italiaanse-kersttafel

Het is weer die tijd in het jaar dat wij met zijn allen gaan nadenken over het kerstdiner. Wat gaan we eten, wie nodigen wij uit voor het kerstdiner en wat gaan wij drinken bij het eten.

Over het kiezen van een goede wijn die aansluit bij wat je eet wordt nogal eens moeilijk gedaan. wij denken dat mensen verschillen en dus verschillen smaken minsten net zo veel. Natuurlijk zijn er vuistregels om te bepalen welke wijn je bij welk voedsel drinkt. Denk maar aan bij rood vlees hoort rode wijn, of bij vis drink je witten wijn.

Dit zijn op zich best goede vuistregels maar zelfs dan blijft de keuze zeer lastig. Het aanbod is heel erg groot en ook het de variëteit aan smaakprofielen is dus erg ruim. Hoe maak je daar een keuze in?

Om te beginnen moet je volgens ons uitgaan van wat jij zelf lekker vind, drink je liever zoet of zuur, wil je fruitig of pittig ga zo maar door.

Wijnpakket als kerstpakket

Ieder jaar weer krijgen mensen kerstpakketten met allerlei producten waarvan je je maar af moet v ragen of mensen dit wel lusten. Zo zal niet iedereen ganzen paté lusten of kaviaar met als resultaat dat een deel van een kerstpakket wordt weggeven of jaren later nog in de kast staat omdat niemand het lust. Dat op zich is al doodzonde natuurlijk. Maar het is ook nog eens weggegooid geld.

Echter met een wijnpakket als kerstpakket ben je er vrijwel zeker van dat iedereen hier wel iets van lust. Zo vind je bij ons in de webshop hele mooie wijn pakketten uit verschillende landen en regio’s. Voor iedereen is er wel een fles wijn die aanspreekt. Uiteraard kun je ook gewoon een enkele fles nemen of een heel pakket met verschillende smaken en kleuren. Je kunt alle kanten op. Hou je van Italiaanse wijn of ben je meer een liefhebber van Spaanse wijn je vind ze allemaal in onze webshop.

Speciaal voor de Italiaanse wijnen hebben wij een overzichtje gemaakt van populaire gerechten en daarbij wat keuzes aan wijn. Kijk het eens door misschien heb je er iets aan.
Welke wijn bij welk gerecht ?

Italiaanse Primitivo een lekkere Italiaanse Kerstwijn

Italië is net als Frankrijk echt een wijnland. Er wordt veel wijn geproduceerd en ook gedronken. De Primitivo is de druivensoort die is gebruikt voor de onderstaande wijnen. Die overigens door kenners wordt aanbevolen als wijnkeuze voor de kerst.

De blauwe druif Primitivo is identiek gelijk aan de Amerikaanse Zinfandel en Tribidrag in Kroatië. In Italië staat deze druif vooral in Puglia aangeplant, waar de rode wijn wat lichter van stijl is: de smaak is fijn en zacht, ronde tannines, gecombineerd met een lichte kruidigheid, maar wel zeer fruitrijk met impressies van bramen, aardbeien en jamachtig fruit. Dankzij de tannines zijn het Italiaanse wijnen die lang bewaard kunnen worden. Heerlijk in combinatie met harde kazen, pasta’s, gegrild rood vlees of bij de barbecue.

Puglia, gelegen in de hak van de laars van Italië, wordt de laatste jaren als de rijzende ster van de Italiaanse wijngebieden gezien. De wijnen die er vandaan komen zijn dan ook kwalitatief en smaakrijk.

De wijnbouw in Puglia, oftewel de ‘kelder van Italië’, bestaat al sinds 300 jaar voor Christus. De Romeinen bouwden het uit en zetten de export op. Lange tijd echter konden de Italianen niet profiteren van hun wijnbouwkennis: door de armoede in het zuiden van Italië trokken veel mensen naar het noorden waar veel meer welvaart was. In het zuiden hadden de mensen niet de mogelijkheid om zelf de druiven te verwerken tot wijn. De druiven werden verkocht aan Frankrijk, Duitsland en aan Noord-Italië om de wijn in die landen in “magere wijnjaren” aan te sterken. Door het warme klimaat hadden de Puglia druiven een hoog suikergehalte, resulterend in een hoger alcoholpercentage.

