Rosatti Wijnpakket

Het is weer die tijd in het jaar dat wij met zijn allen gaan nadenken over het kerstdiner. Wat gaan we eten, wie nodigen wij uit voor het kerstdiner en wat gaan wij drinken bij het eten.

Over het kiezen van een goede wijn die aansluit bij wat je eet wordt nogal eens moeilijk gedaan. wij denken dat mensen verschillen en dus verschillen smaken minsten net zo veel. Natuurlijk zijn er vuistregels om te bepalen welke wijn je bij welk voedsel drinkt. Denk maar aan bij rood vlees hoort rode wijn, of bij vis drink je witten wijn.

Dit zijn op zich best goede vuistregels maar zelfs dan blijft de keuze zeer lastig. Het aanbod is heel erg groot en ook het de variëteit aan smaakprofielen is dus erg ruim. Hoe maak je daar een keuze in?

Om te beginnen moet je volgens ons uitgaan van wat jij zelf lekker vind, drink je liever zoet of zuur, wil je fruitig of pittig ga zo maar door.

Primitivo Wijnpakket

Wijnpakket als kerstpakket

Ieder jaar weer krijgen mensen kerstpakketten met allerlei producten waarvan je je maar af moet v ragen of mensen dit wel lusten. Zo zal niet iedereen ganzen paté lusten of kaviaar met als resultaat dat een deel van een kerstpakket wordt weggeven of jaren later nog in de kast staat omdat niemand het lust. Dat op zich is al doodzonde natuurlijk. Maar het is ook nog eens weggegooid geld.

Echter met een wijnpakket als kerstpakket ben je er vrijwel zeker van dat iedereen hier wel iets van lust. Zo vind je bij ons in de webshop hele mooie wijn pakketten uit verschillende landen en regio’s. Voor iedereen is er wel een fles wijn die aanspreekt. Uiteraard kun je ook gewoon een enkele fles nemen of een heel pakket met verschillende smaken en kleuren. Je kunt alle kanten op. Hou je van Italiaanse wijn of ben je meer een liefhebber van Spaanse wijn je vind ze allemaal in onze webshop.

Speciaal voor de Italiaanse wijnen hebben wij een overzichtje gemaakt van populaire gerechten en daarbij wat keuzes aan wijn. Kijk het eens door misschien heb je er iets aan.
Welke wijn bij welk gerecht ?

Italiaanse Primitivo een lekkere Italiaanse Kerstwijn

Italië is net als Frankrijk echt een wijnland. Er wordt veel wijn geproduceerd en ook gedronken. De Primitivo is de druivensoort die is gebruikt voor de onderstaande wijnen. Die overigens door kenners wordt aanbevolen als wijnkeuze voor de kerst.

De blauwe druif Primitivo is identiek gelijk aan de Amerikaanse Zinfandel en Tribidrag in Kroatië. In Italië staat deze druif vooral in Puglia aangeplant, waar de rode wijn wat lichter van stijl is: de smaak is fijn en zacht, ronde tannines, gecombineerd met een lichte kruidigheid, maar wel zeer fruitrijk met impressies van bramen, aardbeien en jamachtig fruit. Dankzij de tannines zijn het Italiaanse wijnen die lang bewaard kunnen worden. Heerlijk in combinatie met harde kazen, pasta’s, gegrild rood vlees of bij de barbecue.

Puglia, gelegen in de hak van de laars van Italië, wordt de laatste jaren als de rijzende ster van de Italiaanse wijngebieden gezien. De wijnen die er vandaan komen zijn dan ook kwalitatief en smaakrijk.

De wijnbouw in Puglia, oftewel de ‘kelder van Italië’, bestaat al sinds 300 jaar voor Christus. De Romeinen bouwden het uit en zetten de export op. Lange tijd echter konden de Italianen niet profiteren van hun wijnbouwkennis: door de armoede in het zuiden van Italië trokken veel mensen naar het noorden waar veel meer welvaart was. In het zuiden hadden de mensen niet de mogelijkheid om zelf de druiven te verwerken tot wijn. De druiven werden verkocht aan Frankrijk, Duitsland en aan Noord-Italië om de wijn in die landen in “magere wijnjaren” aan te sterken. Door het warme klimaat hadden de Puglia druiven een hoog suikergehalte, resulterend in een hoger alcoholpercentage.

