spaghetti-norma

Dit pastarecept is voor Spaghetti alla Norma, dat ook wel Spaghetti alla Bellini wordt genoemd naar een beroemd Siciliaanse componist. De naam Spaghetti alla Norma is afgeleid van de opera van Bellini genaamd Norma.

In een brief van 1 september 1831 schreef Bellini aan de sopraan Giuditta Pasta dat “Romani gelooft dat dit onderwerp erg aan zal slaan, en gewoonweg ideaal is voor jouw veelomvattende karakter, omdat dat precies het karakter is dat Norma heeft”. Pasta’s stem en dramatiek was veelomvattend: eerder had ze een geheel andere rol, namelijk die van Amina, de kwetsbare Zwitserse maagd in Bellini’s La sonnambula gespeeld. Een heerlijk snel en makkelijk pastarecept.

Dit pastarecept is berekend op 4 tot 6 personen

De boodschappen voor Spaghetti alla Norma

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 450 gram rijpe pomodori van vel ontdaan en in stukjes gesneden
  • 350 gram Aubergine’s in kleine blokjes gesneden
  • 400 gram verse of gedroogde spaghetti
  • Een handjevol verse basilicumblaadjes in stukjes gescheurd
  • 115 gram Ricotta salata grof geraspt
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Zout
  • Roerbakolie

Wij beginnen met het verhitten van de olijfolie. Voeg daar de knoflook aan toe en bak die 1 tot 2 minuutjes op laag vuur terwijl je steeds roert. Voeg nu de tomaten toe met zou t en peper naar smaak. Sluit de pan af met een deksel en laat het geheel zachtjes pruttelen voor een minuut of 20

Neem nu een diepe bakpan of koekenpan en doe daar een laagje olie in van ongeveer 1 cm diep. Verhit de olie maar let op dat hij niet gaat walmen of roken. Als de olie op temperatuur is voeg je de aubergine blokjes toe. Bak de aubergines tot zij lichtbruin en zacht zijn. Je kunt het best in porties doen om te voorkomen dat de olie teveel afkoelt waar door de aubergines de olie gaan opzuigen.

Zet intussen een grote pan op met water en ruim zout. Als het water kookt voeg je de spaghetti toe. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze al dente of beetgaar is. Terwijl de pasta kookt voeg je de aubergine blokjes toe aan de tomatensaus en die roer je even goed door. Breng nu alles weer op temperatuur. Proef het groentemengsel en waar nodig breng je het verder op smaak.

Giet de pasta af en laat deze even uitlekken. Doe dan de pasta in een (liefst voorverwarmde) kom of schaal. Voeg dan de saus toe samen met de basilicum en een handje vol geraspte Ricotta salata. Schep alles nu goed om zodat alle spaghetti met saus bedekt is. Garneer het gerecht nu verder met de rest van de geraspte Ricotta salata en dien het gerecht direct en heet op.

Buon Apetito

Meer recepten met spaghetti vind je hier

  • Triangle Spies lelie voor grill en oven 30cm

    Triangle Spies lelie voor grill en oven 30cm

    9.95
    Bestellen
  • Triangle Juliënne Rasp met handig opvangbakje

    Triangle Juliënne Rasp met handig opvangbakje

    22.95
    Bestellen
  • Triangle Keukenschaar van roestvrij staal

    Triangle Keukenschaar van roestvrij staal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Pincet met dubbele knik 21cm

    Triangle Pincet met dubbele knik 21cm

    9.49
    Bestellen
  • Triangle Spies voor grill en oven met ring 25 cm lang

    Triangle Spies voor grill en oven 25 cm lang met ring

    3.95
    Bestellen
  • Triangle Pizzasnijder 10 cm RVS

    Triangle Pizzasnijder 10 cm RVS

    23.95
    Bestellen
  • Triangle Spies lelie voor grill en oven 25cm

    Triangle Spies lelie voor grill en oven 25cm

    9.95
    Bestellen
  • Triangle Rasp zeer fijn met handig opvangbakje

    Triangle Rasp zeer fijn met handig opvangbakje

    22.95
    Bestellen
  • Plaatshouder

    Montagny Blanc Millebuis AOC

    Bestellen
  • Camino de Seda 'Seleccion Especial' Jumilla DOP

    Camino de Seda 'Seleccion Especial' Jumilla DOP

    Bestellen
  • AUT von Waldschütz Gemischter Satz Alte Reben

    AUT von Waldschütz Gemischter Satz Alte Reben

    Bestellen
  • Triple Twenty Chardonnay Boisée Pays d'Oc IGP

    Triple Twenty Chardonnay Boisée Pays d'Oc IGP

    Bestellen