Frittata di Vermicelli zou hier in Nederland zoiets genoemd worden als Omelet met pasta. Dit klinkt misschien ongebruikelijk maar in Italië is Omelet met pasta een heel normaal gerecht. We hebben allemaal wel eens dat we pasta hebben gekookt en wat over hebben. Als dat zo is, dan is Frittata di Vermicelli wellicht een recept voor jou. Fritatta di Vermicelli komt oorspronkelijk uit Basilicata, en heeft een vorm die ergens tussen een quiche en een dikke omelet in hangt.
De voorbereiding voor dit recept bedraagt ongeveer 15 tot 20 minuten
De bereiding vraagt ongeveer 25 tot 30 minuten
Dit recept is berekend op 4 tot 6 personen
Wat heb je nodig voor Frittata di Vermicelli
- 265 gram pasta, Je kunt hier gedroogde Vermicelli gebruiken of je kunt restjes al gekookte pasta gebruiken
- 45 milliliter olijfolie
- 8 ansjovis filetjes in olie
- 2 grote tenen knoflook fijn gehakt of geraspt
- Een halve theelepel paprika poeder
- 8 eieren losgeklopt
- Ongeveer 80 milliliter of 43 gram verse basilicum gehakt
- Ongeveer 80 milliliter of 43 gram vers geraspte Parmezaanse kaas en wat extra voor de garnering
- Een kwart theelepel zout of naar smaak
- Vers gemalen zwarte peper
Je begint met de pasta. Als deze al gekookt is hoef je die alleen uit de koeling te halen. Als je gedroogde vermicelli gebruikt moet je die eerst even koken volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze beetgaar of al dente is. Als je de pasta hebt gekookt zet deze dan opzij zodat deze af kan koelen.
Terwijl de pasta afkoelt zet je een grote koekenpan op het vuur en daarin verhit je ongeveer 3 theelepels of 15 milliliter olijfolie. Voeg daar de ansjovis, de paprikapoeder en de knoflook aan toe en bak dit samen voor een minuut of 2 tot 3. Laat de knoflook niet bruin worden want dan word hij bitter. Haal nu de pan van het vuur.
Neem nu een grote kom en voeg daar de olie met ansjovis en knoflook aan toe, doe daar ook de afgekoelde pasta bij. Doe vervolgens het grootste deel van de basilicum erbij maar houd wat over voor de garnering. Doe de eieren erbij samen met de Parmezaanse kaas, zout en peper naar smaak en meng alles goed door.
Neem nu de koekenpan waar je net de ansjovis en knoflook hebt gebakken en doe daar de rest van de olijfolie bij en verwarm de pan op een middelhoog vuur. Voeg nu het vermicelli of pasta en eieren mengsel toe en verdeel dit gelijkmatig over de pan. Bak de Frittata ongeveer 8 minuten op 1 kant en draai hem dan voorzichtig om en bak deze kant tot hij mooi goudbruin is.
Schuif de Fritatta vanuit de pan op een bord of schaal en garneer hem met de rest van de Parmezaanse kaas en wat basilicum blaadjes. Als garnering zou je ook nog wat lente-ui over de Frittata kunnen strooien.
Buon Apetito
Meer pasta recepten vind je hier
-
Triangle Keukenschaar van roestvrij staal
€19.95 Bestellen -
Triangle 1946 Spatel exta flexibel roestvrijstaal
€19.95 Bestellen -
Triangle Theezeef fijnmazig 8cm
€8.95 Bestellen -
Triangle Kruidenschaar in doos
€19.95 Bestellen -
Triangle 1946 Schuimspaan met grove maas roestvrijstaal
€19.95 Bestellen -
Triangle Saladetang 28cm lang van roestvrij staal
€14.99 Bestellen -
Triangle Pincet multifunctioneel roestvrij staal 20cm
€8.49 Bestellen -
Triangle Dresseernaald diameter 4 cm en 23 cm lang
€6.99 Bestellen