fettuccine-verde

Fettuccine Verde of groene Fettucine is niet veel meer of minder dan pasta deeg waar spinazie aan wordt toegevoegd. Dit recept laat jou je eigen verse Fetuccine maken en dit te verwerken in een heerlijke gerecht zonder veel poespas. En wat is er nou lekkerder dan zelf gemaakte pasta ?

De voorbereiding voor dit recept vraagt bij elkaar genomen zo een kleine 80 minuten. 30 minuten voor het maken van de pasta, 20 minuten om de pasta te laten drogen en 30 minuten om te laten rusten.
De bereidingstijd bedraagt maar een minuut of 5
Dit recept is berekend op 2 personen en bedraagt rond de 700 calorieën

Wat heb je nodig ?

Voor het maken van de pasta

50 gram spinazie geslonken en goed uit gelekt en geknepen
250 gram bloem type 00
2 eieren
4 tl olijfolie of plantaardige olie (bijv: zonnebloem of arachide olie)
zout

Voor het maken van de saus

50 gram gesmolten boter
Verse salie blaadjes
30 gram geraspte Parmezaanse kaas
peper

De pasta maken

Om te beginnen gaan we de spinazie nog eens uitknijpen om echt al het overtollige vocht te verwijderen. Hoe meer vocht er uit de spinazie is, de te simpeler is het om de spinazie klein te snijden en zo mijn mogelijk vocht mee te nemen in het proces van het deeg maken. Snijd de spinazie zo klein mogelijk.

Pak nu een kom (het makkelijkst werkt het in een glazen kom) en zeef daar de bloem in. Het kan ook op een vlak en schoon werkblad mocht je dat prettiger vinden werken. Als de bloem eenmaal gezeefd is maak je een kuiltje in het midden.

Pasta deeg kneden

Neem nu twee eieren en klop deze los met een vork of klopper. Voeg dan de spinazie aan de eieren toe samen met een theelepel olie en meng dit goed. Schenk nu het ei mengsel in het kuiltje in de bloem en meng alles rustig van binnen naar buiten goed door. Als alles goed gemend is en er een deeg ontstaan is kneed je het deeg minimaal 5 minuten goed stevig door. Als het deeg klaar is zullen er haast geen stukjes deeg meer aan de kom of het werkblad blijven zitten. Neem al die stukjes deeg mee tijdens het kneden. Wikkel het deeg nu in vershoudfolie of keukenfolie en leg het deeg apart en laat het minimaal 30 minuten rusten.

Het deeg uitrollen
deeg rollen

Tijd om het deeg te gaan uitrollen. Dit kan met een deegroller of met een pastamachine. Rol het deeg uit tot lappen van ongeveer 1 mm dik tot een lange rechthoekige lap deeg. Omdat de strengen Fettuccine anders veel te lang zou worden snijden we de lange lap deeg in velletje. Bestuif de velletjes met bloem of fijne semolina en laat nu de velletjes ongeveer 20 minuten drogen op een pasta rek of op een schone en droge theedoek.

Pasta drogen

Als de velletjes droog zijn bestuif je ze nogmaals en rol je de velletjes losjes op. Neem nu een scherp mes en snijd de rolletjes in reepjes van 5 mm breed. Vorm nestjes van de gesneden Fettuccine.

Neem nu een grote pan en vul die met water, de rest van de olie en zout en breng deze aan de kook. Voeg de Fettuccine toe en kook deze tot zij beetgaar of al dente is. Giet dan de Fettuccine af en vang wat van het kookvocht op en houd dit apart.

Voeg nu de gesmolten boter toe samen met de salie blaadjes en ongeveer driekwart van de geraspte Parmezaanse kaas. Wanneer de saus te droog lijkt kun je wat van het opgevangen kookvocht toevoegen. Voeg peper en zout toe naar smaak en serveer de pasta direct terwijl je het garneert met de rest van de kaas en misschien een basilicum blaadje.

Mangiare Gustoso