Minestrone Ricco of Rijke Minestrone is een heerlijke gevulde Italiaanse pastasoep die heerlijk combineert met lekker knapperig vers brood. Zeker in deze koude tijden is deze pastasoep bij uitstek geschikt om weer lekker mee op te warmen. De Naam Ricco of rijke bevestigd de structuur van deze soep die rijkelijk voorzien is van allerlei heerlijke ingrediënten.
Dit pasta recept is berekend op 4 tot 6 personen
Wat heb je nodig voor Minestrone Ricco
- 1 eetlepel Olijfolie
- 2 Kippenpoten
- 3 Plakjes doorregen spek, zonder het zwoerd en klein gesneden
- 1 ui fijngehakt
- Vers gescheurde Basilicumblaadjes plus extra voor de garnering
- Enkele verse takjes Rozemarijn fijngehakt
- 1 eetlepel fijngehakte verse gladde Peterselie
- 2 Aardappelen in blokjes van ongeveer 1cm gesneden
- 1 grote Wortel in blokjes van ongeveer 1cm gesneden
- 2 klein Courgettes in blokjes van ongeveer 1cm gesneden
- 1 of 2 stengels bleekselderij in blokjes van ongeveer 1cm gesneden
- 1 liter Kippenbouillon
- 200 gram diepvries Doperwten
- 90 gram Stellete of ander gedroogde pasta soort voor de soep naar keuze
- Vers gemalen zwarte peper
- Zout
- Grof geschaafde Parmezaanse kaas om er naast te serveren
We beginnen met het verhitten van de olie in een ruime braadpan. Voeg daar de Kippenpoten aan toe en bak deze voor een minuut of 5 aan iedere kant. Haal nu de kippenpoten uit de pan en leg deze even apart.
Draai nu het vuur lager en voeg het spek toe samen met de ui en de kruiden en roer dit goed door. Bak dit zachtjes door terwijl je steeds blijft roeren. Voeg nu alle groenten behalve de diepvries doperwten en bak dit vervolgens voor een minuut of 5 tot 7 terwijl je geregeld alles even doorroert.
Doe nu de Kippenpoten weer terug in de pan en voeg de Kippenbouillon toe. Breng nu alles rustig aan de kook. Als alles kookt sluit je de pan af met een deksel en laat je de soep rustig doorkoken voor 35 tot 40 minuten. Blijf wel geregeld roeren om aanbranden te voorkomen.
Haal de Kippenpoten nu uit de pan, gebruik hier een schuimspaan voor om verbande vingers te voorkomen. Leg de kippenpoten alvast op een snijplank. Roer nu de diepvries doperwten en de pasta door de soep en breng die weer aan de kook. Laat de soep zachtjes door koken voor een minuut of 8 tot 10 of tot de pasta al dente of beetgaar is.
Haal in de tussentijd het vel van de Kippenpoten en haal vervolgens het vlees van de botten. Snijd het kippenvlees in blokjes van ongeveer 1 cm. Doe nu het vlees weer bij de soep en breng deze weer op temperatuur. Breng de soep op smak met vers gemalen peper en zout naar smaak.
Dien de soep op in (liefst voorverwarmde) kommen en bestrooi deze met de Parmezaanse kaas. Garneer de soep nog met een blaadje verse basilicum.
*Tip van de chef: Voeg de korst van de Parmezaanse kaas toe aan de soep terwijl deze zachtjes kookt*
Meer pastasoepen kunt u hier vinden
Buon Apetito
-
Triangle Theezeef fijnmazig 8cm
€8.95 Bestellen -
Triangle Vleespincet 30cm met siliconen dopjes
€12.49 Bestellen -
Triangle Pizzasnijder 12 cm RVS
€25.95 Bestellen -
Triangle Spiesen voor grill en oven 4 delige set
€54.95 Bestellen -
Triangle Pincet met knik multifunctioneel 15cm
€7.95 Bestellen -
Triangle Rasp zeer fijn met handig opvangbakje
€22.95 Bestellen -
Triangle 1946 Spatel roestvrijstaal
€19.95 Bestellen -
Triangle Pincet multifunctioneel roestvrij staal 20cm
€8.49 Bestellen