Zuppa di pomodori

Zuppa di Pomodori, veel meer Italiaans krijg je het niet. Voor de Italiaanse tomatensoep, Zuppa di pomodori, heeft u natuurlijk tomaten nodig. En dan bedoel ik echte tomaten en niet van die waterige meelballen van de plaatselijke supermarkt.

Voor deze soep heb je volle tomaten nodig met veel smaak en dan kom je al snel uit op de Roma tomaat. De Roma tomaat lijkt een beetje op de Pomodori maar is wat groter. Deze tomaat heeft veel vruchtvlees maar ook veel vrucht sap. En dat wil je hebben voor een lekker soep. Daarnaast zijn Roma tomaten ook een stuk zoeter als de “gewone” tomaat iets wat zeker ten goede komt aan de uiteindelijke soep.

Wat heb je nodig voor Zuppa di pomodori ?

  • Ongeveer een kilo Roma tomaten
  • 2 Uien
  • 3 Teentjes knoflook
  • Takje Rozemarijn
  • Vlees bouillon
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

De bereiding

Begin met de tomaten ontvellen. Dit kan een priegel werkje zijn maar je maakt het jezelf een stuk makkelijker als je de tomaten eerst even insnijd en in kokend water legt. Als de tomaten ontveld zijn snijd je deze door en haal je de zaadlijsten inclusief zaadjes eruit. Snijd de tomaten in blokjes. Vervolgens hak je de uien en de knoflook fijn en deze fruit je even aan in een pan met een dikke bodem om verbranding van de knoflook te voorkomen. Als de knoflook begint te kleuren doe je de tomaten erbij. Draai het vuur laag en doe het takje rozemarijn erbij. Nu een deksel op de pan en ongeveer een uurtje op laag vuur laten pruttelen.

Als het goed is zul je zien dat de textuur van de soep is veranderd en dat de tomaten compleet opgelost zijn. Nu is het tijd om de bouillon erbij te doen en de soep af te maken op de gewenste dikte. Als je de soep op de gewenste dikte heb haal je het takje rozemarijn uit de soep. Om de soep een mooie gladde textuur te geven halen we nog even een staafmixer door de soep of we passeren de soep door een zeef. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Bij opdienen schenk je nog een scheut olijfolie over de soep en garneer je de soep eventueel met een beetje fijngehakte Rucola of een blaadje Basilicum

Buon Apetito

Meer Italiaanse soepen vind u hier

  • Triangle Pizzasnijder 12 cm RVS

    Triangle Pizzasnijder 12 cm RVS

    25.95
    Bestellen
  • Triangle Theezeef fijnmazig 8cm

    Triangle Theezeef fijnmazig 8cm

    8.95
    Bestellen
  • Triangle Rasp 2-zijdig met handig opvangbakje

    Triangle Rasp 2-zijdig met handig opvangbakje

    22.95
    Bestellen
  • Triangle Spies voor grill en oven met ring 25 cm lang

    Triangle Spies voor grill en oven 25 cm lang met ring

    3.95
    Bestellen
  • Triangle Rasp voor Parmezaan met handig opvangbakje

    Triangle Rasp voor Parmezaan met handig opvangbakje

    22.95
    Bestellen
  • Triangle Saladetang 28cm lang van roestvrij staal

    Triangle Saladetang 28cm lang van roestvrij staal

    14.99
    Bestellen
  • Triangle Pizzaschaar in de Italiaanse kleuren 24

    Triangle Pizzaschaar in de Italiaanse kleuren 24,5 cm

    24.95
    Bestellen
  • Triangle Dresseernaald diameter 4 cm en 23 cm lang

    Triangle Dresseernaald diameter 4 cm en 23 cm lang

    6.99
    Bestellen
  • Peter Flemming Estates Merlot

    Peter Flemming Estates Merlot

    8.49
    Bestellen
  • Finca Santa Bella Malbec Black Label

    Finca Santa Bella Malbec Black Label

    14.99
    Bestellen
  • La Douce France Wijnpakket Rood

    La Douce France Wijnpakket Rood

    99.99
    Bestellen
  • Aanbieding! Oro Italiano Primitivo Puglia

    Oro Italiano Primitivo Puglia

    7.49
    Bestellen

2 Replies to “Zuppa di pomodori – Italiaanse Tomatensoep”

Comments are closed.