Penne met garnalen en asperges

Penne met garnalen en asperges is een gezond recept en het is bovendien gemakkelijk te maken. Naast dat het makkelijk is en snel op tafel staat is het ook nog eens een heel lekker gerecht. Alles bij elkaar ben je ongeveer een kwartiertje bezig met de bereiding van dit gerecht. Dit recept is berekend op 4 personen.

Wat heb je nodig Penne met garnalen en asperges ?

  • 75 gram penne
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels knoflook
  • 1 fijngesneden ui
  • 125 ml. witte wijn
  • 1/4de theelepel rode chilischilfers (gemalen)
  • 1 eetlepel boter
  • 10 gesneden groene asperges
  • 18 gepelde garnalen
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout en peper naar eigen smaak
  • 2 eetlepels bladselderij
  • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Breng als eerste een grote pan met water aan de kook. Laat de penne hierin acht tot tien minuten koken, zoals staat aangegeven op de verpakking. Je kunt ook wat zout bijvoegen voor de smaak.

Ondertussen kun je een grote koekenpan pakken en hier olie in verhitten. Zet het op middelhoog vuur. Start eerst met de knoflook en de ui en roer dit ongeveer vijf minuten. Daarna kun je de witte wijn toevoegen aan de pan. Laat dit ongeveer twee minuten sudderen. Vervolgens kun je de chili, boter en asperges toevoegen aan de pan. Laat dit drie minuten koken. Je kunt tot slot de garnalen en citroensap toevoegen.

Je kunt naar wens de pasta toevoegen aan de pan en deze nog even laten sudderen. Als je het gerecht gaat serveren, kun je de Parmezaanse kaas toevoegen.

Meer recepten met Penne vind u hier