cannelloni-di-carne-e-funghi

Cannelloni di carne e funghi – Cannelloni met gehakt en paddenstoelen

Met de herfst die langzaam over ons heen valt gaan wij weer op zoek naar lekkere voedzame recepten en daar is dit er toch zeker een van. Cannelloni is een zeer populaire pasta soort in Italië. Cannelloni (of manicotti) is een soort pasta, die bestaat uit grote dikke staafjespasta gemaakt uit durum tarwe. De soort stamt uit Italië, maar wordt ook in Spanje gegeten en tegenwoordig over de hele wereld. Cannelloni worden vaak met bolognesesaus geserveerd. Ze kunnen gevuld worden met vlees, vis, groenten enzovoort. De naam cannelloni betekent in het Italiaans: grote pijpen.

Voorbereiding: ongeveer 1 uur
Bereiding: ± 30 minuten
Calorieën per portie: 1031-687

Dit recept is berekend op 4 personen

Wat heb je nodig ?

Voor de Cannelloni en vulling

20 gram gedroogde Porcini’s of gedroogd eekhoorntjesbrood
2 eetlepels olijfolie
1 wortel fijngesneden
1 bleekselderij stengel fijn gesneden
1 fijn gesnipperde ui
100 gram kalfsgehakt (of gehakt naar keuze)
½ kipfilet gehakt
120 gram kippenlevers gehakt (wie niet van lever houd laat dit weg)
95 milliliter droge marsala
2 los geklopte eieren
40 gram Parmezaanse kaas geraspt
1 snufje geraspte nootmuskaat
350 tot 450 gram verse pasta(kan ook met gedroogde Cannelloni pijpjes)
zout
zwarte peper

Voor de saus

475 milliliter Bechamel
300 gram tomatensaus
40 gram geraspte Parmezaanse kaas

De bereiding

We beginnen met het weken van de paddenstoelen in lauw warm water, dit zetten wij voorlopig even apart. Neem een grote ondiepe koekenpan of hapjespan(liefst met deksel) en verhit daarin de olie. Voeg daar de wortel, selderij en bij en laat dit zachtjes fruiten tot dat het kleur begint te krijgen. Nu voegen we het gehakt, kipfilet en paddenstoelen toe en eventueel de kippenlevers. Braad dit even aan en voeg peper en zout toe naar smaak. Doe nu een deksel op de pan en lat dit geheel zachtjes smoren op een matig vuur voor ongeveer 20 minuten. Intussen verhitten we de oven voor op 180° C.

Na 20 minuten doen wij de Marsala bij de mix en draaien het vuur iets hoger om de alcohol te laten verdampen. Nu kan het vuur uit en doen we het mengsel in een blender of keukenmachine. Gebruik daar de pulse knop bij, dit moet de vulling worden en mag dus niet te dun zijn. Als de mix de juiste dikte heeft doet u alles in een kom en voegen wij de eieren, Parmezaanse kaas en nootmuskaat toe en brengen de mix voor de vulling verder op smaak met zout en peper.

Breng intussen een grote pan met water en zout aan de kook. Wanneer u verse pasta gebruikt rolt u de pasta uit op een schoon werkblad tot een dunne lap. Steek of snijd nu vierkantjes uit het pasta deeg van ongeveer 10 x 10 cm. Leg de pasta velletjes nu in het kokende water voor ongeveer 2 a 3 minuten of tot zij al dente of beetgaar zijn. Doe dit met een paar velletjes tegelijk, als je alles in 1 keer zou doen gaan de vellen aan elkaar plakken. De vellen moeten ruimte hebben om te “zwemmen”. Als de pasta klaar is neem je ze uit de pan en legt deze op een schone droge theedoek om uit te lekken en enigszins te drogen. Verdeel vervolgens de vulling over de pasta vierkantjes en rol deze voorzichtig op.

Neem nu een ovenschaal en spreid daar een laag bechamel in uit op de bodem van de schaal.Leg hier de cannelloni rolletjes in met de naad naar beneden. Schenk nu de tomatensaus over de cannelloni en bestrooi het geheel met Parmezaanse kaas. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak het geheel gaar in ongeveer 30 minuten. Laat het gerecht een minuut of 5 staan om te voorkomen dat men het mondje brand.

Mangiare Gustoso