In de laatste tien jaar zijn enkele wijnbouwers uit Puglia aan de slag gegaan om de volledige vinificatie zelf uit te voeren, inclusief het bottelen. Hoewel de nadruk eerst nog vooral lag op mengwijn, is die steeds meer op wijnen van autochtone druivensoorten gaan liggen. Inmiddels is het aantal hectare wijnbouw in Puglia ruim boven de 125.000. Het gebied heeft naar zeggen inmiddels de dichtste concentratie aan wijnstokken ter wereld en verreweg de grootste wijnproductie van alle Italiaanse regio’s.

Bron: https://wijnbeurs.nl

Black Friday komt er weer aan. Overgewaaid uit de USA is Black Friday een dag van waanzin en koopjes. En wij doen daar aan mee met deze Black Friday wijn aanbiedingen. De Black Friday actie start donderdagavond. Hieronder zie je alvast 3 wijnen die wij hebben uitgekozen voor jou maar gedurende het Black Friday weekend zullen daar nog vele wijnen bij komen dus wees er snel bij.

Wijn schenken, hoe dat je dat ?

Wijn serveren is iets wat vaak niet echt goed wordt gedaan en dat is vooral omdat mensen niet precies weten van de hoed en de rand. Zo worden flessen bijvoorbeeld open getrokken maar laat men de wijn niet ademen en schenken de direct uit in het glas, iets wat echt een grote invloed heeft op de smaak van de wijn.
Wijn is een delicaat product en moet ook zo worden behandeld. Wij hebben hieronder een filmpje geplaatst wat uitleg geeft over het op de juiste manier uitserveren van een goed glas wijn. Doe er je voordeel mee want het maakt echt uit hoe je een glas wijn inschenkt.

 • La famille Meiland Prosecco Extra Dry

  La famille Meiland Prosecco Extra Dry

  7.99
  Bestellen
 • Aanbieding! Peter Flemming Cabernet Sauvignon

  Peter Flemming Cabernet Sauvignon

  5.99
  Bestellen
 • Antica Viti Prosecco Rosé DOC Vino Spumante Dry Millesimato

  Antica Viti Prosecco Rosé DOC Vino Spumante Dry Millesimato

  10.49
  Bestellen
 • Aanbieding! Oro Italiano Governo Probeerpakket (3 flessen)

  Oro Italiano Governo Probeerpakket (3 flessen)

  26.99
  Bestellen
 • Vinha da Curia Bairrada

  Vinha da Curia Bairrada

  6.49
  Bestellen
 • Aanbieding! AUT von Waldschütz Grüner Veltliner Eiswein (0

  AUT von Waldschütz Grüner Veltliner Eiswein (0,375L)

  14.99
  Bestellen
 • Còlpetrone Memoira Montefalco Sagrantino

  Còlpetrone Memoira Montefalco Sagrantino

  14.59
  Bestellen
 • Aanbieding! Verrassend Italiaans Wit Wijnpakket (3 flessen)

  Verrassend Italiaans Wit Wijnpakket (3 flessen)

  26.99
  Bestellen
 • Finca Santa Bella Malbec

  Finca Santa Bella Malbec

  7.98
  Bestellen
 • Aanbieding! San Silvano Sweet Ice Vino Bianco

  San Silvano Sweet Ice Vino Bianco

  4.99
  Bestellen
 • Aanbieding! Beste Borrelwijnen Pakket (3 flessen)

  Beste Borrelwijnen Pakket (3 flessen)

  17.99
  Bestellen
 • Glazenpakket drink-alleen-nog-maar-topwijnen-rood

  Glazenpakket drink-alleen-nog-maar-topwijnen-rood

  39.98
  Bestellen