Pappardelle al Cavolfiore e Gorgonzola dat is letterlijk een mond vol. Maar in het Nederlands zou dit neerkomen op Pappardelle met bloemkool en Gorgonzola. Dat is misschien niet de meest voor de hand liggende combinatie maar met het toch wat kille weer gaat dit vegetarische recept er toch wel in. Pappardelle al Cavolfiore e Gorgonzola doet het ook prima als eerste gang bij een diner of gewoon als hoofdgerecht.
Voorbereiding: 25 minuten
Bereiding: 25 minuten
Calorieën per portie: 555
Berekend op; 4 personen
Wat heb je nodig aan boodschappen ?
- 200 gram bloemkool roosjes
- 20 gram Boter
- 150 gram Gorgonzola, in blokjes
- 3 tot 4 eetlepels melk ( dat is een beetje naar keuze )
- 2 tot 3 eetlepels olijfolie
- 1 teen(tje) knoflook , naar smaak
- 1 eetlepel gehakte tijm
- 350 tot 400 gram verse Pappardelle
- 25 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
- Vers gemalen zwarte peper
- Zout
De bereiding
Voor de Pappardelle met bloemkool en Gorgonzola beginnen wij met het blancheren van de bloemkool. Dat doe je voor een minuut of 5 in kokend water met zout. Giet ze daarna af maar vang wel het kookwater op.
De gorgonzola saus
Dan gaan we de boter smelten in een kleine pan en bij de boter doe je ook de Gorgonzola. Doet dit wel op een laag vuur om aanbranden te voorkomen. Voeg wanneer dit nodig lijkt een paar eetlepels melk aan de saus toe. Laat de saus niet aan de kook komen. Haal dan de pan van het vuur.
Neem nu een ondiepe pan zoals een koekenpan en verhit daar de olie in. Als de olie op temperatuur is voeg je de knoflook toe. Fruit de knoflook nu een paar minuten op laag vuur tot dat hij lichtbruin is. Laat de knoflook niet te donker worden want dan wordt hij bitter. Verwijder nu de knoflook uit de olie en gooi die weg. De knoflook heeft zijn werk gedaan en heeft zijn smaak afgegeven aan de olie.
De bloemkool roosjes
Doe de bloemkool roosjes in de pan bij de olie en bak deze tot ze lichtbruin worden. Blijf wel geregeld even roeren. Bak de bloemkool roosjes in een minuut of 5 lichtbruin. Bestrooi de roosjes nu met tijm en en peper en zout naar smaak.
De pappardelle koken
Breng nu een pan met het kookwater van de bloemkool roosjes aan de kook. Wanneer nodig voeg je wat extra kokend water toe en daar voeg je de Pappardelle aan toe. Kook de Pappardelle nu voor een kleine 2 tot 3 minuten tot zij beetgaar is of al dente is. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de bloemkool roosjes en schep het geheel rustig door.
Giet nu de Gorgonzola saus over het gerecht en zet het vuur uit. Serveer het gerecht met gegarneerd met de Parmezaanse kaas.
Mangiare Gustoso
-
Triangle Vleespincet 35cm met siliconen dopjes
€17.95 Bestellen -
Triangle Pincet multifunctioneel roestvrij staal 20cm
€8.49 Bestellen -
Triangle Zeef 15cm
€15.95 Bestellen -
Triangle Essential Gember-rasp
€21.49 Bestellen -
Triangle Zeef 23cm
€22.95 Bestellen -
Triangle Essential Gevogelteschaar 10 cm vezelversterkt polyamide heft
€29.95 Bestellen -
Triangle Draadsnijder voor kaas en fondant 24 cm breed
€18.99 Bestellen -
Triangle 1946 Spatel exta flexibel roestvrijstaal
€19.95 Bestellen