Zuppa di pomodori

Zuppa di Pomodori, veel meer Italiaans krijg je het niet. Voor de Italiaanse tomatensoep, Zuppa di pomodori, heeft u natuurlijk tomaten nodig. En dan bedoel ik echte tomaten en niet van die waterige meelballen van de plaatselijke supermarkt.

Voor deze soep heb je volle tomaten nodig met veel smaak en dan kom je al snel uit op de Roma tomaat. De Roma tomaat lijkt een beetje op de Pomodori maar is wat groter. Deze tomaat heeft veel vruchtvlees maar ook veel vrucht sap. En dat wil je hebben voor een lekker soep. Daarnaast zijn Roma tomaten ook een stuk zoeter als de “gewone” tomaat iets wat zeker ten goede komt aan de uiteindelijke soep.

Wat heb je nodig voor Zuppa di pomodori ?

  • Ongeveer een kilo Roma tomaten
  • 2 Uien
  • 3 Teentjes knoflook
  • Takje Rozemarijn
  • Vlees bouillon
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

De bereiding

Begin met de tomaten ontvellen. Dit kan een priegel werkje zijn maar je maakt het jezelf een stuk makkelijker als je de tomaten eerst even insnijd en in kokend water legt. Als de tomaten ontveld zijn snijd je deze door en haal je de zaadlijsten inclusief zaadjes eruit. Snijd de tomaten in blokjes. Vervolgens hak je de uien en de knoflook fijn en deze fruit je even aan in een pan met een dikke bodem om verbranding van de knoflook te voorkomen. Als de knoflook begint te kleuren doe je de tomaten erbij. Draai het vuur laag en doe het takje rozemarijn erbij. Nu een deksel op de pan en ongeveer een uurtje op laag vuur laten pruttelen.

Als het goed is zul je zien dat de textuur van de soep is veranderd en dat de tomaten compleet opgelost zijn. Nu is het tijd om de bouillon erbij te doen en de soep af te maken op de gewenste dikte. Als je de soep op de gewenste dikte heb haal je het takje rozemarijn uit de soep. Om de soep een mooie gladde textuur te geven halen we nog even een staafmixer door de soep of we passeren de soep door een zeef. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Bij opdienen schenk je nog een scheut olijfolie over de soep en garneer je de soep eventueel met een beetje fijngehakte Rucola of een blaadje Basilicum

Buon Apetito

Meer Italiaanse soepen vind u hier

  • Triangle Blikopener met vleugel

    Triangle Blikopener met vleugel

    8.49
    Bestellen
  • Triangle 1946 Spatel exta flexibel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Spatel exta flexibel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle 1946 Sauslepel roestvrijstaal

    Triangle 1946 Sauslepel roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Zeef 18cm puntig en fijnmazig

    Triangle Zeef 18cm puntig en fijnmazig

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Juliënnesnijder extra fijn van roestvrij staal

    Triangle Juliënnesnijder extra fijn van roestvrij staal

    10.99
    Bestellen
  • Triangle Zeef 23cm

    Triangle Zeef 23cm

    22.95
    Bestellen
  • Triangle Kruidenschaar in doos

    Triangle Kruidenschaar in doos

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Zeef 15cm

    Triangle Zeef 15cm

    15.95
    Bestellen
  • Wijnpakket Eloisa Viognier & Pinot Noir

    Wijnpakket Eloisa Viognier & Pinot Noir

    59.99
    Bestellen
  • Aanbieding! Château Voigny Sauternes (0

    Château Voigny Sauternes (0,375L)

    11.49
    Bestellen
  • Barão de Vilar 20 Years Old Port

    Barão de Vilar 20 Years Old Port

    24.99
    Bestellen
  • Château Michel de Vert Lussac - Saint-Émilion

    Château Michel de Vert Lussac – Saint-Émilion

    11.98
    Bestellen

2 Replies to “Zuppa di pomodori – Italiaanse Tomatensoep”

Comments are closed.