farfalle-al-proscuitto-e-pesto

Farfalle al Proscuitto e pesto – Farfalle met proscuitto en pesto

Dit is zo een recept dat je maakt als je weinig tijd hebt maar wel lekker wil eten. afhankelijk van of je bijvoorbeeld de pesto zelf maakt of de pasta verschilt de bereidingstijd een beetje. Hoe dan ook dit is een zeer smaakvol en makkelijk gerecht.

De voorbereiding vraagt ongeveer 30 minuten
De algehele kooktijd is rond de 20 minuten
Dit recept is berekend op 6 personen

Wat heb je nodig ?

100 gram Proscuitto of rauwe ham
50 gram boter
50 gram pijnboompitten
1 dl Italiaanse witte wijn
1 eetlepel Pesto (bij voorkeur Genuese)
425 tot 450 gram Farfalle
Zout
Parmezaanse kaas

De bereiding

Je begint met de Proscuitto, leg deze vlak op een schaal of dienblad en plaats die in de vriezer voor ongeveer 30 minuten, snijd ze daarna in dunne reepjes. Neem nu een ondiepe pan zoals een koekepan of hapjes pan en smelt de daarin de boter. Bak de reepjes Proscuitto een minuut of 3 tot 5 en roer er dan de pijnboompitten door. Laat de pijnboompitten licht bruinen en voeg dan de witte wijn toe. Laat nu de alcohol verdampen en laat op rustig dit geheel een minuut of 10 door pruttelen.

In de tussentijd zetten wij een grote pan op met ruim water en zout en brengen die aan de kook. Haal de Proscuitto en pijnboompitten van het vuur en voeg de pesto toe, geheel even goed door roeren. Als het water kookt doen we daar de Farfalle in en koken deze volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze beetgaar of al dente is.

Giet de pasta af en laat deze even uitlekken. Doe de pasta nu in schaal (liefst voorverwarmd) en giet de saus over de pasta. Roer de pasta voorzichtig om en garneer royaal met Parmezaanse kaas. Dien het gerecht direct heet op.

Gustoso Mangiare