Farfalle al Sugo di Piselli of zoals wij zouden zeggen Farfalle met tomaten-doperwten saus, dit is nou zo een pastagerecht waarbij je gewone pasta gebruikt omdat je de tricolore(drie kleur) van de Italiaanse vlag in de saus mooi wilt laten uitkomen. In dit recept gebruiken wij Farfalle maar dit is natuurlijk met iedere andere witte pasta soort af te wisselen . buiten dat het een mooi gerecht is om naar te kijken koken we daar uiteraard niet voor en ik kan je vertellen dat het ook nog eens razend lekker is.
Wat heb je nodig voor Farfalle al Sugo di Piselli:
Voor 4 personen
- 1 eetlepel olijfolie
- 5-6 plakjes ontbijtspek in reepjes gesneden
- 400 gram Pomodori uit blik, in blokjes
- 60 Milliliter water
- 350 gram gedroogde witte Farfalle(of pasta naar keuze)
- 225 gram diepvries doperwten
- 50 gram Mascarpone
- een aantal verse basilicum blaadjes om te hakken en een paar voor de garnering
- Versgeraspte Parmezaanse kaas voor de garnering
De bereiding
Neem een middelgrote pan of steelpan en verwarm daarin de olijfolie samen met het spek. Bak het spek uit, op laag vuur, onder regelmatig roeren voor ongeveer 5 tot 7 minuten.
Voeg nu de tomaten toe en ook het water en breng op smaak met zout en peper. Houd het vuur laag en leg een deksel op de pan. Laat het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes doorkoken terwijl u af en toe de saus door roert.
De pasta koken
Terwijl de saus kookt zetten wij de pasta op in ruim kokend water met wat zout. De pasta kun je koken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Terwijl de pasta kookt pakken we de doperwten en voegen deze toe aan de tomatensaus. Breng het geheel weer aan de kook en proef of er nog smaakmakers als zout en peper bij zouden moeten. Leg een deksel op de pan en laat de saus nog rustig doorkoken voor 5 tot 8 minuten tot de doperwten gaar zijn en de saus ingedikt is.
Draai nu het vuur uit. Voeg de Mascarpone toe samen met de gehakte Basilicum blaadjes. Sluit de pan en laat nog een miuut of twee staan om de saus de kans te geven de smaak van de Basilicum op te nemen en de Mascarpone de gelegenheid te smelten.
Serveren
Giet de pasta af en doe deze in een voorverwarmde schaal of kom. Giet de saus over de pasta en meng deze goed door wees voorzichtig je wilt zo min mogelijk doperwten beschadigen. Dien nu direct op en maak het geheel af met geraspte Parmezaanse kaas dieje erbij kan geven of erover kan strooien en garneer met een Basilicum blaadje.
Buon Apetito
Wijntip: Een goede Lambrusco zou hier zeker niet bij misstaan of als je meer van een volle niet mousserende wijn houd is een Barbaresco ook geen slechte keuze
Meer recepten voor Farfalle vind u hier
-
Triangle Zeef 18cm puntig en fijnmazig
€19.95 Bestellen -
Triangle Spies voor grill en oven 20 cm lang met ring
€3.95 Bestellen -
Triangle Rasp 2-zijdig met handig opvangbakje
€22.95 Bestellen -
Triangle 1946 Sauslepel roestvrijstaal
€19.95 Bestellen -
Triangle Spies voor grill en oven 30 cm lang met ring
€3.99 Bestellen -
Triangle 1946 Serveerlepel roestvrijstaal
€19.95 Bestellen -
Triangle Mandoline met roestvrijstalen mes en geleider
€44.95 Bestellen -
Triangle Spiesen voor grill en oven 4 delige set
€54.95 Bestellen