pizzoccheri-delle-valtellina

Pizzoccheri della Valtellina is een heel apart pasta recept. In Nederland noemen wij dit Boekweitpasta met kool, aardappelen en kaas. De naam van dit gerecht is gebaseerd op de pasta soort en vind zijn oorsprong de Italiaanse Alpen uit de streek Valtellina. Overigens is dit de enige regio waar dit pastarecept voorkomt. Zoals gezegd de pasta is gemaakt van boekweit en in combinatie met de aardappelen en kaas is dit best een stevig gerecht. Prima dus voor de aankomende koude dagen.

Wat heb je nodig voor Pizzoccheri della Valtellina?

  • 400 gram Savooiekool in reepjes gesneden
  • 2 aardappelen (bij elkaar ongeveer 200 gr) in plakjes gesneden
  • 400 gram gedroogde Pizzoccheri
  • 75 gram boter
  • 1 flinke bos verse salieblaadjes in stukjes gescheurd
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gram Fontina, dun gesneden en zonder korst
  • 2 tot 3 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas, plus extra om er naast te serveren
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Zout

De bereiding

We beginnen met het koken van de kool. Zet een grote pan op met water en zout en breng die aan de kook. Voeg daar de kool en de aardappelen aan toe en kook deze voor een minuut of 5.

Voeg dan de pasta toe en roer alles goed door elkaar. Breng vervolgens dit weer aan de kook. Als alles eenmaal kookt draai je het vuur laag en laat je het geheel zachtjes door koken voor een minuut of 15 of tot de pasta al dente of beetgaar is evenals de aardappels.

Begin een paar minuten voor de pasta helemaal klaar is met de saus. Smelt de boter in bijvoorbeeld een steelpan. Houd het vuur matig en bak dan de Salie en de knoflooktenen in de boter tot de knoflookgoudgeel is en begint te bruisen. Haal nu de tenen knoflook uit de pan en gooi die weg. De Salie botersaus is klaar dus die zet je even weg.

Als de pasta klaar is giet je deze goed af. Doe nu een kwart van de Pasta en groenten mix in een voorverwarmde kom. Dan neem je de Fontina en legt een derde van de Fontina over de pasta en groentemix. Herhaal dit tot de pasta en groentemix en de kaas helemaal op zijn. Strooi nu de Parmezaanse kaas over het gerecht en verdeel dit een beetje gelijkmatig. Giet nu de Salie-knoflook boter over het gerecht en dan het dan direct op. Serveer het gerecht met extra Parmezaanse kaas ernaast.

Meer pizzocheri recepten kunt u hier vinden

Buon Apetito

  • Triangle 1946 Soeplepel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Soeplepel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Blikopener met vleugel

    Triangle Blikopener met vleugel

    8.49
    Bestellen
  • Triangle Theezeef fijnmazig 8cm

    Triangle Theezeef fijnmazig 8cm

    8.95
    Bestellen
  • Triangle Spies voor grill en oven met ring 25 cm lang

    Triangle Spies voor grill en oven 25 cm lang met ring

    3.95
    Bestellen
  • Triangle Juliënne Rasp met handig opvangbakje

    Triangle Juliënne Rasp met handig opvangbakje

    22.95
    Bestellen
  • Triangle 1946 Spatel exta flexibel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Spatel exta flexibel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Dresseernaald diameter 4 cm en 23 cm lang

    Triangle Dresseernaald diameter 4 cm en 23 cm lang

    6.99
    Bestellen
  • Triangle Vleespincet 35cm met siliconen dopjes

    Triangle Vleespincet 35cm met siliconen dopjes

    17.95
    Bestellen
  • Le Triomphe Cabernet Sauvignon Pays d'Oc IGP

    Le Triomphe Cabernet Sauvignon Pays d’Oc IGP

    6.49
    Bestellen
  • Aanbieding! Wijnpakket Frankrijk Wit

    Wijnpakket Frankrijk Wit

    44.99
    Bestellen
  • Aanbieding! San Luccardi Grecanico Terre Siciliane IGT Bianco

    San Luccardi Grecanico Terre Siciliane IGT Bianco

    5.99
    Bestellen
  • Karl Pfaffmann Spätburgunder Nußdorfer Bischofskreuz

    Karl Pfaffmann Spätburgunder Nußdorfer Bischofskreuz

    11.49
    Bestellen