. Neem nu de helft van de Broccoli roosjes en de knoflook doorheen en bak ook dit mee voor een kleine 5 minuten.

Voeg nu de tomatenpuree toe en bak deze even een minuutje mee om de tomaten puree te ontzuren en doe er vervolgens de groentebouillon bij. Draai nu het vuur laag en laat dit rustig door pruttelen voor een minuut of 10. Het doel is om de Broccoli wel gaar te maken maar wel zo dat het nog een beetje een bite heeft.

Zet nu een grote pan op met ruim kokend water en zout en voeg hier de Linguine aan toe. Kook de Linguine nu volgens de aanwijzingen op de verpakking tot zij al dente of beetgaar zijn. Giet dan de Linguine af en laat ze uitlekken. Doe nu de Linguine in de pan bij de sausen schep dit goed door op een middelhoog vuur. Neem een voorverwarmde schaal en dien hier het gerecht in op en bestrooi het gerecht met de Parmezaanse kaas. Dien het gerecht direct op.

Buon Apetito

Meer recepten met Linguine vind u hier

  • Triangle 1946 Spatel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Spatel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle 1946 Serveerlepel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Serveerlepel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Pincet multifunctioneel roestvrij staal 20cm

    Triangle Pincet multifunctioneel roestvrij staal 20cm

    8.49
    Bestellen
  • Triangle Mandoline met roestvrijstalen mes en geleider

    Triangle Mandoline met roestvrijstalen mes en geleider

    44.95
    Bestellen
  • Triangle Essential Gevogelteschaar 10 cm vezelversterkt

    Triangle Essential Gevogelteschaar 10 cm vezelversterkt polyamide heft

    29.95
    Bestellen
  • Triangle 1946 Soeplepel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Soeplepel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Spies degen voor grill en oven 27cm

    Triangle Spies degen voor grill en oven 27cm

    10.95
    Bestellen
  • Triangle Zeef 23cm

    Triangle Zeef 23cm

    22.95
    Bestellen
  • Porta da Ría Albariño

    Porta da Ría Albariño

    12.99
    Bestellen
  • Aanbieding! Pierre Baptiste Sauvignon Blanc Probeerpakket (3 flessen)

    Pierre Baptiste Sauvignon Blanc Probeerpakket (3 flessen)

    19.49
    Bestellen
  • Aanbieding! Closerie Saint Vincent Cuvée Prestige Bordeaux

    Closerie Saint Vincent Cuvée Prestige Bordeaux

    6.49
    Bestellen
  • Domaine de Congy Pouilly-Fumé

    Domaine de Congy Pouilly-Fumé

    18.99
    Bestellen