tordelli-alla-lucchese

Tordelli uit Lucca of Tordelli alla Lucchese op zijn Italiaans is een gerecht dat zoals de aam al doet vermoeden uit het gebied van Lucca in het midden van Italië komt. Lucca ligt in Toscanië en dat proef je terug in de smaken van dit gerecht. Tordelli is een verse gevulde pasta die relatief simpel zelf te maken is. Iedereen die pasta deeg kan maken kan Tordelli maken. Tordelli is niets meer of minder dan een cirkel die wordt dichtgevouwen met daar tussen een vulling.

Dit gerecht is berekend op 4 personen
De voorbereiding vraagt ongeveer 40 minuten. De bereidingstijd is om en nabij 30 minuten
Per portie(persoon) bedraagt dit gerecht ongeveer 790 calorieën.

Wat heb je nodig

Voor de Tordelli

2 eetlepels olijfolie
Een snuf aan tijmblaadjes
150 gramRundergehakt
150 gram Varkensgehakt
50 gram Mortadella
2 eieren
40 gram geraspte Parmezaanse kaas
40 gram geraspte Pecorino
Vers broodkruim, wat wordt geweekt in water en dan wordt uitgeknepen
Verse blad Peterselie fijngehakt
Een snuf vers geraspte nootmuskaat
ongeveer 450 gram verse pasta
Zout
Peper

Voor de saus

50 gram boter
verse blaadjes Salie

De bereiding

We beginnen met het verhitten van de olie en doen daar de tijmblaadjes bij in een pan.
Voeg daarna het runder- en varkensgehakt gehakt toe en bak dit voor ongeveer 10 minuten en doe dan het vuur onder de pan uit. Laat het gehaktmengsel nu afkoelen. Wanneer het gehakt is afgekoeld draait u dist samen met de Mortadella door een gehakt molen of keukenmachine. Meng er 2 eieren doorheen samen met 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas, 1 eetlepel Pecorino, het broodkruim, peterselie en nootmuskaat. Meng het geheel goed en breng het op smaak met zout en peper.

Neem nu het verse pasta deeg en rol dit uit tot een of meerdere lange lap(pen) deeg. Neem nu een rond steekvormpje van ongeveer 8 centimeter rond en steek hiermee rondjes uit. Neem nu de vulling en leg deze in het midden van de deegcirkel. Vouw nu het deeglapje dicht, en probeer zonder het deeg te beschadigen om zo veel mogelijk lucht uit de pasta te drukken door met uw vingers de contouren van de vulling te volgen en naar buiten toe de pasta dicht te drukken. Knijp nu de randen van de pasta goed dicht zodat er geen lucht meer in kan.

In tussen zetten we een pan op laag vuur en smelten daarin de boter waar wij de salie blaadjes aan toe voegen. Laat de boter alleen smelten en houd hem warm totdat de pasta klaar is. Teglijk hebben wij een grote pan water opgezet met zout en daarin doen wij de Tordelli. Kook de Tordelli in 3 a 4 minuten gaar of tot deze Al Dente of beetgaar zijn. Giet de Tordelli af en laat ze eventjes goed uitlekken. Giet nu de gesmolten salieboter over de Tordelli en dien het gerecht direct op. Garneer met wat Parmezaanse kaas en Pecorino.

Mangiare Gustoso