Tagliatelle con Capesante heet in het Nederlands Tagliatelle met Sint-Jakobsschelpen. Tagliatelle is een platte pasta soort die net als Spaghetti in slierten word geproduceerd. Van origine komt Tagliatelle uit de streek Emilia-Romagna in Noord Oost Italiƫ. Dit pasta recept is een beetje een luxe gerecht door de Sint-Jakobsschelpen en de cognac die er wordt gebruikt. Het is echter zo een lekker pastarecept dat wij u dit niet willen onthouden. Dit gerecht word vaak als eerste gang bij een diner opgediend.

De voorbereiding voor dit gerecht bedraagt ongeveer 10 minuten
De bereiding voor de gerecht vraagt ongeveer 15 minuten
Dit recept is berekend op 4 personen

Wat heb je nodig voor Tagliatelle con Capesante ?

  • 200 gram Sint-Jakobsschelpen in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels bloem
  • 40 gram boter
  • 2 lente uitjes in dunne ringetjes gesneden
  • een halve tot een hele chilipeper van pitjes ontdaan en heel fijn gesneden
  • 2 eetlepels gladde peterselie fijngehakt
  • 4 eetlepels cognac
  • 105 milliliter visbouillon
  • 275 tot 300 gram verse Tagliatelle verdi (spinazie)
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Zout

Je begint met het schoonmaken van de Sint-Jakobsschelpen. Afhankelijk waar en hoe je ze gekocht hebt moet je deze uit de schelp halen en vervolgens de Coraile of de baard verwijderen. Als je de Sint-Jakobsschelpen koopt zorg dan dat deze vers zijn en in het geval dat de schelp al verwijderd is koop ze dan het liefst met de Coraille of de baard er nog aan. Gebruik voor dit pasta recept het liefst geen diepgevroren Sint-Jakobsschelpen. Snijd het vlees uit de schelpen in stukjes en haal deze door het meel. Schud overtollig meel er af. Zet in de tussentijd een grote pan water op met zout en breng deze aan de kook voor de pasta.

De volgende stap is het fruiten van de lente-uitjes. Smelt de boter in een ruime koekenpan en voeg daar de lente-uitjes aan toe. Voeg ook de fijn gesneden chilipeper en de gehakt peterselie aan toe en bak alles op een middelhoog vuur voor een minuut of 1 tot 2. Blijf wel geregeld roeren om aanbranden te voorkomen. Voeg nu de Sint-Jakobsschelpen toe en bak deze mee voor een minuut of 1 tot 2.

Giet de cognac nu over de Sint-Jakobsschelpen en steek dit aan met een lucifer. Zo gauw de vlammen gedoofd zijn omdat de alcohol verdampt is voeg je de visbouillon toe. Breng de saus nu op smaak met vers gemalen zwarte peper en zout naar smaak. Roer alles goed door en laat het geheel zachtjes door pruttelen voor een minuut of 2 Ć” 3. Sluit de pan nu af en haal hem van het vuur.

Intussen is het pasta water aan de kook en daar voeg je de tagliatelle aan toe. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking of tot deze al dente of beetgaar is. Als de pasta klaar is giet je deze af en voeg deze toe aan de saus en meng de saus er op middelhoog vuur door heen. Misschien is het handiger om de saus aan de pasta toe te voegen in de pasta pan maar als de koekenpan groot genoeg is kan het dus ook andersom.

Serveer het gerecht in (liefst voorverwarmde) kommen en strooi hier het restant van de peterselie over heen.

Meer Tagliatelle recepten kunt u hier vinden

Buon Apetito

  • Triangle Pincet met knik multifunctioneel roestvrij 35cm

    Triangle Pincet met knik multifunctioneel roestvrij 35cm

    14.95
    Bestellen
  • Triangle 1946 Spatel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Spatel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Spies lelie voor grill en oven 25cm

    Triangle Spies lelie voor grill en oven 25cm

    9.95
    Bestellen
  • Triangle Spies lelie voor grill en oven 30cm

    Triangle Spies lelie voor grill en oven 30cm

    9.95
    Bestellen
  • Triangle Kruidenschaar in doos

    Triangle Kruidenschaar in doos

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Spies voor grill en oven met ring 20 cm lang

    Triangle Spies voor grill en oven 20 cm lang met ring

    3.95
    Bestellen
  • Triangle Special Golfsnijder

    Triangle Special Golfsnijder

    9.95
    Bestellen
  • Triangle JuliĆ«nne Rasp met handig opvangbakje

    Triangle Juliƫnne Rasp met handig opvangbakje

    22.95
    Bestellen
  • Cannonau di Sardegna Antichi Poderi Jerzu Collezione Privata

    Cannonau di Sardegna Antichi Poderi Jerzu Collezione Privata

    11.98
    Bestellen
  • Jean Baptiste Audy Haut-MĆ©doc

    Jean Baptiste Audy Haut-MĆ©doc

    10.49
    Bestellen
  • Aanbieding! ChĆ¢teau Le Grand Moulin CuvĆ©e Prestige

    ChĆ¢teau Le Grand Moulin CuvĆ©e Prestige

    7.49
    Bestellen
  • Aanbieding! Oro Italiano Pinot Grigio delle Venezie

    Oro Italiano Pinot Grigio delle Venezie

    5.99
    Bestellen

*Onze excuses voor de kwaliteit van de foto, wij zijn ons er bewust van dat u beter gewend bent van ons, echter dit is een nood oplossing maar wij wilden u toch dit recept niet onthouden*

image sources