Sommige mensen zullen raar opkijken als je verteld dat je deze combinatie gaat serveren. Worst en Radicchio lijken niet direct de beste maatjes en toch zul je zien of eigenlijk proeven dat de smaken van deze twee prima combineren. Dit is een recept voor een stevige maaltijd die ook nog eens gezond is. En met het najaar in aantocht leek dit het perfecte recept voor deze tijd van het jaar.
Dit gerecht is gebaseerd op 4 personen.
De gehele bereidingstijd is ongeveer 25 minuten
Wat heb je nodig ?
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 fijngehakte ui
- 200 gram Italiaanse varkensworst ( bij voorkeur salsiccia puro suino)
- 175 milliliter passata
- 90 milliliter droge witte wijn
- 300 gram gedroogde pasta (bijvoorbeeld Eliche maar Fusilli werkt net zo goed)
- 50 gram Radicchio ( liefst de lange spitse variant Radicchio di trevia)
- Zout (eventueel pancetta als vervanger)
- Gemalen zwarte peper
De bereiding
We beginnen met het verhitten van de olijfolie in een diepe bakpan zoals bijvoorbeeld een hapjespan of braadpan. Doe hier de fijngehakte ui bij en bak deze een minuut of 5 tot deze zacht is. Blijf geregeld roeren. Nu is het tijd om de worst toe te voegen. Hiervoor gaan wij de worst uit zijn velletje halen. Snijd een puntje van de worst af en vervolgens druk je de inhoud van de worst eruit in de pan. Roer nu het liefst met een houten lepel de inhoud van de worst door de uien en olijfolie tot deze goed gemend zijn en de worst in kleinere stukjes uiteen valt. Bak het vlees rustig tot het rul en mooi bruin gekleurd is.
Tijd om de passata toe te voegen samen met de droge witte wijn. Roer alles goed door en breng het geheel op smaak met zout en peper. (Je zou ook kunnen kiezen om het zout te vervangen door bijvoorbeeld Pancetta wat een extra laag aan de smaak toevoegt). Draai het vuur wat lager en laat het geheel rustig door sudderen voor een minuut of 10 tot 12.
Terwijl de saus pruttelt koken wij de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking of tot deze beetgaar of al dente is. Als de pasta klaar is neemt u 1 a 2 soeplepels van het kookvocht en roert deze door de saus. Proef de saus nu en maak het af op smaak. Giet de pasta af en doe deze in de pan bij de saus. Snijd de Radicchio in reepjes en voeg deze erbij. Meng nu alles goed door en dien het gerecht direct op
Buon Apetito
-
Triangle Theezeef fijnmazig 8cm
€8.95 Bestellen -
Triangle Vleespincet 30cm met siliconen dopjes
€12.49 Bestellen -
Triangle Pizzasnijder 12 cm RVS
€25.95 Bestellen -
Triangle Spiesen voor grill en oven 4 delige set
€54.95 Bestellen -
Triangle Pincet met knik multifunctioneel 15cm
€7.95 Bestellen -
Triangle Rasp zeer fijn met handig opvangbakje
€22.95 Bestellen -
Triangle 1946 Spatel roestvrijstaal
€19.95 Bestellen -
Triangle Pincet multifunctioneel roestvrij staal 20cm
€8.49 Bestellen