Farfalle-radicchio

Farfalle met Radicchio is een super simpel gerecht dat snel klaar te maken is en zit barstensvol smaak. Zeg echter nooit zomaar Radicchio tegen een stronk roodlof, Radicchio heeft een bijzondere status die je bijna heilig kunt noemen. Zo hebben de streek en de naam beide  een beschermde status. Zo gebruiken wij voor dit gerecht Radicchio uit de streek Treviso.

Voor dit recept hebben wij ongeveer 20 minuten voorbereidingstijd nodig
De kooktijd bedraagt rond de 30 minuten
Dit recept is berekend op 4 personen

Wat heb je nodig

20 gram boter
1 uitje fijngehakt
1 krop Radicchio liefst uit Treviso en grof gesneden
Ongeveer 20 cm Luganega of andere verse Italiaanse worst in stukjes gesneden
1 dl slagroom of als vervanging ricotta
350 gram Farfalle
40 gram geraspte Parmezaanse kaas
zout

De bereiding

In een ondiepe pan smelt je de de boter Fruit daarin de ui voor een minuut of 5 op een laag vuur en onder af en toe roeren . Voeg dan de Radicchio toe en fruit deze mee tot deze beginnen te slinken terwijl je nog steeds af en toe roert. Doe de in stukjes gesneden worst erbij en bak deze ongeveer 10 minuten mee en ja nog steeds af en toe roerend.

Roer nu de room erdoor en kook de saus in tot deze dik is, blijf veel roeren om aanbranden te voorkomen. Voeg wat zout naar smaakt toe. Intussen zetten wij een grote pan water met zout op en brengen die aan de kook. Als het water kookt doet u de Farfalle erbij en kookt deze volgens de aanwijzing op de verpakking tot de pasta beetgaar is. Als de pasta beetgaar is neem je een vergiet en laat de Farfalle uitlekken. Neem een voorverwarmde schaal of diep bord en doe de Farfalle daarin. Giet de saus er over heen en bestrooi het gerecht met de geraspte Parmezaanse kaas. Dien het gerecht direct en heet op

B