frittata-di-vermicelli

Frittata di Vermicelli zou hier in Nederland zoiets genoemd worden als Omelet met pasta. Dit klinkt misschien ongebruikelijk maar in Italië is Omelet met pasta een heel normaal gerecht. We hebben allemaal wel eens dat we pasta hebben gekookt en wat over hebben. Als dat zo is, dan is Frittata di Vermicelli wellicht een recept voor jou. Fritatta di Vermicelli komt oorspronkelijk uit Basilicata, en heeft een vorm die ergens tussen een quiche en een dikke omelet in hangt.

De voorbereiding voor dit recept bedraagt ongeveer 15 tot 20 minuten
De bereiding vraagt ongeveer 25 tot 30 minuten
Dit recept is berekend op 4 tot 6 personen

Wat heb je nodig voor Frittata di Vermicelli

  • 265 gram pasta, Je kunt hier gedroogde Vermicelli gebruiken of je kunt restjes al gekookte pasta gebruiken
  • 45 milliliter olijfolie
  • 8 ansjovis filetjes in olie
  • 2 grote tenen knoflook fijn gehakt of geraspt
  • Een halve theelepel paprika poeder
  • 8 eieren losgeklopt
  • Ongeveer 80 milliliter of 43 gram verse basilicum gehakt
  • Ongeveer 80 milliliter of 43 gram vers geraspte Parmezaanse kaas en wat extra voor de garnering
  • Een kwart theelepel zout of naar smaak
  • Vers gemalen zwarte peper

Je begint met de pasta. Als deze al gekookt is hoef je die alleen uit de koeling te halen. Als je gedroogde vermicelli gebruikt moet je die eerst even koken volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze beetgaar of al dente is. Als je de pasta hebt gekookt zet deze dan opzij zodat deze af kan koelen.

Terwijl de pasta afkoelt zet je een grote koekenpan op het vuur en daarin verhit je ongeveer 3 theelepels of 15 milliliter olijfolie. Voeg daar de ansjovis, de paprikapoeder en de knoflook aan toe en bak dit samen voor een minuut of 2 tot 3. Laat de knoflook niet bruin worden want dan word hij bitter. Haal nu de pan van het vuur.

Neem nu een grote kom en voeg daar de olie met ansjovis en knoflook aan toe, doe daar ook de afgekoelde pasta bij. Doe vervolgens het grootste deel van de basilicum erbij maar houd wat over voor de garnering. Doe de eieren erbij samen met de Parmezaanse kaas, zout en peper naar smaak en meng alles goed door.

Neem nu de koekenpan waar je net de ansjovis en knoflook hebt gebakken en doe daar de rest van de olijfolie bij en verwarm de pan op een middelhoog vuur. Voeg nu het vermicelli of pasta en eieren mengsel toe en verdeel dit gelijkmatig over de pan. Bak de Frittata ongeveer 8 minuten op 1 kant en draai hem dan voorzichtig om en bak deze kant tot hij mooi goudbruin is.

Schuif de Fritatta vanuit de pan op een bord of schaal en garneer hem met de rest van de Parmezaanse kaas en wat basilicum blaadjes. Als garnering zou je ook nog wat lente-ui over de Frittata kunnen strooien.

Buon Apetito

Meer pasta recepten vind je hier

  • Triangle Pincet met knik multifunctioneel 15cm

    Triangle Pincet met knik multifunctioneel 15cm

    7.95
    Bestellen
  • Triangle Keukentang 38 cm van roestvrij staal

    Triangle Keukentang 38 cm van roestvrij staal

    11.99
    Bestellen
  • Triangle Pincet multifunctioneel van roestvrij staal 15cm

    Triangle Pincet multifunctioneel van roestvrij staal 15cm

    7.95
    Bestellen
  • Triangle Pizzaschaar in de Italiaanse kleuren 24

    Triangle Pizzaschaar in de Italiaanse kleuren 24,5 cm

    24.95
    Bestellen
  • Triangle Rasp zeer fijn met handig opvangbakje

    Triangle Rasp zeer fijn met handig opvangbakje

    22.95
    Bestellen
  • Triangle Vleespincet 30cm met siliconen dopjes

    Triangle Vleespincet 30cm met siliconen dopjes

    12.49
    Bestellen
  • Triangle Spies degen voor grill en oven 27cm

    Triangle Spies degen voor grill en oven 27cm

    10.95
    Bestellen
  • Triangle Spies lelie voor grill en oven 30cm

    Triangle Spies lelie voor grill en oven 30cm

    9.95
    Bestellen
  • Château Rollin Haut-Médoc AOP Cru Bourgeois

    Château Rollin Haut-Médoc AOP Cru Bourgeois

    12.99
    Bestellen
  • Wijnkist Caballo de Oro Valdepeñas DO Gran Reserva (6 flessen)

    Wijnkist Caballo de Oro Valdepeñas DO Gran Reserva (6 flessen)

    59.99
    Bestellen
  • Cantine di Castignano Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC Classico Superiore

    Cantine di Castignano Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC Classico Superiore

    10.49
    Bestellen
  • Château Castelbruck Margaux AOP

    Château Castelbruck Margaux AOP

    31.99
    Bestellen