Zelf je eigen Italiaanse kruiden mix maken, hoe moeilijk is dat ? Het antwoord is simpel, helemaal niet moeilijk. In deze lastige tijden dat wij allemaal binnen moeten blijven slaat de verveling vaak hard toe. Dus dachten wij dat het wel leuk zou zijn om je eigen Italiaanse kruidenmix te gaan maken. Ook de kinderen zullen het maken van dit soort kruidenmixen leuk vinden om te doen. Misschien een ideetje voor deze toch lastige periode.
De Italiaanse keuken kan niet bestaan zonder kruiden dat weet iedereen waarschijnlijk wel. Dit geld eigenlijk voor iedere keuken maar voor het gemak kijken wij alleen even naar de Italiaanse keuken. Zelfs het meest simpele recept wordt in de Italiaanse keuken voorzien van kruiden. Je kan dus niet zonder.
Nou zijn kruiden die je in de winkel koopt vaak niet direct heel goedkoop. Daarnaast zitten er vaak toevoegingen bij om de kruiden langer houdbaar te maken en in de meeste gevallen zit er veel te veel zout in dit soort kant en klare mixen.
Daarnaast weet je niet wat er in zit en in sommige gevallen zijn gedroogde kruiden net even te droog of te oud waardoor zij hun kracht verliezen. Wat is er dan leuker dan je eigen kruiden te gebruiken in de keuken.
In dit recept gaan wij ons richten op het maken van een Italiaanse kruiden mix met kruiden die specifiek worden gebruikt in de Italiaanse keuken. Natuurlijk je kan deze mix heel makkelijk uit een potje halen maar het is leuker en lekkerder om het zelf te maken.
Wat heb je nodig voor de Italiaanse kruiden mix
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 1 theelepel gedroogde oregano
- ½ theelepel gedroogde marjolein
- ½ theelepel gedroogde tijm
- ¼ theelepel gedroogde rozemarijn
- ½ theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel zout
Voor de bereiding heb je nodig:
Bij voorkeur een granieten vijzel. Je kunt dit ook met een staafmixer of keukenmachine doen maar dat gaat vaak ten koste van de uiteindelijke smaak. Juist het fijn stampen en wrijven brengt de essentiële oliën uit de kruiden naar buiten. In de keukenmachine en met de staafmixer worden de kruiden veel al gesneden in plaats van fijn gewreven. Het aanschaffen van een granieten vijzel is geen overbodige luxe want ook voor het maken van verse pesto is dit het beste gereedschap.
Daarom, neem een bij voorkeur granieten vijzel en vul deze met alle kruiden. Meng de kruiden eerst en stamp en wrijf de kruiden vervolgens fijn. Bewaar de kruiden in een afgesloten pot of gebruik ze meteen.
-
Triangle Spies voor grill en oven 30 cm lang met ring
€3.99 Bestellen -
Triangle Blikopener met vleugel
€8.49 Bestellen -
Triangle Pincet met dubbele knik 21cm
€9.49 Bestellen -
Triangle Pincet multifunctioneel roestvrij staal 20cm
€8.49 Bestellen -
Triangle Keukentang van roestvrij staal 24 cm
€8.95 Bestellen -
Triangle Rasp voor Parmezaan met handig opvangbakje
€22.95 Bestellen -
Triangle 1946 Schuimspaan met grove maas roestvrijstaal
€19.95 Bestellen -
Triangle FinalTouch Pinspoon pincet met lepel
€14.49 Bestellen
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.