farfalle al proscuitto e pesto

Farfalle al Proscuitto e pesto of Farfalle met proscuitto en pesto, is zo een recept dat je maakt als je weinig tijd hebt maar wel lekker wil eten. Afhankelijk van of je bijvoorbeeld de pesto zelf maakt of de pasta verschilt de bereidingstijd een beetje. Hoe dan ook dit is een zeer smaakvol en makkelijk gerecht.

De voorbereiding vraagt ongeveer 30 minuten
De algehele kooktijd is rond de 20 minuten
Dit recept is berekend op 6 personen

Wat heb je nodig Farfalle al Proscuitto e pesto ?
  • 100 gram Proscuitto of rauwe ham
  • 50 gram boter
  • 50 gram pijnboompitten
  • 1 dl Italiaanse witte wijn
  • 1 eetlepel Pesto (bij voorkeur Genuese)
  • 425 tot 450 gram Farfalle
  • Zout
  • Parmezaanse kaas
De bereiding

Je begint met de Proscuitto, leg deze vlak op een schaal of dienblad en plaats die in de vriezer voor ongeveer 30 minuten, snijd ze daarna in dunne reepjes. Neem nu een ondiepe pan zoals een koekepan of hapjes pan en smelt de daarin de boter. Bak de reepjes Proscuitto een minuut of 3 tot 5 en roer er dan de pijnboompitten door. Laat de pijnboompitten licht bruinen en voeg dan de witte wijn toe. Laat nu de alcohol verdampen en laat op rustig dit geheel een minuut of 10 door pruttelen.

In de tussentijd zetten wij een grote pan op met ruim water en zout en brengen die aan de kook. Haal de Proscuitto en pijnboompitten van het vuur en voeg de pesto toe, geheel even goed door roeren. Als het water kookt doen we daar de Farfalle in en koken deze volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze beetgaar of al dente is.

Giet de pasta af en laat deze even uitlekken. Doe de pasta nu in schaal (liefst voorverwarmd) en giet de saus over de pasta. Roer de pasta voorzichtig om en garneer royaal met Parmezaanse kaas. Dien het gerecht direct heet op.

Buon Apetito

Meer recepten met Farfalle vind u hier

  • Triangle 1946 Schuimspaan met grove maas roestvrijstaal

    Triangle 1946 Schuimspaan met grove maas roestvrijstaal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle Rasp voor Parmezaan met handig opvangbakje

    Triangle Rasp voor Parmezaan met handig opvangbakje

    22.95
    Bestellen
  • Triangle Mandoline met roestvrijstalen mes en geleider

    Triangle Mandoline met roestvrijstalen mes en geleider

    44.95
    Bestellen
  • Triangle Pincet multifunctioneel roestvrij staal 20cm

    Triangle Pincet multifunctioneel roestvrij staal 20cm

    8.49
    Bestellen
  • Triangle Keukenschaar van roestvrij staal

    Triangle Keukenschaar van roestvrij staal

    19.95
    Bestellen
  • Triangle FinalTouch Pinspoon pincet met lepel

    Triangle FinalTouch Pinspoon pincet met lepel

    14.49
    Bestellen
  • Triangle JuliĆ«nnesnijder extra fijn van roestvrij staal

    Triangle Juliƫnnesnijder extra fijn van roestvrij staal

    10.99
    Bestellen
  • Triangle Pincet multifunctioneel van roestvrij staal 15cm

    Triangle Pincet multifunctioneel van roestvrij staal 15cm

    7.95
    Bestellen
  • Tenuta Fenice Nero d'Avola

    Tenuta Fenice Nero d'Avola

    7.98
    Bestellen
  • Heinrichshof Romische Kapelle Riesling Trocken

    Heinrichshof Romische Kapelle Riesling Trocken

    11.98
    Bestellen
  • Aanbieding! Castillo Santa Paulina CarmenĆØre Reserva

    Castillo Santa Paulina CarmenĆØre Reserva

    5.99
    Bestellen
  • Calle Principal Tempranillo - Cabernet Sauvignon XL-pakket (12 flessen)

    Calle Principal Tempranillo – Cabernet Sauvignon XL-pakket (12 flessen)

    69.99
    Bestellen