tagliatelle-ragu-salsiccia

Tagliatelle al Ragù di Salsiccia word in het Nederlands Tagliatelle met worstsaus genoemd. De saus is, naast dat ie lekker simpel en snel is, ook nog eens prima geschikt als basis voor andere sauzen. Zoals de naam Tagliatelle al Ragù di Salsiccia al doet vermoeden is de saus gebaseerd op Italiaanse worst. Dit gerecht wordt met name in midden Italië gegeten en is eigenlijk een plattelands methode van bereiden. Je vind dit gerecht met name in Umbrië en Toscane echter op de gemiddelde menu kaart zul je dit niet snel tegenkomen.

De voorbereiding vraagt ongeveer 45 minuten
De bereidingstijd ligt rond 40 minuten
Per portie bevat dit gerecht 960 calorieën
Dit gerecht is berekend op 4 tot 6 personen

Wat heb je nodig aan boodschappen ?

  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 15 gram Boter
  • 50 gram fijngesneden Pancetta of ander Italiaans gerookt spek
  • 1 fijn gesnipperde ui
  • 1 fijn gesneden stengel bleekselderij
  • 1 fijn gesneden wortel
  • 300 gram half om half gehakt verkruimeld
  • 100 gram Italiaanse worst van vel ontdaan en verkruimeld
  • 50 gram kippenlevers grof gehakt
  • 1 eetlepel melk
  • 2 eetlepels witte wijn
  • 300 gram gezeefde tomaten of passata
  • 350 tot 400 gram verse Tagliatelle
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Zout
  • Parmezaanse kaas voor erbij

De bereiding

Wij beginnen met het verhitten van de olijfolie in een diepe pan of koekenpan. Als de olie op temperatuur is voeg je de boter toe samen met het fijngesneden spek, de gesnipperde ui, de fijngesneden bleekselderij stengel en de fijn gesneden wortel. Bak het geheel nu ongeveer 5 minuten tot dat het licht begint te kleuren.

Voeg nu de worst, het gehakt, de kippenlevers en de melk toe. Roer het geheel goed om en breng het op smaak met gemalen zwarte peper en zout. Bak nu alles op hoog vuur voor een kleine 10 minuten. Zodra alles kookt breek je het vlees op met bijvoorbeeld een houten pollepel of spatel

Voeg nu de wijn toe en laat deze even verdampen. Doe dan de gezeefde tomaten erbij en voeg 250 ml water toe. Breng dit weer aan de kook en laat dit vervolgens op een laag vuur zachtjes door pruttelen. De saus zal zijn gedikt en het vlees i nu ook zacht en gaar.

Tegen de tijd dat saus klaar is zet je een grote ruime pan op met water en wat zout. Voeg de Tagliatelle toe en kok deze voor een minuut of 2 a 3 tot de Tagliatelle al dente of beetgaar is. Mocht je gedroogde Tagliatelle willen gebruiken kook de Tagliatelle dan volgens de aanwijzingen op de verpakking tot ze al dente is.

Neem nu ongeveer 120 ml van het pasta kookwater en zet dit even apart. Giet de Tagliatelle af en voeg deze bij de saus. Schep het geheel met wat beleid om tot alles bedekt is met saus. Als de saus te dik of het gerecht te droog wordt voeg je het water bij dat je apart had gezet.

Serveer het gerecht direct en heet op, het liefst in een voorverwarmd diep bord of of kom. Serveer er Parmezaanse kaas naast.

Mangiare Gustoso

Een beetje hulp bij de wijn

Aangezien wijn kopen nogal een persoonlijke aangelegenheid is hebben wij hier voor u wat ideetjes geplaatst. Als u meer wijn zoekt kunt u uiteraard altijd terecht bij onze wijnen in de webshop.