Fusilli con Salsicce noemen wij in het Nederlands Fusilli met worst. Hoe je het ook bekijkt Fusilli met worst spreek toch net iets minder tot de verbeelding als Fusilli con Salsicce. Dit pasta recept vind zijn oorsprong in het zuiden van Italiƫ en is een combinatie van heerlijke kruidige worst met de bekende gedraaide pasta en tomatensaus. Geserveerd met een vers knapperig boerenbrood, wat Pecorino en een heerlijk glas Italiaanse wijn is dit echt wat men comfort food noemt.
De voorbereiding voor dit recept bedraagt ongeveer 15 minuten
De bereidingstijd voor dit recept bedraagt ongeveer 45 tot 55 minuten
Dit pastarecept is berekend op 4 personen
Wat heb je nodig voor Fusilli con Salsicce
- 400 gram Kruidige Italiaanse varkensworst
- 2 eetlepels olijfolie
- 1klein ui fijngehakt
- 2 tenen knoflook geperst
- 1 grote gele paprika, van zaadjes ontdaan en in reepjes gesneden
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gedroogde gemengde Italiaanse kruiden
- 5 tot 10 milliliter chilisaus
- 400 gram Pomodori uit blik
- 250 tot 300 milliliter groentebouillon
- 300 gram verse of gedroogde Fusilli
- Vers gemalen zwarte peper
- Zout
- Vers geraspte Pecorino kaas om er bij te serveren
We beginnen met het grillen van de worstjes. Grill de worstjes een minuut of 10 en laat deze vervolgens uitlekken op een schoon stuk keukenpapier.
Zet vervolgens een grote koekenpan of hapjespan op het vuur en verhit daar de olie in. Voeg de ui en de knoflook toe en bak dit voor een minuut of 5 op een laag vuur. Voeg nu de gele paprika toe en voeg ook het paprika poeder en de chilisaus toe naar smaak. Let wel op want dit kan best pittig worden en niet iedereen vind dat even lekker. Laat dit nu zachtjes door koken voor een minuut of 5 tot 7 terwijl je geregeld even roert om aanbakken te voorkomen.
Nu is het tijd om de Pomodori toe te voegen. Druk met een houten lepel de tomaten in stukjes en breng alles op smaak met vers gemalen zwarte peper en zout. Laat dit nu 10 tot 12 minuten rustig doorkoken op een middelhoog vuur. Als de saus inkookt of dikker begint te word voeg je geleidelijk aan de groentebouillon toe.
In de tussentijd dat de saus kookt snijd je de gegrilde worstjes in diagonale stukjes van om en nabij een cm groot. Voeg de worst aan de saus toe en draai het vuur laag. Laat de saus ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken.
In de tussentijd zet je een pan op met ruim water en zout en brengt dit aan de kook. Als het water kookt voeg je de pasta toe. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking of tot de pasta al dente of beetgaar is.
Proef de saus en waar nodig breng je deze verder op smaak met vers gemalen zwarte peper en wat zout. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus. Meng alles nu goed door elkaar zodat alle pasta goede bedekt is met de saus. Verdeel de pasta over vier (liefst voorverwarmde) kommen of diepe borden en strooi er wat geraspte Pecorino overheen. Dien het gerecht direct en heet op en server er extra Pecorino naast voor de liefhebbers.
Buon Apetito
Meer recepten met Fusilli kun je hier vinden
-
Triangle Spiesen voor grill en oven 4 delige set met ring
€16.49 Bestellen -
Triangle Mandoline met roestvrijstalen mes en geleider
€44.95 Bestellen -
Triangle Rasp 2-zijdig met handig opvangbakje
€22.95 Bestellen -
Triangle Essential Gember-rasp
€21.49 Bestellen -
Triangle Draadsnijder voor kaas en fondant 24 cm breed
€18.99 Bestellen -
Triangle Essential Gevogelteschaar 10 cm vezelversterkt polyamide heft
€29.95 Bestellen -
Triangle 1946 Spatel Nylon exta flexibel roestvrijstaal
€19.95 Bestellen -
Triangle Keukentang 38 cm van roestvrij staal
€11.99 Bestellen