![rigatoni con ragu di maiale](https://i0.wp.com/pastamammamia.nl/wp-content/uploads/2020/11/rigatoni-con-ragu-di-maiale.png?fit=1024%2C684&ssl=1)
Rigatoni con Ragù di Maiale is een pasta recept dat in Nederlands Rigatoni met varkensvlees wordt genoemd. De pastasaus wordt gemaakt van varkensgehakt. In de meeste pastasauzen wordt echt rundergehakt gebruikt dus dit is wel een beetje afwijkend van de norm. Het geeft de saus net even een ander tintje omdat varkensgehakt net iets meer vet bevat dan rundergehakt. Rundergehakt wordt vaak ook iets droger bij het bakken. In dit pasta recept wordt Rigatoni gebruikt maar deze saus is in principe met vrijwel iedere andere pasta saus te gebruiken.
De voorbereiding vraagt ongeveer 10 minuten
De bereidingstijd bedraagt ongeveer 50 minuten
Dit pasta recept is berekend op 4 personen
Wat heb je nodig voor Rigatoni con ragù di Maiale ?
- 1 kleine Ui
- 1/2 Wortel
- 1/2 Stengel bleekselderij
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 25 gram boter
- 150 gram Varkensgehakt
- 60 milliliter droge witte wijn
- 400 gram Pomodori uit blik in stukjes gesneden
- Verse Basilicum blaadjes plus wat extra voor de garnering
- 400 gram gedroogde Rigatoni
- Vers gemalen zwarte peper
- Zout
- Vers geschaafde Parmezaanse kaas om er naast te serveren
De bereiding
Als eerste gaan we alle groenten fijn hakken. Afhankelijk van hoe rustiek je de saus wilt maken zou je dat ook in de keukenmachine kunnen doen. Neem een grote koekenpan of hapjespan en verhit daar de olijfolie en boter in en wacht tot dit begint te sissen. Voeg dan de groenten toe en roerbak deze op middelhoog vuur voor een minuut of 3 of 4. Voeg nu het varkensgehakt toe en bak dit ongeveer 2 tot 3 minuten zachtjes mee tot het helemaal rul is.
Draai de warmtebron nu omlaag en bak het geheel nog een minuut of 2 tot 3 terwijl je geregeld blijft roeren. Vervolgens voeg je de wijn toe aan de saus samen met de tomaten, de basilicum blaadjes (even in stukjes scheuren voor de meeste smaak), zout naar smaak en royaal zwarte peper. Roer dit geheel goed door en breng de saus aan de kook.
Draai de warmte bron omlaag en en sluit de pan af met een deksel. Laat de saus nu rustig door pruttelen voor een minuut of 40. Blijf de saus wel geregeld roeren.
Zet in tussen een grote pan op met water en ruim zout en breng die aan de kook. Voeg de Rigatoni toe en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze Al Dente oftewel beetgaar is. Vlak voor de pasta klaar is neem je 1 of 2 soeplepels van het kookvocht en voegt die aan de saus toe. Roer de saus nu goed door en breng waar nodig de saus verder op smaak.
Giet nu de pasta af en voeg die toe aan de pan met saus. Meng alles goed door zodat alle pasta bedekt is met saus. Doe de pasta in een (liefst voorverwarmde) kom of schaal. Bestrooi het gerecht met de basilicum blaadjes en de geschaafde Parmezaanse kaas en dien het gerecht direct op.
Buon Apetito
Meer recepten met Rigatoni vind u hier
-
Triangle Kruidenschaar in doos
€19.95 Bestellen -
Triangle Pincet met knik multifunctioneel roestvrij 35cm
€14.95 Bestellen -
Triangle 1946 Spaghetti lepel roestvrijstaal
€19.95 Bestellen -
Triangle Essential Gember-rasp
€21.49 Bestellen -
Triangle Spiesen voor grill en oven 4 delige set
€54.95 Bestellen -
Triangle 1946 Spatel exta flexibel roestvrijstaal
€19.95 Bestellen -
Triangle Saladetang 28cm lang van roestvrij staal
€14.99 Bestellen -
Triangle Keukenschaar van roestvrij staal
€19.95 Bestellen