In de laatste tien jaar zijn enkele wijnbouwers uit Puglia aan de slag gegaan om de volledige vinificatie zelf uit te voeren, inclusief het bottelen. Hoewel de nadruk eerst nog vooral lag op mengwijn, is die steeds meer op wijnen van autochtone druivensoorten gaan liggen. Inmiddels is het aantal hectare wijnbouw in Puglia ruim boven de 125.000. Het gebied heeft naar zeggen inmiddels de dichtste concentratie aan wijnstokken ter wereld en verreweg de grootste wijnproductie van alle Italiaanse regio’s.

Bron: https://wijnbeurs.nl

Wij hebben hieronder alvast een verzameling van Primitivo wijnen voor je bij elkaar gezocht

 • Barbanera Ammone Appassimento Puglia IGT

  Barbanera Ammone Appassimento Puglia IGT

  13.99
  Nu Bestellen
 • Blackhawk Negroamaro-Primitivo

  Blackhawk Negroamaro-Primitivo

  7.99
  Nu bestellen
 • Blackhawk Zinfandel

  Blackhawk Zinfandel

  6.99
  Nu bestellen
 • Capo Zafferano Rosso Appassimento

  Capo Zafferano Rosso Appassimento

  8.99
  Nu bestellen
 • Casa Ponte Primitivo di Manduria

  Casa Ponte Primitivo di Manduria

  7.99
  Nu bestellen
 • Grand Maestro Italiano Primitivo di Manduria Puglia DOC

  Grand Maestro Italiano Primitivo di Manduria Puglia DOC

  9.99
  Nu Bestellen
 • Manieri Cuvée Rosso

  Manieri Cuvée Rosso

  5.39
  Nu bestellen
 • Montebello 'Grande Bellezza' Negroamaro

  Montebello ‘Grande Bellezza’ Negroamaro

  6.29
  Nu bestellen
 • Palazzo Malgara Primitivo

  Palazzo Malgara Primitivo

  9.99
  Nu bestellen
 • Primitivo Wijnpakket

  Primitivo Wijnpakket

  63.00
  Nu bestellen
 • Rosatti Primitivo

  Rosatti Primitivo

  6.49
  Nu bestellen
 • Rosatti Wijnpakket

  Rosatti Wijnpakket

  59.00
  Nu bestellen
 • Rossetti Primitivo

  Rossetti Primitivo

  8.99
  Nu bestellen
 • San Luigi Collezione di Famiglia Primitvo Puglia IGT

  San Luigi Collezione di Famiglia Primitvo Puglia IGT

  11.99
  Nu Bestellen
 • Sicilië & Puglia Wijnpakket

  Sicilië & Puglia Wijnpakket

  59.00
  Nu bestellen

Black Friday Aanbieding

Black Friday komt er weer aan. Overgewaaid uit de USA is Black Friday een dag van waanzin en koopjes. En wij doen daar aan mee met deze Black Friday wijn aanbiedingen. De Black Friday actie start donderdagavond. Hieronder zie je alvast 3 wijnen die wij hebben uitgekozen voor jou maar gedurende het Black Friday weekend zullen daar nog vele wijnen bij komen dus wees er snel bij.

 • Black Chocolate di Montebello 'Appassimento'

  Black Chocolate di Montebello ‘Appassimento’

  11.99
  Nu bestellen
 • Duca di Saragnano Governo

  Duca di Saragnano Governo

  11.99
  Nu bestellen
 • Domaine Simonin Vieilles Vignes Pouilly-Fuissé

  Domaine Simonin Vieilles Vignes Pouilly-Fuissé

  15.99
  Nu bestellen

Wijn schenken, hoe dat je dat ?

Wijn serveren is iets wat vaak niet echt goed wordt gedaan en dat is vooral omdat mensen niet precies weten van de hoed en de rand. Zo worden flessen bijvoorbeeld open getrokken maar laat men de wijn niet ademen en schenken de direct uit in het glas, iets wat echt een grote invloed heeft op de smaak van de wijn.
Wijn is een delicaat product en moet ook zo worden behandeld. Wij hebben hieronder een filmpje geplaatst wat uitleg geeft over het op de juiste manier uitserveren van een goed glas wijn. Doe er je voordeel mee want het maakt echt uit hoe je een glas wijn inschenkt.