De smaak van de zomer in Italië is de smaak van tomaten en basilicum, en een favoriet gerecht van de lokale bevolking is Conchiglie alla mozzarella. Conchiglie is een droge pasta soort in de vorm van een schelp (daar komt de naam Conchiglie ook vandaan. Deze pasta soort is een ster in het vasthouden van sauzen en is daar om bij uitstek geschikt voor lichtere sauzen zoals tomaten saus of Carbonnara saus.  Dit gerecht schreeuwt luidkeels zomer dus met de lente in aantocht wilden wij je dit recept niet onthouden. Het is daarnaast super simpel en supersnel te maken.

Conchiglie all Mozzarella is een recept geschikt voor 4 personen
De voorbereiding vraagt ongeveer 15 minuten
De kook tijd bedraagt ongeveer 8 minuten

Wat heb je nodig

300 gram pruim tomaten ontveld en in blokjes gesneden ( kan ook met pomodori of roma tomaten)
200 gram liefts buffel mozzarella in blokjes of gescheurd
Ongeveer 10 blaadjes basilicum gescheurd
1,5 dl Olijfolie
350 gram gedroogde Conchiglie
1 eetlepel kappertjes in olie (uitgelekt)
zout

De bereiding

Doe de in blokjes gesneden tomaten samen met de mozarella en basilicum in een kom.
Kook vervolgens de Conchiglie volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan water met zout tot zij beetgaar zijn, dat is ongeveer een minuut of 8
Laat de pasta uitlekken en doe deze vervolgens bij de tomaten en mozzarella in een kom terwijl de pasta nog heet is. Hierdoor zal de mozzarella een beetje smelten. Roer de kappertjes erdoor heen en dien het gerecht direct op. Simpel toch 😉

Daarnaast kunt u dit gerecht ook als koude salade opdienen. Hiervoor ge je net als hierboven te werk, echter je kookt die Cochiglie tot dat zij bijna gaar of eigenlijk net niet gaar is. Spoel de Conchiglie nu af onder de koude kraan en ga verder te werk als hierboven. De Italianen vinden hun pasta salade het lekkerst als deze eerst een uurtje in de koelkast heeft gestaan voordat de salade wordt opgediend.

Mangiare Gustoso