Capelli d’Angelo all Gamberi is een direct afgeleide van het pasta recept van Capelli d’Angelo all’Aragosta. In Nederland noemen wij dit pasta recept Engelenhaar pasta of Capelli d’Angelo met Garnalen. Het verschil zit in het feit dat in plaats van kreeft hier gebruik wordt gemaakt van Garnalen.
Het originele pasta recept is een vrij chic recept en dus misschien niet voor elke dag van de week.
De rijkheid van dit pasta recept zit hem ook in het feit dat er chefs zijn die in plaats van mousserende witte wijn , champagne gebruiken voor de saus, met name als er naast het gerecht champagne wordt geschonken.
Wat heb je nodig voor Capelli d’Angelo con Gamberi ?
- 500 gram grote garnalen
- Het sap van 1/2 citroen
- 40 gram boter
- 4 takjes verse dragon (blaadjes af ritsen en fijnhakken)
- 4 eetlepels room
- 90 millimeter mousserende droge witte wijn
- 60 milliliter visbouillon
- 300 gram verse Capelli d’Angelo
- Vers gemalen zwarte peper
- Zout
- Eventueel voor de garnering imitatie of echte kaviaar.
Maak de Garnalen eerst goed schoon en haal het darmkanaaltje eruit. Snijd de Garnalen in gelijke stukjes en doe deze in een kom. Besprenkel deze met het citroensap en laat ze zo even staan.
Verhit in de tussentijd de boter in een bak of koekenpan en verhit daar vervolgens de garnalen stukjes samen met de dragon in voor enkele seconden.Voeg vervolgens de room toe en roer dit geheel op het vuur nog even door voor een paar seconden. Voeg nu de bouillon en de witte wijn toe en breng de saus vervolgens op smaak met vers gemalen zwarte peper en wat zout. Laat de saus nu zachtjes door koken voor een minuut of 2. Haal dan de pan van het vuur en sluit de pan af met een deksel.
Breng vervolgens een ruime pan water met zout aan de kook. Voeg de pasta toe en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking tot de pasta beetgaar of al dente is. Giet de pasta goed af maar bewaar enkele eetlepels van het kookvocht.
Zet nu de pan met de saus weer op met een middelhoog vuur. Verwarm de saus terwijl je de pasta bij de saus voegt. Meng de saus en de past goed door zodat alle pasta bedekt is met de saus. Verwarm het geheel door en door. Mocht de saus te dik worden voeg dan wat van het kookvocht van de pasta toe.
Dien het gerecht op in (liefst voorverwarmde kommen of diepe borden). Garneer eventueel met wat imitatiekaviaar .
Meer pasta recepten met Cappeli d’Angelo kunt u hier vinden
Buon apetito
-
Triangle Keukentang 38 cm van roestvrij staal
€11.99 Bestellen -
Triangle Juliënnesnijder extra fijn van roestvrij staal
€10.99 Bestellen -
Triangle Juliënne Rasp met handig opvangbakje
€22.95 Bestellen -
Triangle Spies degen voor grill en oven 27cm
€10.95 Bestellen -
Triangle Spies lelie voor grill en oven 25cm
€9.95 Bestellen -
Triangle Zeef 15cm
€15.95 Bestellen -
Triangle Kruidenschaar in doos
€19.95 Bestellen -
Triangle Spiesen voor grill en oven 4 delige set
€54.95 Bestellen